Czy wiesz co masz na talerzu ?!
Międzynarodowa korporacja Monsanto zostaje tu obnażona z metod swojego brutalnego działania - film bardzo wnikliwe przedstawia metody działania monopolisty próbującego wchłonąć kolejno rynki żywnościowe świata gdzie zycie człowieka jest tylko statystyka zachorwań i zgonów. Wszytko poparte rzetelnymi faktami i danymi naukowymi,wnikliwymi anlaizami .Bardzo dobrze przedstawiona sylwetka firmy jej powstanie główne cele metody działania. Film napewno warty uwagi, debaty i upowszechnienia
Ze względu na rzadko poruszana tematykę mocne 8
nie jestem zwolenniczką doszukiwania się wszędzie teorii spiskowych, ale wydaje mi się, że to jedna z tych prawdziwych.
wybierając żywność niemodyfikowaną myślałam jedynie o swoim zdrowiu. nigdy nie podejrzewałam, jak daleko mogą sięgać plany Monsanto.
dla mnie- film z grupy tych oświecających.
Przecież za to co oni robią to powinni trafić do kryminału! Liczy się tylko zysk a nie odpowiedzialność za zdrowie ludzi i przyszłość planety. Rząd USA jest tak skorumpowany, że człowieka ogarnia strach przed tym na co jeszcze pozwalają za grube miliony w łapówkach. Wygląda na to, że XX wiek będzie kiedyś opisywany jako początek końca zdrowego ekosystemu na naszej planecie.
Monsanto będzie światowym dostawcą żywności, US Army światową policją, FED światowym bankiem... zamiast gotówki będą karty aby kontrolować nasze poczynania, wszczepią nam podskórne chipy i gotowe. Witaj nowy świecie! Niewolnicy pracujcie na swoich władców.
Z danych i rozmów z czołowymi politykami w filmie widać, że właściciele tego koncernu oraz osoby na wysokich stanowiskach na świecie, które pośrednio czerpią z tego zysk (w formie kariery, czy pieniędzy) na pewno nie odpowiedzą za tę zbrodnię przeciw ludzkości. Co najwyżej film zostanie zakazany w kilku krajach, przemilczany a sama ekipa realizująca go lub osoby wypowiadające się w tym filmie, zdyskredytowane bądź zastraszane. Ale cóż nas to obchodzi, przecież już niedługo nowy odcinek "B jak bez mózgu" i nowy sezon "Tańczących celebrytów".
Zbyt mało ludzi dąży do prawdy i kształtuje swoją świadomość a przecież w jedności siła. Ludzie mają inne "rozrywki" i kiedy zaczną się budzić z letargu będzie już 'pozamiatane'.
Polecam artykuł z bankier pl; "Polska droga do zniewolenia"
A myslisz ze koncerny farmaceutyczne, naftowe, zywnosciowe, chemiczne dzialaja inaczej? Wszystkie powinny trafic do kryminalu za to jakie szkody wyrzadzaja i dzialaja na szkode ludzkosci, ale tak sie sklada ze elit sady nie tykaja a rzady scisle wspolpracuja z takimi koncernami, niestety ale sa nietykalni.