Witam, mam mały problem otóż oglądałem kiedyś poruszający film o wojnie wietnamskiej i teraz nie mogę go znaleźć czy moglibyście wpisać po kilka filmów o tej tematyce, z góry dziękuję ;)
Oczywiście ''Pluton'' , "Czas apokalipsy", "Łowca jeleni", "Ofiary wojny", "Ostatni pluton" więcej sobie nie przypominam na razie. Ja nie pamiętam tytułu a szukam takowego filmu - Główny bohater (czarnoskóry aktor, zresztą cała reszta tez) wraca z Wietnamu i odkrywa że jego żona puszcza się z alfonsem, co mi się jeszcze rzuciło w pamięc to to że napada wraz innymi na koniec na bank czy furgonetkę z pieniędzmi już nie pamiętam dobrze tego filmu a chętnie bym go obejrzał jeszcze raz, pamiętam że był na jedynce w nocy parę lat temu, jak ktos zna tytul to niech poda, z góry dziękuje. A i jeszcze przy napadzie na bank mieli pomalowane na biało twarze.
Ten film, o który pytasz to "Martwi prezydenci" http://www.filmweb.pl/film/Martwi+prezydenci-1995-30690. Pozdro
Kochani ja również poszukuję tytułu filmu, który opowiada bardzo wzruszającą ucieczkę wietnamczyka/ koreańczyka przed wojną, film pokazuje jak nie miał co jeść, uciekał boso.........dawno temu ten film leciał na Polsacie........pomóżcie proszę jaki to może być tytuł......dzięki
"POMIĘDZY NIEBEM A ZIEMIĄ" film wymiata a Tommy Lee Jones jest rewelacyjny. Polecam.
Z nowszych polecam "Tunnel Rats". Może skalą i budżetem nie może się równać z wymienionymi wyżej, ale nadrabia klimatem.
Pluton moim zdaniem był najlepszym filmem :) a tak poza Wietnamem to sztandar chwały i listy z iwo jimy clinta eastwooda :)