Czy serial i film się ze sobą łączą? Czy jeżeli ktoś nie oglądał serialu to będzie wiedział o co chodzi w filmie?
IMHO jak ktos nie ogladal serialu to uzna ten film za malo interesujacy i niedokonczony - pozostaja niedokonczone watki, ktore beda realizowane w sezonie 7. Film jest nakrecony w stylu serialu, dlatego np. wstawki czasowe moga sie nie spodobac.
SPOJLER
W filmie tym od poczatku mowa jest o probie sciagniecia glownego bohatera spowrotem do stanow na przesluchanie, ale srednio jest wytlumaczone o co dokladnie chodzi. Osoby, ktore widzialy wczesniejsze sezony wszystko kapuja.
Otóż to. Ten 'film' jest zaledwie 1/13 całości. Reszta będzie w serialu od stycznia. W sumie to można powiedzieć że sezon 7 będzie miał 26 odcinków, a 24: Redemption jest 2-godzinnym wstępem.
Martwi mnie, że zapewne sporo osób odbierze to jako pełnometrażowy, osobny film i polecą zaraz marne noty i komentarze z powodu braku zrozumienia.
A co do drugiego... o co biega z tym aresztowaniem Jacka? Oglądałem wszystkie sezony, aczkolwiek od sezonu 6 minęło juz spooro czasu. Dlatego jeśli mógłby ktoś mi przypomnieć, czemu tak zawzięcie ścigali Jacka?
Na 100% będą jeszcze 24 odcinki? Bo wątpię, żeby się wyrobili z emisją. Sądziłem, że film jest wstępem, ale te 2 godziny zostaną 'odliczone' od serialu i zostaną 22 odcinki. Jak to w końcu będzie?