PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=608109}
8,6 39 tys. ocen
8,6 10 1 38910
Wiedźmin 2: Zabójcy królów
powrót do forum gry Wiedźmin 2: Zabójcy królów

Cześć, mam pewien problem z grą, a właściwie z momentem w grze, do rzeczy podczas walki z Kejranem, po tym ajk odciąłem mu wszystkie cztery macki, jest moment w którym Geralt wskakuje na jedną z macek które pozostały wtedy ma wciskać lpm żeby naładował się pasek na dole ekranu, pasek się ładuje, ale zaraz po tym potwór mnie zrzuca, a powinien być jeszcze krótki przerywnik filmowy w którym Geralt zostaje zrzucony z macki i zaraz potem Kejran zrzuca na siebie ten most, i można gadzinę dobić(widziałem filmik na youtube), tylko problem w tym że mnie się ten przerywnik nie pokazuje i zabawa od początku,tzn muszę wskoczyć na mackę,próbowałem usuwać zapisy nawet kilka questów wstecz i nic, reinstall gry podejrzewam też niewiele da, chyba że zacznę od samego początku:( ma ktoś podobny problem i wie jak go rozwiązać,bo ja się już poddaje, dodam że gra spaczowała mi się do wersji 1.2. Z góry dzięki za pomoc.

johny18blaze

W jaki sposób giniesz ? zostajesz jakby rozwalony na filarze mostu ?

Psyhe

Nie ginę, kejran tylko zrzuca Geralta ze swojej macki, a pasek który ładuje się podczas gdy wciskam lpm zapełniam do końca, ponoć powinienem wcisnąć jeszcze spacje(gdzieś tak wyczytałem, ale to nie działa),żeby Geralt utrzymał się troszkę dłużej i wtedy powinien być przerywnik krótki, przynajmniej tak widziałem na youtube, no a dalej tylko podchodzimy do kejrona który leży pod gruzami mostu i chyba koniec,ale ja mam właśnie coś nie tak z tym przerywnikiem, bo się nie włącza.

johny18blaze

Kurde po naładowaniu tego paska jak Geralt jest na macce (dźga ją mieczem) powinna być taka sekwencja jak Kejran wywija tą macką wraz z Geraltem i w momencie kiedy jest dokładnie nad nim cza wdusić spację (na ułamek sekundy pojawia się taki znacznik)
Ja też na początku w ogóle tego nie czaiłem dopiero potem po prostu wciskałem ją non stop aż wiesiek zeskoczył.

Psyhe

Właśnie powinien się pojawić taki znacznik, ale go nie ma nie wiem czemu, a ze spacją próbowałem i nic nie wiem może coś źle robię,właśnie jak u mnie pasek jest pełny to Geralt na macce jest już przy ziemi a nie nad potworem,a wciskam ten lpm dość szybko, no nic będę próbował jeszcze póki mi cierpliwości starczy, a jak to nic nie da to po prostu wywalę wszystkie zapisy,zrobię reinstall gry i zacznę od samiuśkiego początku:(

ocenił(a) grę na 10
johny18blaze

Napisz może do wsparcia technicznego CDProjekt Red.

ocenił(a) grę na 8
johny18blaze

ja ściąłem tylko trzy macki i mnie gadzina zaatakowała : ) Jak będziesz na dużej macce to wal w nią i czekaj aż pokaże sie znacznik "spacja" - pojawia się w małym kółku na dole ekranu po środku. Jak dalej nie będzie się pokazywał spróbuj wczytać, któryś poprzedni save, bo szkoda taki kawał gry znowu przechodzić :)
Ja znalazłem inny bug, ale na naszą korzyść. W momencie jakiejkolwiek gry (kości, siłowanie, walka) stawiając np 30 orenów, nie znikają one z kasy którą mamy dopóki nie przegramy. Wygląda to tak, że jeśli przegramy to tracimy 30 orenów, a jeśli wygramy dostajemy 60 : ) Poza tym siłować się i walczyć można bez ograniczeń i wychodzi na to, że z byle wieśniaka możemy wyciągnąć tyle orenów na ile starczy nam cierpliwości, mnie znudziło się po 3K orenów.

zonk_2

Wczoraj z 10 razy próbowałem i nic, macki amputuje gadzinie bez problemu, tyle że z dalszą akcją gorzej tzn podczas gdy Geralt siedzi na macce i ją dźga(wciskanie lpm) pasek ładuje się strasznie wolno, a właśnie znacznik wciśnięcia spacji nie pokazuje mi się,po tym jak powinienem wcisnąć spacje powinien pokazać się przerywnik filmowy jak potwór zwala na siebie most też nic, to właśnie QTE jest skopany,przez co nie mogę przejść dalej. Z wcześniejszymi zapisami też próbowałem tzn najpierw usuwałem zapisy zaraz przed walką i wczytywałem wcześniejsze skutek zerowy to samo.Z tego co sobie poczytałem na google to dużo osób ma identyczny problem w tym samym momencie gry, może pacz 1.3 coś załatwi bo podobno mogą niedługo wypuścić.Jest jeszcze jeden sposób żeby naprawić ten problem: załatwić od kogoś zapis zaraz po walce, ale mam fajny staff np. wyśmienity miecz wiedźmiński, który to wczytaniu czyjegoś zapisu mógłby być inny.A ten drugi bug a którym wspomniałeś także mam u siebie,ale raczej nie chciałbym go usuwać:)

ocenił(a) grę na 10
johny18blaze

A spróbuj w opcjach zmienić system QTE z szybkiego na wolny.
Moze to co da?

użytkownik usunięty
zonk_2

Ja p....czytaj to co piszą inni ludzie i nie rób z siebie kretyna.
Wypisałeś dokładnie to samo co poprzedni użytkownicy.

ocenił(a) grę na 2

On robi z siebie kretyna ty za to jesteś kretynem

zonk_2

Niestety,ale rozwiązali ten"problem" z bugiem związanym z możliwością nieograniczonego zarabiania orenów za siłowanie się na rękę z Bartoszem Szkutą, oto lista zmian po aktualizacji gry do wersji 1.3 http://pl.thewitcher.com/patch1-3/

johny18blaze

mialem to samo :) wystarczyło ze zmienilem rozdzielczosc na mniejszą i na tej przeszedlem a potem spowrotem zmienilem ;) pozdrawiam

piasek22

Faktycznie zmiana rozdzielczości zadziałała kejran leży trupem rozerwany na kawałeczki i jestem dalej :) dziękuje za rozwiązanie problemu i dziękuje wszystkim za zainteresowanie tematem, mam nadzieje że to pierwszy i ostatni taki bug w grze:)
Pozdrawiam