- W wywiadach mówi że oryginalna baśń jest "ekstremalnie przestarzała", opiniuje że się jej nie podoba i chwali tym że w tym co teraz robią absolutnie nie uratuje śnieżki książę cytując: "Za każdym razem gdy stoję w kolejce na zjeżdżalnię królewny śnieżki (Disneyland) muszę udawać: "Łał !Ale to niesamowite stać w tym miejscu" ,"Bałam się oryginalnej kreskówki, oglądałam ją raz i nigdy do niej nie wróciłam" Oprócz tego wypowiada się że Książę z bajki przypomina stalkera.
Nie polecam dla tych co chociaż szanują oryginalną bajkę
A co za różnica? To nawet nie pierwszy raz kiedy zrobili taką zmianę w historii o Śnieżce. Zresztą bądźmy szczerzy kogo aż tak obchodzi Królewna Śnieżka? Jest masa bardziej interesujących histori.
Ale to że bajka jest przestarzała i ma kiepskie przesłanie to akurat prawda. Jeśli chodzi o film to problemem są zupełnie inne rzeczy od głównej aktorki na krasnalach wygenerowanych w CGI kończąc.
Bajka ma bardzo dobre przesłanie, tylko trzeba znać oryginał braci Grimm, a nie cukierkową wersję Disneya.
Akurat ta bajka jest przestarzała i wręcz szkodliwa społecznie.
Takiego typu bajki to późniejszy światopogląd u dziewczynek i młodych kobiet, które będą czekać na księcia z bajki na białym koniu. Czyli przeciętna młoda kobieta uwierzy, że jest warta przystojnego, bogatego księcia z topki społeczeństwa, zamiast przeciętnego faceta ze swojej ligi.
Tak samo chłopcy mogą mylnie wmówić sobie, że jeżeli będą tym rycerzem na białym koniu, który ratuje damy z opresji i poświęca się dla nich, oraz robi/ daje im coś za darmo to tak zdobędzie partnerkę, a w rzeczywistości (jeżeli nie jest przystojny i/lub bogaty) to zostanie uznany przez kobiety że jest nudny i co najwyżej można go wykorzystać do darmowych usług, przysług albo ewentualnie friendzonu.
Tak, bajka jest przestarzała, a co do reszty twojego komentarza, Speedy... Kobiety nie są nic winne mężczyznom, więc nawet jeśli podarujesz jej gwiazdkę z nieba - twoje oczekiwania to twoja sprawa :) Polecam o tym pamiętać, może życie stanie się łatwiejsze. Pozdrawiam(chyba).
Tutaj nie chodzi o jednostki, ale o masy drogi Panie.
Co jak co, ale takie obrazy w massmediach, szkole, kulturze i wychowaniu mocno rzutują na zachowania i myślenie nawet na poziomie podświadomym.
To, że Ty i Ja coś wiemy to nie znaczy, że większość będzie to wiedziała czy tak myślała, wyznawała taki światopogląd.
Poza tym "kobiety nie są nic winne mężczyznom". Może i zgodziłbym się z tym stwierdzeniem ideologicznie, ale nie logicznie, bo prawda jest taka że w Polsce to mężczyźni ciągle są coś winni kobietom, emerytom, dzieciom i całemu systemowi. ¯\(ツ)/¯
Jestes w trakcie terapii ? Bo jesli jeszcze nie zacząłeś to radze szybko sie skonsultować ze specjalista I nie mowie tego zeby cie obrażać czy atakować Naprawde sie martwię
ale co typowe? co tu komentować ? Jakie argumenty ? To raczej ty wyszedłeś z takimi "argumentami" ktore nijak nie da sie logicznie i merytorycznie skomentować Naprawde trzeba leczyć Kompleksy , jakies urazy , moze z dzieciństwa a moze w obecnym juz dorosłym zyciu Nie wiem, ale napewno masz problem ze zrozumieniem i zaakceptowaniem i to nie tyle świata wokół ciebie, bo to akurat nie musisz i kazdy moze a nawet powinien miec swoje zdanie , ale z zaakceptowaniem siebie Bo tutaj masz największy problem
Jesteś upośledzony psychicznie? Może niech rodzice Cię ubezwłasnowolnią?
Jakie argumenty? Kto Cię tak skrzywdził.
z każdym Twoim komentarzem tylko potwierdzasz to co ja pisze Masz problem z emocjami i to naprawdę duży Jeszcze raz powtórzę TERAPIA i to najlepiej odrazu Pozwoli ci sie uspokoić Opanować i moze wtedy bedziesz wstanie spojrzeć na swiat bardziej optymistycznie Życzę powodzenia
jak łatwo poznać incela z wykopu xD Typie, kobiety rozwinęły się przez 50 lat, a ty i inne przegrywy zostaliście w epoce dziadków. Nie jesteście na poziomie kobiet.
Chciałbym być tak mocno nieświadomy realiów świata jak Wy w swoim solipsystcznym świecie, wszak im człowiek mniej wie tym lepiej śpi.
Wszyscy jesteśmy uzależnieni od pracy mężczyzn i również kobiet (ale to w mniejszości) i z tej pracy codziennie korzystamy. Kobiety są po prostu beneficjentkami systemu i bezpiecznych czasów, które stworzyli i utrzymują mężczyźni, którzy są pracownikami sektorów krytycznych gospodarki.
Kobiety w tym czasie przestały rodzić dzieci i nowe pokolenia mężczyzn, którzy będą pracować w tych sektorach, więc zabraknie ludzi do podtrzymania państwa.
Zrób sobie soyboyu z twitera czy tam mizoandrko z wykopu taką zabawę logiczną i załóż, że od dzisiaj przez miesiąc solidarnie wszyscy kierowcy i ekspedientki w sklepach solidarnie przestaną pracować. Spróbuj sobie przeliczyć ile dni przeżyjesz bez artykułów w sklepach, np. spożywki. xD
kochanie, są miejsca na swiecie gdzie kobiety próbowały budować swoje osady i nie dopuszczać mężczyzn, żyć ze swojej pracy rolnej, ale faceci i tak przychodzili okradac, napadać. Może jak przestaniecie zabijać kobiety o >80% częściej niż kobiety was, to nie będzie trzeba utrzymywać systemu, bo kobiety będą żywe i będą mogły pracować! A rodzić dzieci nie ma sensu, jeśli trzeba chodzić do pracy.
Podziel się ze mną swoim dilerem. xD
Już Bear Grylls próbował zrobić serię sami faceci na dzikiej wyspie i kobiety feministki silne i niezależne. Polecam obejrzeć jak to się skończyło.
Zresztą kończę gadkę, bo ona i tak jest bez sensu. Solipsyzm samic nie ma granic.
Brak empatii i chęci zrozumienia. Myślisz, że jak faceci dzięki którym mamy wodę, prąd, internet, żywność i wiele, wiele innych przestaną pracować to dasz radę przeżyć (no i radzę sprawdzić procent kobiet pracujących w sektorach krytycznych państwa).
NO JA TOBIE POLECAM OBEJRZEĆ KAŻDY Z TAKICH PROGRAMÓW. Amerykański survivor, ruskie przebywanie na bezludnej wyspie i wszelkie inne niezmanipulowane przez Beara - faceci od razu KRADNĄ od kobiet, w pierwsze dziesięć minut od rozpoczęcia rozrywki, a później w swojej męskiej grupie są agresywni, przemocowi i podlegli wybranemu dyktatorowi. Są toksyczną zdegenerowaną płcią. Da się przetrwać bez 80% obecnych facetow. Bliżej wam do psów niż mężczyzn. W sektorze krytycznym goowno byście zrobili.
Dzieki ci za ten lewacki wywod. Brakuje jeszcze info, ze jest milion plci i ze facet moze rodzic i mamy kompletna wypowiedz lewaka:D
Posłowie Lewicy przynajmniej nie przychodzą do roboty pijani, jak jeden faszystowski poseł z konfy. xD
A prezydent komuch, który nawalony jak działo potykał się o groby na oficjalnej wizycie międzypaństwowej? A nawalony czerwony senator kopiec? "Faszysta" z Konfederacji przynajmniej przyznał się do alkoholizmu, a nie zasłaniał się chorobą filipińską.
Najlepszy prezydent w historii Polski, który jako jedyny wygrał w I turze i jest dobrze oceniany przez ponad połowę Polaków? Mógł sobie na to pozwolić. Co wolno wojewodzie...
To na szczęście twoja subiektywna opinia. I żaden argument. A twierdząc, że nawalona głowa państwa nie przynosi wstydu, to proszę, nie pisz nic więcej. Skaczący po krzesłach Komorowski pewnie też był świetny. O Wałęsie nie wspomnę.
Na szczęście to nie jest subiektywna opinia i to jest mocny argument. Oczywiście prawaki Kaczyński i Duduś nie zostali przez ciebie wymienieni, po prostu powinni ich za świętych uznać... Takie z was owce, że swoich wodzów uznajecie za dobro wcielone i wierzycie we wszystko co mówią. xDDD
Oczywiście, że Duda też ośmieszył się nie raz, chociażby próbując mówić po angielsku i twierdząc, że nie jest sterowany. Na Kaczyńskiego nic mi nie przychodzi do głowy. Oczywiście, że twoje słowa o "magistrze" Kwaśniewskim to opinia subiektywna. Nie wierzę w nic co mówi jakikolwiek polityk, więc się nie rozpędzaj. Ten cały pis, czy po to jedno bydło. O lewych typu Zielińska, to nawet nie wspomnę, bo ona jest głupsza od Suskiego.
No ale to ty tu jesteś fanatyczką PO / Rudego czy Bążura...i od razu myślisz, że kto nie z tobą, to na pewno z PiSem, PSL albo innym syfem. Od 34 lat znosimy wybryki tych samych obsrańców, a ty znalazłaś od razu posła Konfederacji, który przyznał się do alkoholizmu, a takiemu Kopcowi włos z głowy nie spadł choć zachował się jak najgorszy patol spod budy z piwem i jeszcze groził i był wulgarny. Podwójne standardy, pfffffff. I jak na "nowoczesną", oświeconą, silną kobietę, to coś panicznie boisz się czegoś nowego, choć obecne jest do dupy ponad miarę.
Kopiec mimo bycia cis (bo czy jest hetero to nie wiem), nie jest faszystowskim, transfobicznym homofobem jak konfiarze i BARDZO DOBRZE im powiedział. Faszystowscy cishetero mizogini i mizoginki (wliczając odmóżdżone "kobiety" z konfy) nie zasługują na szacunek. Ci co nie są przeciwko im, są po ich stronie, bez znaczenia jak się poglądowo "identyfikujesz" jako pis konfiarz, czy "niezależny".
Hahahaha ty jesteś fanatyczką i to upośledzoną. Ten Kopiec po takim tekście w moją stronę to byłby kopany po tej pustej, bezczelnej bani, jakbym sparing z Lewym grał. OIOM albo cmentarz. Połowa twojego marnego wynurzenia, to jakiś bełkot...CIS jest drzewem / krzewem trującym...ale nie wiem po co tu o krzewach pisać? Ja się identyfikuję jako Królowa Jadwiga - i co teraz psychiczna, pożyteczna maso komórek (na bank nie mózgowych)? :) Takie lewusy jak ty kierują społeczeństwo w stronę Konfederacji, bo za każdym razem jak otwierasz otwór gębowy, to ludzie wiedzą z kim mają do czynienia i zaczynają stronić od KO i takich psycholi jak ty. To wy jesteście faszystami i nawet o tym nie wiecie - Churchill przewidział to zaraz po wojnie - "w przyszłości faszyści będą nazywać się antyfaszystami". Odczłowieczasz pewne grupy i odmawiasz im szacunku i godności - kogo to przypomina? Ano wujka Adolfa :) Pozdro nazistko (zapisz się do Azov)!
A nas nazywacie płatkami śniegu, a sami gorzej reagujecie. XDDD A teraz, ponieważ królowa Jadwiga to nie płeć, ale była kobietą, będę się do ciebie zwracać "ona/jej". Pasuje? ;) To nie my przygotowujemy grunt pod ludobójstwo osób transpłciowych, tylko się bronimy przed cishetero patriarchatem.
Jakie ludobójstwo...qrwa tobie psychiatra potrzebny jest na już!! Na cito!! To że nie chcę, aby facet z fajką identyfikujący się jako kobieta miał wstęp do damskiej ubikacji, lub gość po tranzycji brał udział w zawodach z kobietami, to jeszcze nie ludobójstwo. Prędzej wam do ludobójstwa elektoratu prawicowego niż elektoratowi prawicowemu do ludobójstwa na transpłciowych osobach. O patriarchacie to zapomnij, bo jest dawno nieaktualny - w Sejmie w opór bab - i coś się zmieniło? :) Ty masz do mnie mówić "Królowo", bo jak nie - to przemoc, faszyzm, królowofobia i odmawianie człowieczeństwa.
"przygotowywać grunt" to nie "dokonywać". Patriarchat odnosi się do rządzenia. Mogłoby być nawet 460 posłanek, ale jak premier i prezydent to faceci to jest patriarchat. Jak rozumiem, trans kobieta po waginoplastyce jak np. Gascon to nie problem? Bo przecież "fajki" już nie ma, tylko waginę. Dlaczego nie masz problemu do trans facetów, co? Nawet tutaj mizoginia.... PS doedukuj, się o tożsamościach płciowych, bo to nie działa, tak jak myślisz, że działa.
1/ Patriarchat : to dlaczego kobiety głosują na facetów w większości? :D coś wam "siostry" nie pykło w tym archeo dalej burdel :D
2/ trans to trans - dla mnie nie ważne z której strony w którą, bo docelowo ani to kobieta, ani facet...trans kobieta nie jest tak niebezpieczna jak trans facet i to jeszcze przed ucięciem interesu.
3/ nie interesuje mnie, kto się czym czuje - jeśli nie da się tego jasno, fizycznie ustalić, to jesteś tym, kim jesteś w dowodzie osobistym i tyle, bo inaczej to pole do popisu dla dewiantów, zwyroli i pedofilów. Idealna przykrywka.
Nie warto z nią dyskutować. Gdybyś powiedział, że zjadłeś smacznego murzynka, to by Cię nazwała rasistą. Odklejka w typie Zielińskiej, albo Jachiry. Szkoda nerwów.
Masz rację. Najgorsze jednak, że w ostatnich wyborach ok. 75% wyborców poszło zagłosować. Tylko co z tego, skoro znowu na PO i na PiS. Tego nie rozumiem. Można było zagłosować na Trzecią Drogę. Ale nie, trzeba było znowu iść głosować na największą polityczną hołotę. To już lepiej było iść masowo protestować. Tylko, że na wybory każdy idzie niejako sam, a do protestów musiałby ktoś zmobilizować. Może rewolucja nie jest dobrym rozwiązaniem, ale prowadzi przynajmniej do jednego - obalenia istniejącego porządku. Ktoś inny może się nachapać. A my się kisimy w tym samym sosie, który jest coraz bardziej zwarzony, jak ta gotowana powoli żaba, która nie czai, że jest coraz gorzej.
Bo Olek pomimo że pijący jak większość Polskie, osiągnął więcej niż reszta prezydentów razem wzięta
A nie jest przestarzała?Oryginalna animacja ma prawie 90 lat, główna bohaterka mówi, śpiewa i wygląda jak dziewczyna z lat 30.tych XX wieku, co może być nieprzystępne dla współczesnego widza. Książę, który jest tam postacią bezosobową, pojawia się w dwóch scenach, w pierwszej z nich zaskakuje dziewczynę, której nigdy wcześniej nie widział na oczy, ni z tego, ni z owego zaczyna śpiewać i proponuje Jej ślub ;)
Rozumiem, że oryginał animowany na tle takiego Dumbo czy Bambiego w pewnych aspektach jest archaiczną ramotą, ale do jasnej ciasnej wytłumaczcie mi na jakiej podstawie ta baba, co gra główną bohaterkę (w sumie to niezła farmazoniara i politruczka jest) nazwała księcia z oryginału stalkerem, jak gostek pojawia się tam bardzo krótko? To już ten że Śpiącej Królewny miał więcej czasu ekranowego!