PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=867032}

Śnieżka

Disney's Snow White
2025
2,7 6,0 tys. ocen
2,7 10 1 6017
3,2 15 krytyków
Śnieżka
powrót do forum filmu Śnieżka

A Śnieżka to nie miała być ładniejsza od złej królowej?

Wojtek_Adamczyk

I chyba to jest klucz który może jeszcze uratować Śnieżkę Disneya, po prostu zamienić aktorki, Śnieżka zostanie złom macochą i na odwrót, wtedy dobór głównych aktorów będzie ok

ocenił(a) film na 1
Wojtek_Adamczyk

ty się ciesz że jest kobietą a nie jakims transem

ocenił(a) film na 1
NZT_33

haha dobre

Wojtek_Adamczyk

Dokładnie to pytanie pojawiło się w mojej głowie po zapoznaniu się z obsadą... Oni to robią z uporem maniaka! Jak nie Kristen Stewart vs Charlize Theron, to Rachel Zegler kontra Gal Gadot. Kto to obsadza, na litość boską? Raz, to rozumiem, że przypadek, ale... po raz kolejny? Nie wybiera się takich aktorek jak Gal, czy Charlize jako "te brzydsze". To po prostu nie trzyma się kupy i jest oczywistym punktem do zaczepki.

Wojtek_Adamczyk

A to nie tak, że będąc w jakimś tam wieku za bardziej atrakcyjnych uważamy ludzi w podobnym do nas wieku szczególnie, kiedy rozchodzi się o porównanie urody osób, między którymi jest 16 lat różnicy?

LadyMary

Nie znam takich badań i jeśli takie są to być może jestem wyjątkiem potwierdzającym regułę bo nie wiem jak mógłbym, mając 37 lat, kiedykolwiek uważać za bardziej atrakcyjną kobietę w moim wieku od 16-20latki. To jakaś aberracja.

Adamw18

Więc mając 37 lat patrzysz na 16 letnie dzieci (tak to dzieci) jak na atrakcyjne kobiety. To szczerze niepokojące. 
I w czasach w których tyle mówi się o wykorzystywaniu nieletnich raczej nie chwaliłabym się swoimi zboczeniami:) 

__Cleo Sertortii13

Ajajaj, byłem pewny, że zjawi się jakaś "oburzona", która zaraz niemalże zrobi ze mnie nie powiem kogo na literę "P", próbując zaprzeczyć zwyczajnym, biologicznym faktom. Otóż moja droga, po pierwsze wyobraź sobie, że polskie prawo akceptuje robienie "ten teges" z dziewczynami które ukończyły 15 lat. Tak więc nawet ja, taki "stary" 37latek, byłbym chroniony przez prawo, gdybym z 16-latką zrobił "ten teges". A po drugie, niepokojące to może być kiedy koleś jest zainteresowany dziećmi w sensie biologicznym, ale kiedy stwierdza, że najczęściej w pełni rozwinięta, długonoga, cycata 16-18latka z liceum jest dla niego atrakcyjna, to uwierz mi, z takim kolesiem jest wszystko ok, po prostu podobają mu się młode, jędrne kobietki, zamiast np. 27 czy 30-latek z rozstępami. To przykre może, ale cóż, taki jest ten świat. I nie, nie jest to żadne zboczenie, a 16latki nie są żadnymi dziećmi. Tak Ci ciężko rozróżnić pojęcie dziecka (czy małoletniego) przed ukończeniem 18stki, w sensie zdolności do czynności prawnych czy kupowania alkoholu od pojęcia w sensie biologicznym? Jak miałem 19 lat kończąc liceum i miałem dziewczynę 16letnią która zaczynała liceum to byłem p#dof!lem? Chyba nie? A jak mam 37 lat i się obejrzę za taką samą 16stką to jestem? Po prostu nie rozumiesz o czym piszesz i tyle.

ocenił(a) film na 1
Adamw18

27-30 latka rozstępy? Widać że nigdy nie byłeś z żadną kobietą. Znam pełno zaniedbanych  18 latek z rozstepami i pełno gładkich 30 latek. To nie kwestia wieku kto jak o siebie dba. Według badań dla normalnego faceta najatrakcyjniesze są kobiety w okolicach 30stki. Dalej wyglądają młodo a mają już seksowne ostre rysy twarzy, a nie dziecięca okrągła buzie. Jeśli spośród tych 2 wybierasz to drugie to masz pewne zapędy... 

__Cleo Sertortii13

No wybacz ale 16 letnia dziewczyna jest już fizycznie kobietą i dopiero gdy chciało by się do niej zbliżyć okazuje się, że to mentalnie dziecko... co normalnego mężczyznę odrzuci.
Nie rozumiem demonizacji piękna. Widzę Kobietę, długa noga, ładna cera, usta jak z bajki jest pupa jest bufet... Chodząca Bogini.
Dopiero gdy zamienię zdanie z taką osoba, czuje że nie ma chemii, feromony się nie mieszają, mentalnie jest miedzy nami przepaść i odchodzę.
To normalne i zdrowe ogarnijcie to.

Adamw18

16 - 20 latki to przecież dzieciuchy dla ludzi w średnim wieku. Po drugie osoby dojrzalsze również mogą być atrakcyjne. Piękno jest wielowymiarowe.

Wojtek_Adamczyk

No i jest ładniejsza

marost_88

Pod jakim względem? Zegler jest niska, o niezgrabnej figurze i nieregularnych rysach oraz małych oczach.

ocenił(a) film na 10
Wojtek_Adamczyk

Jest i to tysiąc razy, na dodatek Gal to transwestyta.

rafal_info

Odłóż narkotyki jezeli Dla Ciebie Gal Gadot to Trans

marcin_m_20

OOOooo... i tu można użyć słowa transfob skoro nawet w Gal-i widzi transa <facepalm>

ocenił(a) film na 10
Humalien91

To, że ty lubisz facetów przebranych za kobiety to twoja sprawa, ale ja nie lubię i nie chcę widzieć.

marcin_m_20

po zdjęciu widać, że rafałek jest ciepły

ocenił(a) film na 10
greedo23

I dlatego nie lubię transów? Ciekawa teoria, i to nie jest moje zdjecie tylko bardzo znany gif.

rafal_info

Gal ma 4 dzieci.

rafal_info

wspolczuje mamie

ocenił(a) film na 7
Wojtek_Adamczyk

Jest znacznie ładniejsza, wszystko się zgadza :)

Polgard

Wszedłem poczytać komentarze i widzę, że mamy tu zaciekłego obrońcę. Mały wiarygodny jesteś w tych komentarzach obrońco. Nikt Ci nie wierzy.

ocenił(a) film na 7
resez

Stwierdzam jedynie fakty, a prymitywnemu hejterstwu mówię NIE.

Polgard

tak bo Twoja opinia w kwestii urody to musi być fakt a innych to wymysł :D ah Ci rycerze sprawiedliwości społecznej, którym się wydaje, ze reprezentują wyższe i obiektywne spojrzenie.

ocenił(a) film na 7
resez

Internetowe hejterstwo to nie jest "opinia" tylko obrzydliwa choroba naszych czasów.

ocenił(a) film na 10
Polgard

Masz w 100% rację!

ocenił(a) film na 9
Wojtek_Adamczyk

I jest ładniejsza ;)

carolinaszymanska

w którym miejscu? Jest niska, jej twarz nie ma proporcji, ma nudne - nie hipnotyzujące oczy, uśmiech niemowlaka, figurę 10 latki. Zero seksapilu, zero uroku, trochę charyzmy ale nadal za mało by się przebić.

ocenił(a) film na 4
Humalien91

myślałem że będzie ślub i ojciec śnieżki wróci

ocenił(a) film na 10
Humalien91

Rachel, jest jedną z najpieknieszych obecnie aktorek, to, ze tobie podobja sie kobiety w stylu Wellman, to wylacznie twoja sprawa.

rafal_info

Ale Ty czujesz, że wychodzisz na całkowicie niepoważnego rozmówcę pisząc takie bzdury? To że są gusta i gusciki i że Tobie podoba się Rachel to jeszcze można zrozumieć, ale tak dziecinnie przypisywać komuś skrajności w stylu Wellman tylko dlatego, że podważa Twój nietypowy gust, tym bardziej kiedy - obiektywnie patrząc na kanony urody - to Twoim opiniom można się bardziej dziwić, te szeroko rozstawione "rybie" oczy i kilka innych szczegółów nie czynią z niej piękności w stylu Ariany Grande. No ale Ty pewnie powiesz, że jaka tam Ariana, Rachel jest tysiac razy ładniejsza i Twoja racja jest najwazniejsza.

ocenił(a) film na 10
Adamw18

To, że, lubisz męską urodę to oczywiście wyłącznie twoja sprawa.

carolinaszymanska

Również uważam, że jest ładniejsza, co nie oznacza, że jakoś specjalnie ładna. Zresztą obie nie są jakimiś cudami natury.

Wojtek_Adamczyk

Przeciez te bajke kompletnie odwrocili do gory nogami to i ta najpiekniejsza jest tez zaprzeczeniem urody - kurdupel z duza glowa i nienaturalnym rozstawem oczu

ocenił(a) film na 2
Wojtek_Adamczyk

Winna temu jest ułomność scenariusza, która doprowadziła do takiego cyrku jaki jest w tym filmidle. Owszem, antagonistka jest ładniejsza, ale głupie lustro i tak uparcie twierdzi, że śnieżny brzydal jest od niej piękniejszy. xD No błagam, litości. XD

ocenił(a) film na 1
Wojtek_Adamczyk

nie mogła być ładniejsza, żeby jej nie urazić, mogłoby być jej przykro, że jest brzydsza. xD