Twórca za bardzo popłynął.. zła królowa wygląda lepiej od głównej bohaterki, a boi się o jej piękno… główna bohaterka po za brakiem urody ma również brak talentu aktorskiego.
Przepraszam bardzo bo ogólnie to się zgadzam ale tylko w połowie, Gal Gadot niby lepsza aktorsko? xDDDDDDD toż ona w każdym filmie gra jakby czytała z kartki z tym samym wyrazem twarzy i niesamowicie sztucznym, pustym artykułowaniem słów, jeszcze gorzej niż w Wonder Woman.
Nie zrozumiałeś przesłania wokeizmu, piękno jest brzydkie i wykluczające, brzydkie jest piękne, inkluzywne i włączające.
Ciekawe jestem czy w ogóle ogóle oglądałeś ten film? Czy po prostu piszesz głupoty, bo Ci się aktorka nie podoba?
Dobra. O co chodzi w tej całej akcji? Bo dla mnie ocenianie czegoś na 1, bez obejrzenia w ilości hurtowej, tylko dlatego, że ktoś coś powiedział, to tylko pokazanie, że jest się tak samo ograniczonym. I w sumie baranem, bo robi się dokładnie to samo co inni. Były już minimum dwie wersje śnieżki, gdzie śnieżka była brzydsza, albo tak samo ładna jak królowa. Dla mnie bajka mówi o urodzi białej jak śnieg, ale całość też odnosi się do jej serca. Serce czyste jak śnieg, coś, czego królowa nigdy nie będzie mieć. Ale to tylko moje zdanie. Ale mam wrażenie, że film oceniany jest głównie przez to, że Zegler coś tam powiedziała,coś co uraża uczucia miłośników starej bajki XD No ludzie, to tylko pokazuje, że macie nieźle namieszane w głowach. Druga połowa z zagranicy na IMBD, pewnie dodatkowo daje jeden przez Gal.... Bo polityka. Lol. BTW Uważam że część tego co mówi Zegler, nie jest głupie. Po pierwsze księżniczki z starych bajek do naprawdę głupiutkie stworzenia, i rzeczywiście to po latach wygląda żałośnie. Po drugie co to księcia. Zegler mówiła że pocałunek księcia był paskudny, bo nie mogła się zgodzić(no głupio to brzmi :D) ALE pewnie ona sama tego nie wie, i masa z was tego nie wie(co mnie w sumie nie będzie dziwić, bo ja dopiero teraz to wiem) W ORYGINALNEJ WERSJI, nie tej od Disneya. Książę nie całuje nieznanej mu laski od tak. Tylko przez to że trumna się porusza, wypada jej kawałek zatrutego jabłka i tak się budzi :) Pocałunek wzięli z Spiącej królewny. Także wersja gdzie przybywa książę, który nie zna jej, ale chce sobie zabrać w sumię martwą laskę w trumnie do siebie, jest trochę nie tego ;D Ale wy tego nie wiecie, bo śnieżka od Disneya to zmieniła. Nawet w Śpiącej królewnie nie ma pocałunku w oryginale. Tylko książę klęka przed śpiącą, oświadcza się, i ona się budzi(pewnie specjalnie spała XD) I w sumie w śpiącej wersja z pocałunkiem jest lepsza. Także tego :) Ja sobie zobaczę, pewnie wpadnie szybko na Disney Plus, i pewnie dam coś koło 6. W ogóle na IMBD nagonka jest na każdego, któremu się chociaż trochę podobało. Jak ktoś da 6, to łapki w dół, jak 4 i niżej to łapki w gorę XD
Ja uważam, że jeśli robimy starą bajkę w odświeżonej wersji, to trzymamy się fabuły, żeby to miało ręce i nogi, a nie zmieniamy wszystko, co się w naszych czasach wydaje nieakceptowalne, aby ją do siebie dopasować. A jeśli nie podoba się nam ta bajka, to po prostu jej nie kręcimy i tyle w temacie. Była fajna 50 lat temu, czas minął, już jest niefajna, to zapominamy. Po co wskrzeszac coś, czego tak naprawdę nie chcemy...
Oryginał śpiącej królewny też jest dość "ostry"
W oryginale król nie książe nie mogąc obudzić królewny... zapładnia ją, a ta następnie rodzi a bobas wysysa jej drzazgę
Co ty brałeś, Rachel jest tysiąc razy ładniejsza od Gal, na dodatek Gal ma męską budowę ciała i rysy twarzy.
Ile ty masz lat? To jest film dla dzieci, a ty nie rozumiesz, że zła królowa powinna być klasycznie ładniejsza od Śnieżki? Normalny jesteś? Wiesz kto w tym wieku odgrywał Śnieżkowe złe królowe w różnych adaptacjach? Monica Belucci, Julia Roberts i Charlize Therone. Nie wiem czy sobie zdajesz sprawę, ale wg Hollywood ten zestaw aktorek stanowi definicję klasycznej urody. A pomówienia o złej grze aktorskiej są BARDZO MOCNO przesadzone.
Ja mam trochę wrażenie, że ocena na polskim filmwebie wynika głównie z tego, że oceniający po prostu filmu nie widzieli. Na pomidorometrze od ludzi 75% i z taką oceną się zgadzam (no może ja bym dał takie 70/100).
Od krytyków 1/10 i 2/10 - no ciekawe kto tym razem zapłacił za taką agendę. Pewnie pisma, które żerują na popularnych trendach - czyli w roku 2025 należy jechać po wszystkim co ma jakieś minimalne elementy inkluzywności i feminizmu.
A film jest ok.
Zgadzam się w 100%. Wróciłem właśnie z kina, a chwilę przed wyjściem z domu czytałem oceny tutaj po raz pierwszy i byłem przerażony.
Zgadzam się w 100%. Wróciłem właśnie z kina, a chwilę przed wyjściem z domu czytałem oceny tutaj po raz pierwszy i byłem przerażony. Spodziewałem się naprawdę gniota.
W zamian dostałem całkiem zgrabną historię z fajnymi animacjami krasnali oraz zwierzątek, z dobrze wykonanymi piosenkami (byłem na dubbingu). Myślę, że całkiem spoko film do obejrzenia z dzieckiem lub po prostu w wolny wieczór. Ja akurat byłem z żoną i bardzo nam się podobało.
Po prostu ludzie mają już dość kolejnych kopii , sequeli itd. Zamiast zrobić nowy film to biorą bajkę, które dla wielu jest klasykiem i zmieniają całą fabułę. Do tego jeszcze zdziwieni, że wiele osób się burzy. Przecież to głupota. Każdy taki film powinien kończyć się klapą i całe szczęście ten tak skończy.
To nie jest film dla dorosłych. Co? Chciałbyś, żeby dzieciom 100 letnią Śnieżkę puszczali? Czy, żeby całkowicie zapomnieć o klasyce? Adaptacji Śnieżki łącznie było z 20. Średnio raz na pięć lat. Ten film to klapa finansowa, bo Zegler coś tam powiedziała. Adaptacje klasycznych bajek powstają i powinny powstawać.
Można zrobić nową bajkę lub film , nie tylko odcinać kupony. Jeśli ma to być taka profanacja lepiej niech zapomną. Nie tylko Zegler jest powodem klapy.
Ta bajka dla wielu jest klasykiem można rzec świętością. Zmienić cały sens i jeszcze krytykować w wywiadach fanów oryginału. Dziwi mnie, że po tym ktoś w Disneyu jeszcze liczył na zarobek. Nie rozumiem takiego działania . Chcą napisać nowa historię to niech robią własny tytuł, a nie przeklejać się pod inny ale od razu mówić, że był do dupy i wszystko zmieniać. Można mieć ludzi za idiotów ale jak widać na końcu sami zostali idiotami.
W bajce Śnieżka jest ratowana przez księcia i znajduje wielką miłość. W filmie jest silną, niezależną kobietą, która chce być przywódczynią. Widzisz różnicę?
Ty nie oglądałeś tego filmu co? Zegler sobie powiedziała, że księżniczka nie jest ratowana przez księcia. Okazało się, że to po prostu kłamstwo. A ocenka 1 wleciała. Szkoda gadać.
Szkoda mojego czasu na takie gówno. Wystarczy mi info co się działo przy tej produkcji.
Śnieżka nie jest ratowana przez księcia? Dałeś 1, nie obejrzałeś filmu i jeszcze oceniasz - gratuluję.
Nie wiem czy wiesz, ale oryginalnie miało nawet nie być krasnoludków, tylko magiczne istoty o różnej rasie, płci i orientacji. Tak samo jak miało nie być księcia, ale po wywiadzie z rachel to także zmienili. Stąd takie obsuwy i koszta. Raczej mnie nie ciągnie do produkcji, gdzie zmiany zostały wywołane kontrowersjami. No i fakt, że Śnieżka nie jest biała jak wskazywało dotąd jej imię.
Tak, wiem. Ja oceniam konkretny produkt, czyli cały film wraz z warsztatem aktorskim. To, że film jest finansową klapą nie oznacza z automatu, że jest gniotem. Tym bardziej tutaj, gdzie jest cała nagonka i ludzie tacy jak Ty oceniają film w ogóle go nie oglądając, co moim zdaniem jest po prostu głupie.
Według mnie mogli nawet mieć pomysł zastąpienia krasnoludków reniferami - interesuję mnie finalny efekt.
Z kolei obejrzeć i potem krytykować też jest głupie, bo potem tfurcy takich dzieł żyją w przekonaniu, że ich syf się sprzedaje.
Nie ma sensu dyskutować z ludźmi, którzy słuchają tylko innych i nie mają własnego zdania. Tacy ludzie jak on oglądają Telewizję Trwam i modlą się do Rydzyka.
Ależ ja mam własne zdanie. Nie wspierać poprawności politycznej. A z tego filmu woke i DEI aż bije po oczach.
Ona taka czarna jak ze mnie kot. Ma korzenie murzyńskie i nic poza tym. Na pewno nie wygląd. Już wam naprawdę palma odbija, jak prezesowi, dla którego czarne to białe. A ocenienie filmu na 1, bo w jakiejś wersji nie miał jej ratować książę, choć w ostatecznej wersji to robi, to już w ogóle jest niepoważne.
Gdzie napisałem, że jest czarna? Pisałem, że nie jest biała, a to spora różnica.
No i popatrz sobie na wyniki z weekendu otwarcia. Na całym świecie nie zarobił nawet 90 mln. $.
Nie wiem skąd to info, że Disney liczy na zarobek. Wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazywały na porażkę i oni to widzieli. Jak myślisz, dlaczego zrezygnowali z czerwonego dywanu na premierę?
no i ja się pytam człowieku dumny ty jesteś z siebie zdajesz sobie sprawę z tego co robisz?masz ty wogóle rozum i godnośc człowieka?ja nie wiem ale żałosny typek z ciebie ,chyba nie pomyślałes nawet co robisz i kogo obrażasz ,możesz sobie obrażac tych co na to zasłużyli sobie ale nie naszą Rachele Zegler pół Polkę rodaczkę, wielką osobę ,i tak wyjątkowa i ważną bo to nie jest ktoś tam taki sobie że możesz go sobie wyśmiać bo tak ci się podoba nie wiem w jakiej ty się wychowałes rodzinie ale chyba ty nie wiem nie rozumiesz co to jest disney .jeśli myslisz że jestes wspaniały to jestes zwykłym czubkiem którego ktoś nie odizolował jeszcze od społeczeństwa ,nie wiem co w tym jest takie śmieszne ale czepcie się zendayi albo anyi taylor joy albo innych zwyrodnialców a nie czepiacie się takiej świętej osoby jak rachela zegler .jak można wogóle publicznie zamieszczac takie zdięcia na forach internetowych?ja się pytam kto powinien za to odpowiedziec bo chyba widac że do kina nie chodzi jak jestes nie wiem fanem chińskich bajek albo oglądasz jakieś filmy z superbohaterami czy wogóle jestes może ty sługą warner bros a nie będziesz z wielkiej aktorki robił taką ,to ty chyba jestes jakis nie wiem co sie jarasz pomiotami chińskimi .wez pomyśl sobie ile ona zrobiła ,ona była kimś a ty kim jestes żeby z niej sobie robić kpiny co? kto dał ci prawo obrażac wogóle aktorkę naszą ?pomyślałes wogóle nad tym że to nie jest osoba taka sobie że ją wyśmieje i mnie będa wszyscy chwalic? wez dziecko naprawdę jestes jakis psycholek bo w przeciwieństwie do ciebie to rachela jest autorytetem dla mnie a ty to nie wiem czyim możesz być autorytetem chyba takich samych jakiś głupków jak ty którzy nie wiedza co to kino i disney ,widac że filmów nie oglądasz i nie chodzisz na disneya do kina ,widac nie szanujesz aktorek to nie wiem jak chcesz to sobie wez swoje zdięcie wstaw ciekawe czy byś sie odważył .naprawdę wezta się dzieci zastanówcie co wy roicie bo nie macie widac pojęcia o tym kim jest rachela zeglier jak nie jestescie w pełni rozwinięte umysłowo to się nie zabierajcie za taką osobę jak aktorka hollywódzka bo to świadczy o tym że nie macie chyba w domu telewizora ani jednego komputera nie chodzi tutaj o filmweb mnie ale wogóle ogólnie o zasady wiary żeby mieć jakąs godnosc bo ona nikogo nie obrażała a ty za co ją obrażasz co? no powiedz za co obrażasz taką osobę jak rachela ziegler ?
Duże litery piszemy na początku zdania - ciężko się czyta to co napisałeś /aś ...
Nazwisko odtwórczyni Śnieżki też z błędem...
Tam styrta się pali Zagler cały czas gada o Palestynie i Trumpie a Gal Gadot jasno wypowiedziała się że jest po stronie Izraela. Więc Disney musiał zatrudnić dla niej ochronę bo Zagler wypisywała bzdury na X. Generalnie Zagler jako aktorka jest już skończona. Narobiła syfu koleżance, producentom, wytwórni. No tylko gratulować. No i film nawet 1/4 nie zarobił na produkcję a co dopiero mówić o innych kosztach.