PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=342514}

11 września: Niewygodne fakty

Loose Change 2nd Edition
2005
7,4 5,8 tys. ocen
7,4 10 1 5827
6,5 2 krytyków
11 września: Niewygodne fakty
powrót do forum filmu 11 września: Niewygodne fakty

Ten film śmierdzi. Po pierwsze jesr nudny, a po drugie strasznie kłamie. Wszystkie niby fakty, które są w nim zawarte można bez problemu podwarzyć. Napewno amerykański rząd by nie rozwalil WTC. Jestem w 90% przekonany ze za atakiem stoją terroryści. Film dla fanów teorii spiskowych ;/ 1/10

Leszczyk

więc które fakty jesteś w stanie podwarzyć?

fialek_michal

Ja jestem w stanie 'podwarzyć' twój intelekt.

pink_power

Nie powiedziałem, że nie zgadzam się z opinią Leszczyka. Według mnie wiele "niby faktów" rzeczywiście można podważyć. Nie jestem jednak pewien czy rzeczywiscie wszystkie. Tymbardziej, że jest wiele innych faktów których film nie pokazuje. A co do 'podwarzyć' to jestem dysortografem i nie zawsze chce mi się zaglądać do słownika :)

pink_power

Nie powiedziałem, że nie zgadzam się z opinią Leszczyka. Według mnie wiele "niby faktów" rzeczywiście można podważyć. Nie jestem jednak pewien czy rzeczywiscie wszystkie. Tymbardziej, że jest wiele innych faktów których film nie pokazuje. A co do 'podwarzyć' to jestem dysortografem i nie zawsze chce mi się zaglądać do słownika :) Po za tym co ma intelekt do ortografii :>

fialek_michal

Czytając posty na stronach Lot 93/Flight 93/Loose Change/Plane Site/World Trade Center/Michael Moore można dojść do wniosku, że statystycznie dysortografów jest w Polsce dziwnie wielu. Pomijając jednak ten szczegół jako wieloletni bywalec różnorakich forów(filmweb jednak od niedawna) mam bardzo osobiste zdanie odnośnie ludzi używających emotów zamiast słowa pisanego.

pink_power

Porównajcie sobie korzyści jakie wypływają z tej tragedii dla rządu amerykańskiego z korzyściami dla terrorystów. Kto wyszedł na tym lepiej?
Odpowiedź jest prosta, wystarczy spojrzeć na całą sytuację z innej strony.

Dr_Miranda

Porównajcie sobie korzyści jakie wypłynęły z II wojny swiatowej dla rządu amerykańskiego i sowieckiego z korzyściami dla niemców i japończyków. Kto wyszedł na tym lepiej?

ocenił(a) film na 1
pink_power

to nie znaczy ze amerykanie wywołali tą wojnę. Macie jakies poronine pomysly. Amerykanie to nie jacys spiskowcy ;/

Leszczyk

To była taka ironia. Znasz znaczenie tego słowa?

pink_power

hmmm... ludzie oglądacie coś takiego jak south park?? był jeden odc o teoriach spiskowych dotyczących zamachu 11 września... south park to głupowaty serial z morałem... radze sobie obejrzeć ten odc...
a może a MOŻE to ktoś sfałszował fakty żeby to wyglądało ze usa dopuściło sie ataku na własny kraj?? po co?? po to żebyśmy znienawidzili usa?? jest dużo takich może... ale mimo wszystko to nie sadze żeby usa dokonało takiego ataku... myślę ze ten atak TERRORYSTYCZNY był dobra okazja na rozpoczęcie wojny w iraku itp ale nic więcej...
i jeśli usa jest tak genialne ze dokonało spisku stulecia (ba!! a nawet tysiąclecia) to było by tak nieudolne i nie potrafiło zatuszować "niewygodnych faktów"?? jak sie coś robi to do końca prawda??
ps. aha i każdy wie co to znaczy ironia i słowo asshole... obrażanie kogoś kto ma problemy z poprawna pisownią nie jest fair... i nie myl inteligencji z wiedzą bo to 2 różne dziedziny

ocenił(a) film na 10
Leszczyk

"amerykanie to nie jacyś spiskowcy"

to akurat argument godny kretyna. odrzucić wszystkie wątpliwości bo amerykanie są cool. Wałęsa też nie donosił, bo jest cool i nawet jeśli zginęły jakieś akta to nic nie znaczy, bo Kaczyńscy to kurduple. poziom kretynów z onetu.

Leszczyk

Mysle ze masz 50% prawdy ale ciezko wyczuc

Film spiskowy tez idzie zmontowac.