Książka miała dotrzec do mnie jutro, ale ku mojemu zdziwieniu dotarła dzisiaj rano. Oczywiście zdązyłem ją tylko przeglądnąć i przeczytać kilka stron, ale już teraz moge powiedzieć, że jest to świetna pozycja dla każdego miłośnika filmów o Hobbicie :) Twarda oprawa i sama okładka pięknie się prezentuje. Ksiażka zawiera mnóstwo ilustracji Smauga zarówno z filmu jak i projektów. To jak Smaug mógł wyglądac a jak wygląda w rzeczywistości jest bardzo zaskakujące.
Projekty Smauga, szkice, wstepne elementy jego ciała oraz opis scen, w których bierze udział to głowne plusy tej ksiazki. Ponadto znajdziemy w niej również informacje o tym, jak powstawał Smaug w studiu Weta.
Wstepnie wystawiam 8,5/ 10. Polecam :)
Dzięki tej recenzji przypomniałem sobie, że raz pisałeś, że piszesz/wydajesz jakąś książkę... Weź podaj tytuł, chętnie przeczytam.
Swoją drogą, jak książka (czy tam artbook) nie ma żadnych minusów, to czemu nie dałeś 10/10?
Dlatego że nie lubię później obniżać ocen, czy to książkom czy filmom. Zawsze oceniam na korzyśc tej rzeczy, więc wolę poczekać, aż ogarnę całą ksiażke i wtedy moze podwyższę ocenę. Zobaczymy. Ale ksiazka jest w j. angielskim, więc zanim ją przetłumacze minie z tydzien lub dwa. Wiadomo, nie czytam tylko jej, ale też inne :)
Czemu po Polsku od razu nie napisałeś?
I recenzję, z tego co mi wiadomo, pisze się dopiero po zapoznaniu z ocenianym materiałem.
Mam nadzieję, że odpiszesz, bo jestem ciekaw tej książki.
Własnie się dowiedziałem, ze Benedict Cumberbatch urodził się w chińskim roku smoka. No prosze. Przeznaczenie? :D
Aha, OK.
Mógłbyś łaskawie odpowiedzieć na moje pytania? Myślę, że nie wymaga to zbyt wiele wysiłku z Twojej strony.
Aha... Czyli zdanie "Ale ksiazka jest w j. angielskim, więc zanim ją przetłumacze minie z tydzien lub dwa." nie dotyczyło Twojej książki, tak?
Napiszesz w końcu coś o swojej książce?
Nie myślałem, że tak ciężko się z Tobą rozmawia.
To jak nie chcesz nic o tym pisać, po jakiego sam napisałeś, że wydajesz książkę?
Jestem kobietą . Zresztą tobie to się często zdążą a mi bardzo rzadko . Więc ...