PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1068}

Pluton

Platoon
1986
8,1 133 tys. ocen
8,1 10 1 133336
7,9 33 krytyków
Pluton
powrót do forum filmu Pluton

Witam, mam mały problem otóż oglądałem kiedyś poruszający film o wojnie wietnamskiej i teraz nie mogę go znaleźć czy moglibyście wpisać po kilka filmów o tej tematyce, z góry dziękuję ;)

ocenił(a) film na 10
wlodi69

Oczywiście ''Pluton'' , "Czas apokalipsy", "Łowca jeleni", "Ofiary wojny", "Ostatni pluton" więcej sobie nie przypominam na razie. Ja nie pamiętam tytułu a szukam takowego filmu - Główny bohater (czarnoskóry aktor, zresztą cała reszta tez) wraca z Wietnamu i odkrywa że jego żona puszcza się z alfonsem, co mi się jeszcze rzuciło w pamięc to to że napada wraz innymi na koniec na bank czy furgonetkę z pieniędzmi już nie pamiętam dobrze tego filmu a chętnie bym go obejrzał jeszcze raz, pamiętam że był na jedynce w nocy parę lat temu, jak ktos zna tytul to niech poda, z góry dziękuje. A i jeszcze przy napadzie na bank mieli pomalowane na biało twarze.

Faser_2

Ten film, o który pytasz to "Martwi prezydenci" http://www.filmweb.pl/film/Martwi+prezydenci-1995-30690. Pozdro

ocenił(a) film na 8
wlodi69

Pełny Magazynek, Byliśmy Żołnierzami, Hamburger Hill, Urodzony 4 lipca :)

ocenił(a) film na 9
wlodi69

Kochani ja również poszukuję tytułu filmu, który opowiada bardzo wzruszającą ucieczkę wietnamczyka/ koreańczyka przed wojną, film pokazuje jak nie miał co jeść, uciekał boso.........dawno temu ten film leciał na Polsacie........pomóżcie proszę jaki to może być tytuł......dzięki

ocenił(a) film na 8
mad_max_2010

Hmm Może `Pola Śmierci` ?

ocenił(a) film na 10
Owca52

"Pola śmierci" To Kambodża anie Wietnam. t

wlodi69

84 Charlie Mopic

Tunnel Rats

ocenił(a) film na 10
Arg

"POMIĘDZY NIEBEM A ZIEMIĄ" film wymiata a Tommy Lee Jones jest rewelacyjny. Polecam.

użytkownik usunięty
wlodi69

poprzednicy zapomnieli o filmie "Good morning Vietnam"

ocenił(a) film na 9
wlodi69

Full Metal jacket

ocenił(a) film na 9
wlodi69

jestem przekonany,że chodzi Ci o "Łowcę jeleni"

ocenił(a) film na 10
MKJK

Z nowszych polecam "Tunnel Rats". Może skalą i budżetem nie może się równać z wymienionymi wyżej, ale nadrabia klimatem.

ocenił(a) film na 10
Pechowiec

Mało kto wspomina o BAT 21

ocenił(a) film na 8
witchmaster

Pluton moim zdaniem był najlepszym filmem :) a tak poza Wietnamem to sztandar chwały i listy z iwo jimy clinta eastwooda :)

wlodi69

ja też bardzo proszę o pomoc. Oglądałam dawno temu film , w którym żołnierz pomaga sierotom w prowadzonym przez siostry zakonne domu dziecka. Pamiętam też, że zastępował w tym kolegę, Prawdopodoobnie chodzi o Wietnam, ale może to była Kambodża - nie wiem- moze ktoś zna ten film. Będę wdzięczna