PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=830289}
6,8 48 tys. ocen
6,8 10 1 48455
7,1 54 krytyków
Nieznajomi
powrót do forum filmu (Nie)znajomi

Mam nadzieje, że pan Tadeusz Śliwa tego nie zepsuje.Kasia Smutniak zagrała zarówno we włoskiej jak i polskiej wersji.

krupastas

Co tu zepsuć jak skopiują 1:1 tak jak Hiszpanie.

ocenił(a) film na 8
miarara

Tadeusz Śliwa jest niedoświadczony reżyserem, różnie może być.

krupastas

Zobaczymy. Obsada dobra, bedzie przyzwoicie tak myślę.

ocenił(a) film na 8
miarara

"Nie będzie to typowy remake "Dobrze się kłamie w miłym towarzystwie". Tadzio Śliwa napisał sporo na nowo, przenosząc akcję filmu w nasze realia. Moja bohaterka mocno różni się od tej z oryginału, ma zupełnie inne problemy. Myślę, że wiele kobiet będzie mogło się utożsamić z jej sytuacją. "- powiedziała Maja Ostaszewska w wywiadzie dla Plejady.
Czyli jednak nie będzie to wierna kopia 1:1.

ocenił(a) film na 10
krupastas

Uff i bardzo dobrze, że coś nowego

krupastas

coś nowego i naprawdę obsada dobrze wróży. Mam wrażenie, ża Kasia S. będize tu miała nawet lepszego partnera niż we włoskiej produkcji

miarara

obsada jest rewelacyjna (mamy Kota, wow!), wiec moze jakos to bedzie ;))

ocenił(a) film na 8
krupastas

nie 1:1, aczkolwiek są uderzające podobieństwa..miałem okazję obejrzeć, jak dla mnie dobre kino :)

deywooo

A ja miałem okazję i wyszedłem po 20 minutach. Teatralne w złym sensie, fabuła w lwiej części ta sama, po co.

Fiyo

hm, 20 minut to jednak niewiele na film od 100 minut, podejrzewam jednak, ze róznice wychodzą jak już zaczną czytać i odbierać ?

angeln2

mam nadzieje, ze wykorzystja tu potencjal kulturowy, wiesz...laski i cienie polskiej mentalnosci :)

Marcelo922

Taki jest cel. Jaki bylby sens kopiowania 1:1? Chodzi wlasnie o te niuanse kulturowe, schematy dzialania. Ja jestem ciekawa, co nam wypunktuja?

deywooo

lepsze od francuskiego? Ja lubię francuskie kino, a to było tak przykre...

nowinka_filmweb

Musisz być koneserem kina francuskiego, skoro nie poznałaś/eś po języku, że nie mówią po francusku :D

nowinka_filmweb

Przepraszam, to ja jestem zacofany. Dopiero teraz widzę, że jest i francuska wersja oraz wiele innych.