PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=671554}

13 grzechów

13 Sins
2014
6,1 32 tys. ocen
6,1 10 1 31513
5,0 7 krytyków
13 grzechów
powrót do forum filmu 13 grzechów

Mogłabym prosić kogoś o krótkie, ogólne streszczenie tego filmu? Bo jestem niezwykle ciekawa
drugiej połowy i rozwiązania całej akcji (kto i na jakiej zasadzie prowadzi grę?), ale bardzo źle
reaguję na widok krwi i przed sceną z amputacją ręki praktycznie uciekłam z pokoju, a że każde
kolejne zadanie mogłoby być gorsze, już nie wróciłam. A nigdzie w internecie nie mogę znaleźć
spoilerów.
(proszę się ze mnie nie nabijać, zwracam posiłki jeśli jest dużo krwi)

ocenił(a) film na 7
Hatra

No dobrze, postaram się ci streścić drugą połowę filmu. Pominę kilka zadań, ponieważ nie wnoszą nic do fabuły. Dwunaste zadanie to zabicie ojca... Trzynaste zadanie to zabicie swojej ciężarnej żony. Elliot ma przed tym opory, ale w końcu strzela do niej... Po wykonaniu ostatniego zadania próbuje uciec, ale nagle do mieszkania wchodzi jego opóźniony w rozwoju brat... Wtedy dowiadujemy się, że tak naprawdę jest w pełni zdrowy i to on za wszystkim stoi. Elliot nie może się z tym pogodzić i zabija również brata... Ale to jeszcze nie koniec filmu. Do Elliota w końcu doszła świadomość co tak naprawdę zrobił i postanawia popełnić samobójstwo... Nagle budzi się w swoim łóżku i okazuje się, że to wszystko to był tylko sen.

McGyverPL

Oglądaliśmy dwa różne filmy, prawda?

ocenił(a) film na 3
McGyverPL

specjalnie nie powiedziałeś o zjedzeniu dziecka prosto z brzucha żony ?

YUMOL

ale wcześniej musiał je przecież zgwałcić!

McGyverPL

Jakby tak wyglądał finał tego filmu, to ocena poszłaby o kilka oczek w górę :)

ocenił(a) film na 8
Hatra

Tak naprawdę nie wyjaśniono kto stoi za grą. Okazało się, że ten detektyw był związany z grą i ,,posprzątał,, po bohaterze. Detektyw został zastrzelony na końcu przez bohatera. Jednym z zadań było zabicie motocyklistów poprzez rozciągnięcie linki na ulicy ( urwalo im głowy), bohater jednak tego nie zrobił - za niego uczynił ł to drugi gracz, ktorym okazał się jego niepełnosprawny brat, Ostatnim zadaniem było zabicie czlonka rodziny - między bracmi wywiązała się walka, choć bohater nie chciał nikogo zabić. Nie mial jednak wyboru i zastrzelil w swej obronie braciszka.Okazało się też, że ich ojciec też niegdys uczestniczyl w grze i zabił ich matkę. Ojciec po wyznaniu popełnil samobójstwo.