PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=842936}

Śmiertelni nieśmiertelni

Grace and Grit
2021
4,9 45  ocen
4,9 10 1 45
Śmiertelni nieśmiertelni
powrót do forum filmu Śmiertelni nieśmiertelni

To najbardziej niszczący i destrypukcyjny przekaz promujący raka i śmierć, Bezczelne granie na emocjach.
Wygląda jak sponsorowany przez Bigpharme i medycynę Rockefellera pt rak jest nieuleczalny ale my pomożemy Ci umrzeć. Najpierw cię okaleczymy i utniemy ci piersi, potem damy chemię by powoli cię zabijać a potem zaproponujemy inwazyjne,bezskuteczne terapię byś powoli umierał a w międzyczasie proponujemy w pakiecie niewyobrażalne cierpienie, życie w lęku, niszczenie psychiki i rozpad czlowieczenstwa. Ważne że płacisz nam szerokim strumieniem pieniędzy. Zauważcie,że ona była bogata( jej rodzice) I stać ją było na jeżdżenie po całym świecie, nie to co nasz NFOZ.Sposoby alternatywne zostały przedstawione w tym filmie karykaturalnie i prześmiewczo, jakas rozczochrana kobitka machająca rękami w ramach czary mary. No i sama bohaterka,która nie cyla kompletnie skontaktowaną ze swoją świadomością i swoim wnętrzem. Bezwolną,posłuszna,podporządkowana lekarzom.Nie zrobila nic dla siebie i swojej duszy, nie wstrząsnęła sobą, nie otworzyła umysłu tylko poddała się jak vezwolna Kukiełka. Kuriozalnym punktem dla mnie było jej publiczne wystąpienie na scenie,.po co ?Amerykanie potrafią zrobić show nawet ze śmierci a ona się temu poddała.Przeczolgala tego swojego biednego męża przez 5 lat nieustającej grozy i cierpienia, od szpitala do szpitala, że chlop prawie się wykończył i wpadł w depresję i załamał. I tu dochodzimy do sedna.Najbardzuej perfidna rzeczą w tym filmie jest to,że użyto sugestii jakoby byli sobie przeznaczeni tzw bratnie dusze.Szukali się 100 lat by za chwilę dowiedzieć się że ona umiera.No po prostu rewelacja!
Czyli dostali " nagrodę " w postaci niemożliwego wprost cierpienia. Następny zwodniczy i haniebny przekaz pt bratnie dusze spotykają się po to by wspólnie cierpieć. Od takiego przekazu to ludzie będą uciekać w popłochu od swoich bratnich ( czy są na pewno?) Dusz.A może ich nie na i jest to kolejna iluzja i nałożony program na maluczkich?Jeżeli ktoś uważa że przeżycie takiego koszmaru hest prawdziwym życiem to jest masochistą kub durniem..Jaki więc ten film ma cel I czemu ma służyć? Apoteoza śmierci,gloryfikacja śmierci,promocja matrixowych haseł. Cierpienie ponad wszystko.Twierdzenie ze nasza dusza jest wyjatkowo perfidna dając nam takie koszmarne przezycia,łącząc w tym szaleństwie bratnie dusze a a potem szybko do nieba..Oj przepraszam do źródła. Na koniec jeśli uważasz inaczej,ze jest w tym jakiś wyższy cel to stan przed lustrem ,spójrz sobie w oczy i powiedz że chcesz spotkać bratnią duszę, mieć zaraz raka i umierać w jego ramionach.Jest mnóstwo takich filmów jak ten promujacych śmierć a ile hest filmów promujach wyście z raka czy depresji? Ja znam 2 Gitara i Weronika postanawia umrzeć. Polecam obydwa

ocenił(a) film na 1
enera

Przepraszam za literówki ale pisałam z tableta

ocenił(a) film na 1
enera

Na początku miało być DESTRUKCYJNY

ocenił(a) film na 1
enera

Chciałam dopisać jeszcze parę zdań na spokojnie bo poprzedni tekst pisałam w emocjach. Nie potrafię bowiem zrozumieć Czemu I komu i po co potrzebne są filmy czy książki o umieraniu,dlaczego publiczna wiwisekcji tak podoba się ludziom I są tym zachwyceni bo właśnie słyszałam takie komentarze ?

ocenił(a) film na 1
enera

Cdn..czy nie uważacie że proces umierania jest tak osobisty,wręcz intymny że pisanie o tym, nagrywanue filmów i występowanie na scenie odziera z czlowieczenstwa i zabiera całkowicie czyjaś prywatność i powiedziałabym świętość .Czy naprawdę wszystko jest na sprzedaż? Jest tylko wg mnie jedyny przyoadek kiedy warto byłoby dzielić się takim doświadczeniem- Kiedy pokonujesz raka czy inna straszną chorobę , swoją wolą życia i zmianą swojego wnętrza, Warto taką drogę pokazać. Mam dobrego znajomego u którego w wieku 28 lat stwierdzono chłoniaka i dawali mu 3 mce życia. Nie poddał się, zrobił dla siebie Wszystko i metodami alternatywnymi z tego wyszedł, minęło14 lat i zdrowy jak rydz, Namawiałam go gorąco na książkę i napisał, opisując drogę krzyżową procedur szpitalnych,haniebnego, przedmiotowego traktowania go przez system i lekarzy i cały szpitalny onkologiczny koszmar, polskie piekiełko aż w końcu wypisał się że szpitala i sam zaczął się leczyć, Nikt nie chciał wydać jego książki i leży do dziś niewydana. Brak jest filmów o zwycięstwie i walce o siebie bo to się nie sprzedaje, o umieraniu owszem.Dkatego tak bardzo irytują mnie tego typu filmy

enera

A czytałaś książkę Wilbera, na podstawie, której nakręcono film? Może po prostu film jest źle zrobiony. Książka jest odkrywcza i oczyszczająca