Film beznadziejny. Po prostu żałosna kupa gówna.
Poza tym aktorzy... Braunek: mdłe i koszmarne brzydactwo jako Oleńka? Żart. A Olbrychski? Jako Kmicic beznadziejny. W książce jest bardzo przystojny a w filmie obnosi się z zakazanym ryjem.Bardzo nie lubię tego aktora i dlatego nie lubię tego filmu.
Chciałem Ci coś odpisać, ale gdy spojrzałem na twoje oceny filmów...
Po prostu - kończ waść, wstydu oszczędź.
Dlaczego? Ten film jest naprawdę trsgiczny,podobnie zresztą jak "Krzyżacy" i inne filmy na podstawie Sienkiewicza. Może jedynie "Ogniem i mieczem" jest do przyjęcia. Film kiepski,aale za o Żebrowski jest przystojny.
Ja tam bardziej od "Potopu" wolę komedie romantyczne i współczesne seriale,telenowele.
"Potop" tak jak wszystkie stare filmy jest do dupy.
Jesteście żałośni. Cudze chwalicie, swojego nie znacie. Przecież to jest ekranizacja godna podziwu. To jedyny film któremu towarzyszy taki rozmach, to jest po prostu uosobienie tego co mogą stworzyć Polacy.
Taaa... Yyyyrek to dopiero arcydzieło, nie? W końcu dałaś mu 10 :) Matko Boska. Ręce opadają....
A mówią, że to faceci skaczą ze swojego ego na swój IQ. A tu proszę, jaki kwiatek...
święta racja, miałam zamiar zrobić to samo, ale dochodzę do wniosku, że szkoda klawiatury.
gosiugosiu, nieporozumienie to co najwyżej twoje ocenianie filmu na podstawie wyglądu aktorów i filmy, które masz w ulubionych.
jak wyżej, kończ waść.
A kto by chciał teraz oglądać "Potop"? Ja mam uraz do tego filmu,bo pamiętam,że emitowali go w każde święta. Na zmianę z "Krzyżakami". Jeżeli na gwiazdkę puszczali "Krzyżaków",to było pewne,że na wielkanoc będzie "Potop". A wtedy byłam zmuszana do oglądania tego filmu. Mój ojciec nie wyobrażał sobie,że można nie obejrzeć "Potopu".
A dzisiejsza młodzież? Ją ten film nudzi podobnie jak mnie. Współczesne seriale i komedie romantyczne są o wiele lepsze. Mądre i życiowe.
Jak ja lubię ludzi, którzy wypowiadają się w moim imieniu. Zgadnij co? Jestem dzisiejszą młodzieżą i uwielbiam ekranizacje Sienkiewicza. Chociaż same książki nie podobały mi się wcale, Potop uważam za świetny film, a Olbrychskiego za niesamowitego aktora. I nie jestem w swoich poglądach osamotniona. To, że ciebie nudzi wszystko, co ma więcej niż dziesięć lat, to twoja sprawa. I zrozumiałe jest, że masz prawo do własnej opinii. Ale podstawy dobrego wychowania i kultury osobistej (jeśli takowe posiadasz) nakazują szanować zdanie innych, szczególnie jeśli się z nim nie zgadzasz. Bo od uważania się za jedynie słusznego krytyka i głos pokolenia do megalomanii droga krótka.
Pozdrawiam :)
Komedie romantyczne mądre i zyciowe? Trzymajcie mnie bo padne! Życzę aby Twoje mądre i życiowe komedia romantyczne doprowadziły się do depresji bo "nie przytrafila mi sie miłość taka jak była w tym filmie". Dzisiejszej młodzieży ten film sie nie podoba bo jest tak samo pusta jak Ty i nie czuje w sobie polskiego ducha. mam 17 lat ale uwielbiam trygolię Sienkiewicza. a Ciebie proszę schowaj się w różowmy pluszowym pokoju przytylając plakat BImbera i plasz na polskim Shitcie takim jak"Miłość na wybiegu, M jak Miłość"etc. Z Bogiem .
No popatrz. Właśnie są święta. Właśnie leci Potop. :) Oglądam go ze setny raz, i też sobie nie wyobrażam, że mógł bym go nie obejrzeć. A mam takie pytanko. Czy w życiu przeczytałaś chociaż JEDNĄ książkę? (No może oprócz jakiegoś harlequina)? Myślę, że nie. Pewnie nawet elementarza nie skończyłaś.
Acha... Komedie romantyczne mają tyle wspólnego z życiem, co świnia z gwiazdami. To jest dopiero idiotyzm i ściema... No ale jak ktoś jest wychowany na Yyyyyrku, i Amerykańskim ciachu, to.... Czego można się po nim (niej) spodziewać? Założę się, że na co dzień chodzisz w różowej kurteczce i różowych kozaczkach do kolan? To mniej więcej ten poziom.
Zgodzę się z Elvisem... Wystarczy spojrzeć na Twoje oceny filmów aby mieć rozeznanie jaki poziom prezentujesz. Po prostu... NO COMMENTS!!!
Co wy, z półgłówkiem dyskutujecie? Nie widzicie, kto siedzi po drugiej stronie? Osoba, która oceniła "Gulczasa" na 10 (DZIESIĘĆ)!!!
Bo "Gulczas" tu naprawdę super film. I zawsze chętnie go oglądam,a na "Potop" i "Krzyżaków" sram.Jedynka to dla nich za dużo
:) Dziecko, ja nie wiem czego Ty się spodziewałaś po fimie z 1974 roku. Może jakichś efektów specjalnych, 3D, albo Damięckiego w roli Kmicica i Anny Muchy w roli Oleńki? Dżizas. Poza tym założę się, że nie czytałaś książki, no to z czym do ludzi. ;) Uważam, że tego typu filmy nie są do oglądania dla osób, które a) nie znają historii Polski (bo Sienkiewicz niestety trochę ją zmienia), b) osoby, które nie czytały książki i nie interesują się taką literaturą a co za tym idzie takimi filmami.
To są bardzo dobre ekranizacje powieści, jeśli kogoś nudzi książka no to film nie będzie o wiele ciekawszy.
A skąd wiesz że ten film nudzi polską młodzież?to że Ty masz do niego uraz to nie znaczy że każdy musi go odczuwać. "Krzyżacy" i "Potop" to filmy które wymagają od widza obiektywnej oceny chociażby z racji wieku oraz możliwości technicznych tamtych lat. Takie filmy skłaniają odbiorcę do głębszych refleksji rozważań i przemyśleń wywołują skrajne emocje (początkowa niechęć zmienia się na koniec w sympatię do głównego bohatera) i może dlatego masz takie zdanie . Pewnie zamiast zastanowić się nad filmem nad wartościami jakie przekazuje wolisz się śmiać z płytkich bezsensownych durnych pozbawionych jakichkolwiek wartości filmów propagujących debilizm społeczny..... No cóż jeden woli myślenie i rozważania a drugi zachwyt i śmiech gdy w ekranie telewizora pokaże się goła dupa....
To Ci wspolczuje bo to książka o miłość a w jej tle toczy sie wojna. Skoro lubisz komedie rom. a taka piekna milosc cie nudzi to musisz miec jakies skrzywienie.
Powiem krótko, zwięźle i na temat. Rzeczą jasną jest to iż popieram wszystkich którzy są negatywnie nastawieni do tej osoby i do jej poglądów filmowych : (gosiagosia333) i popieram was wszystkich w 100%. gosiagosia333 masz wyraźne braki intelektualne, jesteś chyba nie w pełni rozwinięta skoro wypowiadasz takie słowa ,,Współczesne seriale i komedie romantyczne są o wiele lepsze. Mądre i życiowe. " Ty masz najprawdopodobniej uraz ale nie do filmu ,,Potop" i do ekranizacji filmowych dzieł Sienkiewicza ale uraz głowy, skoro gadasz takie denne głupoty, mógłbym mówić jeszcze na twój temat dużo ale chyba zabrakłoby mi kulturalnych słów do takiej osoby jaką ty jesteś... żal mi ciebie... idź się lecz na swój uraz, i nie wypowiadaj się na temat filmów bo widzę że gówno o nich wiesz. Jesteś dnem które nie ma prawa ze swoimi głupawymi poglądami, wypowiadać się o dobrej kinematografii.
Ja również popieram was: Elvis Presley, proskate, draco333, PACO filmweb, c3976667..! zgadzam się z wami.! Poziom jaki prezentuje ta gosiagosia333 jest godny pożałowania. Ocena filmu na podstawie wyglądu aktora?!!! ja wiem można mieć własne zdanie, ale bez przesady.. Widzę że mamy do czynienia z kimś o bardzo niskim poziomie inteligencji, który bluzga takie dzieła bo nie jest w stanie ich zrozumieć..! Ja przeczytałam całą Trylogię i uważam że Hoffman stanął na wysokości zadania i bardzo dobrze ją sfilmował..! I powiem ci panienko, że Potop to jeden z najlepszych polskich filmów-był nominowany do Oscara, a to chyba o czymś świadczy. A każdy Polak wie, że Olbrychski to jeden z najlepszych polskich aktorów..!! Tacy ludzie jak "ty" nie powinni w ogóle zakładać kont na takim portalu skoro nie mają pojęcia o kinematografii i autorytetami dla nich są Paris Hilton, Agnieszka Frykowska itp. a za dzieła uznaje M jak miłość...... mogłabym jeszcze pisać i pisać na twój temat.. ale już koledzy powyżej co nie co powiedzieli! W 100% się z wami zgadzam!
ps. zapomniałam jeszcze o: ladybird06, klejstos31, Saltsin yu. Wy również macie rację., gosiugosiu333 już wiem kto psuje oceny tych filmów dając im 1 a Modzie na Sukces i innym badziewiom 10!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nooo dokładnie posłuchaj nas, ludzi interesujących się prawdziwym kinem a nie jakimiś badziewiami. I nie sprzeczaj się z nami skoro nie masz za grosz racji !!
Wydaje mi się,że za bardzo najeżdżacie na tę gosiegosie333. A dlaczego mi się tak wydaje? Jest to najwyraźniej osoba upośledzona psychicznie, a kultura wymaga, by z takich ludzi się nie śmiać. Tak więc pokój ludzie, a wszystkim będzie się żyło lepiej:)
Istnieje również ewentualność, że owa osoba ma po prostu strasznie zryty gust. Ale wtedy też nie da rady jej naprowadzić na właściwą drogę, bo w tym przypadku to patologia nienadająca się do resocjalizacji.
a tam od razu najeżdżacie;p tylko staramy się jej uświadomić co polskie filmy mają w sobie interesującego ale widocznie niewiele to daje........
I wydaje mi się że nasze argumenty już do niej nie trafią.. tak samo jak nie trafiają polskie klasyki..
Przecież według niej seriale i bezsensowne komedie "są mądre i życiowe".
Nie liczmy na to że na nią wpłyniemy.. jej mózg już dawno wypłynął..
Zryty gust? Stawiałbym raczej na upośledzenie. "gosiagosia" jest pewnie wierną czytelniczką "Faktu" i fanką Joli Rutowicz, nie dziwią mnie więc jej gusta filmowe :)
No Paris Hilton i Frytkę ma w ulubionych..!
BADZIEWNYM GÓWNEM TO SĄ DZIEWCZYNKO TE FILMY I TANDETNE SERIALE, KTÓRYM DAŁAŚ 10!!!
Denerwuje mnie fakt, że ktoś kto pasionuje się takim badziewiem, najeżdża na klasyki..
jeśli gosiagosia... odwiedza jeszcze ten temat chciałbym się zapytać w czym objawia się "mądrość i życiowość" nowych polskich seriali??
szczerze to wątpie żeby odwiedzała ten temat który sama założyła, a jeśli już to z pewnością nas ignoruje i nie odpisuje nam, gdyż zabrakło jej słów, bo daliśmy jej za dużo argumentów, które jej nie pasują i nie umie na nie odpowiedzieć ... ;)
Widzę, że mój zawoalowany apel o wyrozumiałość dla niepełnosprawnych nie podziałał. Szkoda:( Nie sądzę, żeby do tej osoby docierały Wasze próby wpłynięcia na nią. Ona ma zaburzoną percepcję i już.
(Wolę to sobie tak tłumaczyć niż przyjąć do wiadomości, że teraz tacy ludzie jak gosiagosia333 mają swobodę wypowiedzi. O demokracjo, o wolności słowa!)
odwiedzam ten temat ale nie chce mi się z wami gadać. jestescie głupi i nie rozumiecie,że mam prawo do własnego zdania i własnego gustu, za głupi jesteście żeby to zrozumieć no,ale nikt mądry nie zachwyca się sienkiewiczem. a wspólczesne seriale mają w sobie dużo piękna i zawsze się przy nich wzruszam. odpowiadam też komuś,że bardzo lubię jolę rutowicz ale faktu nie czytam. wolę vivę i galę.
Nie no!!
Boże widzisz a nie grzmisz..!??
Nikt mądry to raczej nie ogląda wszystkich seriali.! A w czym objawia się owo piękno?? a już wiem! pewnie w mordach aktorów, bo tobie tylko o to chodzi.! Widzę , że tylko ty jesteś mądra na tym świecie, bo pewnie nie ma drugiej takiej osoby, która kocha Jolę, Paris , Frytkę itp. Widzę, że jesteś wielką fanką głupoty! I PRZESTAŃ PIEPRZYĆ ŻE SIENKIEWICZEM PASJONUJĄ SIĘ JACYŚ IDIOCI!! WÓWCZAS WIELU BY ICH BYŁO NA ŚWIECIE..!!!!!!!!
P.S. skoro jesteś taka mądra, to dlaczego tyle osób atakuje twoją wypowiedź a nikt cię nie popiera..?!
Dokładnie. Z jakiej racji mówisz że jesteśmy głupi, skoro to ty jesteś jakaś niedorozwinięta umysłowo, daliśmy Ci setki argumentów na twoje bezguście a Ty dalej swoje, daj już sobie na wstrzymanie bo tych bzdur już się słuchać niechce... a to właśnie mądrzy ludzie popierają sztukę Sienkiewicza i ekranizację jego książek, skoro uważasz że to durne to poprostu nie możesz tego zrozumieć, bo jesteś zbyt tępa na owego rodzaju filmy, masz może zbyt mały iloraz inteligencji i nie pojmujesz najprostszych aspektów owych filmów, zrealizowanych na podstawię ksiązek min. Sienkiewicza.
Skoro Idioci podziwiają twórczość Sienkiewicza nik nie może czepiać się o coś gdy zrobimy źle... tak to już jest , że idioci maja lżej :) Więc cieszmy sie mimo wszystko:D
Do tego filmu trzeba po prostu dorosnąć! Ja w wieku gimnazjalnym również niecenzuralnie wypowiadałem sie na temat Potopu ( podobnie jak o innych ekranizacjach powieści Sienkiewicza) , natomiast w zeszłym tygodniu bardzo przyjemnie oglądało mi się obie części ( mimo tego , że każda ma ponad 2 godziny)
Możliwe, że faktycznie trzeba dorosnąć. Chociaż ja już w gimnazjum byłam fanką Trylogii, a potem jak zaczęłam więcej rozumieć to moja miłość do niej jeszcze bardziej wzrosła..! Widocznie nie powinni po nią sięgać osoby upośledzone umysłowo.. Wówczas bluzgają, bo nic z niej nie rozumieją, gdyż takie filmy nie są tak proste jak komedie i seriale! I mają czelność nazywać jej fanów/zwolenników głupkami.!
I uwielbiam rozmawiać na Temat dzieła Sienkiewicza jak i Hoffmana, ale doszłam do wniosku, że tej kretynce nikt nie przemówi do rozsądku...
Ja w marcu skończyłam 40 lat. Więc to nie moja młodość jest winna ale Sienkiewicz jest do dupy
Hehe nie widzicie ze ona was prowokuje. Przecież to pewnie jest lipne konto, założone tylko po to by denerwować ludzi. Sienkiewicz był geniuszem i co do tego nikt nie ma wątpliwości, a takie nędzne prowokacje tylko wywołują u mnie śmiech i nic więcej.
Śmiech wywołuje we mnie stwierdzenie,że Sienkiewicz był geniuszem. Ja tak nie uważam. I przyjmij do wiadomości,że nie każdemu muszą podobać się jego książki i ich ekranizacje.
Więcej tolerancji matole
Hehe ja rozumiem, ze nie każdemu muszą się podobać książki Sienkiewicza i szanuje to. Wyraziłem tylko swoja opinie w której nie obraziłem cię, natomiast ty nie mogąc znaleźć żadnych sensownych słów na odpowiedz wolałaś mnie obrazić bo łatwiej ci to przyszło niż podanie argumentów potwierdzających twoja tezę. Ja jednak nie bede sie zniżał do tego poziomu, gdyz w domu nauczyli mnie szacunku do kobiet.
To na pewno fikcyjne konto i na pewno prowokujące argumenty..
Wątpię żeby normalny człowiek rzeczywiście miał takie przekonania..
Po prostu nie wierzę w jego istnienie.! Pewnie masz 13 lat i nabijasz się z fanów Trylogii, wypisując takie bzdury..!
popieram Cię theDianQa. Dokładnie masz pewnie z 13 lat i jeszcze nie dorosłaś do opiniowania naprawdę godnych filmów, gdyż podniecasz się byle czym właśnie tak jak jakaś szczeniara. Masz 40 lat ? kpisz z nas ? myślisz że jesteśmy głupi i bezmyślni jak ty... bez jaj dziewczynko już możesz usunąć to denne konto, i możesz się nie wypowiadać na temat tych twoich bezsensownych filmików i serialików, bo żal dupe ściska...
Nie wiem jak Wy moi drodzy ale chyba już nie ma co psuć sobie nerwów na tego typu durnych ludzi, bo nie są tego warci...
Dokładnie..
Nie karmmy filmwebowego trolla.!
Niech tam sobie żyje w tym swoim dziecięcym światku i ogląda serial za serialem..!
Nie próbujmy jej niczego wytłumaczyć, bo to dziecko tylko wymyśla kolejne bzdury i się cieszy, że ludzie odpisują.!