To temat rzadko poruszany w filmach, a jest niezwykle intrygujący. Niestety nie pokaże nam psychologicznego mechanizmu tego zjawiska, w dalszym ciągu mało zbadanego.
Ale też odnosi się do tych wszystkich, którzy oglądają z jakąś chorą namiętnością setki seriali true crime, albo czytają ostatnio niezwykle popularne biografie największych zwyrodnialców i oprawców. Bo to zjawisko znacznie szersze niż indywidualna hybristofilia.
Chłód tego filmu miesza się z przerażeniem.
Hybristofilia występuje w 100% tylko u kobiet co wynika z hipergami temat jest dogłębnie zbadany i nie ma w tym żadnej głębi czysta biologia ewolucyjna
Hybristofilia występuje w większości przypadków u kobiet, ale nie wyłącznie i jest to parafilia, która nie została jeszcze wystarczająco dobrze przebadana i poznana.
Przyznam, że zakończenie jest otwarte. Dla mnie to doskonale zaplanowana akcja demaskująca mordercę. Mogę się oczywiście mylić i dać się omamić analitycznej piękności.
Chyba dobry trop . Ale nie chodziło jej o skazanie mordercy a pokazanie jego winy zakochanej w nim chorą miłością dziewczynie którą poznała w sadzie
Przecież wywalone miała na tę dziewczynę. Nocowała przed sądem zanim się dobrze poznały i wgapiała w mordercę też już w pierwszej scenie.
Raczej nie, myślę że musiała jej pokazać ten filmik po tym, jak przypadkowo wygadała się, że ma wiedzę co jest na nim i brnęła w to nieudolnie. Pokazała jej filmiki a Clementine otworzyła oczy i straciła idola ale i zyskała przeświadczenie, że z KellyAnn jest coś nie w porządku. I że jej fascynacja dotyczy morderstw a nie sprawcy.
Całą sytuację z KellyAnn dość dobrze obrazują przerywniki w postaci sesji zdjęciowych z jej udziałem.