PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=388312}
6,8 2,8 tys. ocen
6,8 10 1 2750
Przez 24 godziny - Odkupienie
powrót do forum filmu 24 godziny: Wybawienie

FILM A SERIAL

ocenił(a) film na 7

Czy serial i film się ze sobą łączą? Czy jeżeli ktoś nie oglądał serialu to będzie wiedział o co chodzi w filmie?

art_drew

IMHO jak ktos nie ogladal serialu to uzna ten film za malo interesujacy i niedokonczony - pozostaja niedokonczone watki, ktore beda realizowane w sezonie 7. Film jest nakrecony w stylu serialu, dlatego np. wstawki czasowe moga sie nie spodobac.

SPOJLER
W filmie tym od poczatku mowa jest o probie sciagniecia glownego bohatera spowrotem do stanow na przesluchanie, ale srednio jest wytlumaczone o co dokladnie chodzi. Osoby, ktore widzialy wczesniejsze sezony wszystko kapuja.

ocenił(a) film na 9
samsonek

Otóż to. Ten 'film' jest zaledwie 1/13 całości. Reszta będzie w serialu od stycznia. W sumie to można powiedzieć że sezon 7 będzie miał 26 odcinków, a 24: Redemption jest 2-godzinnym wstępem.
Martwi mnie, że zapewne sporo osób odbierze to jako pełnometrażowy, osobny film i polecą zaraz marne noty i komentarze z powodu braku zrozumienia.

A co do drugiego... o co biega z tym aresztowaniem Jacka? Oglądałem wszystkie sezony, aczkolwiek od sezonu 6 minęło juz spooro czasu. Dlatego jeśli mógłby ktoś mi przypomnieć, czemu tak zawzięcie ścigali Jacka?

art_drew

Na 100% będą jeszcze 24 odcinki? Bo wątpię, żeby się wyrobili z emisją. Sądziłem, że film jest wstępem, ale te 2 godziny zostaną 'odliczone' od serialu i zostaną 22 odcinki. Jak to w końcu będzie?

radek1029

Odcinków będzie 24... Film to tylko wstępniak... wypuszczony w celu podkręcenia fanów :P

ocenił(a) film na 10
art_drew

Nie oglądałem serialu, ale w filmie wszystko wydawało się zrozumiałe. Problemem mogą być niedopowiedzenia i niedokończone wątki, ale mnie zachęciło to do tego, aby zapoznać się z całym serialem. Pzdr ;)