Z roku na rok, liczba mobilnych restauracji w Polsce rośnie, w tym momencie przekracza 600 aut. W związku z ogromną konkurencją, foodtruckersi prześcigają się w tworzeniu przeróżnych dań, które wyróżnią ich na tle pozostałych. Przy tym zaspokoją najbardziej wymagające podniebienia smakoszy street foodu. W programie zobaczymy ludzi,... Z roku na rok, liczba mobilnych restauracji w Polsce rośnie, w tym momencie przekracza 600 aut. W związku z ogromną konkurencją, foodtruckersi prześcigają się w tworzeniu przeróżnych dań, które wyróżnią ich na tle pozostałych. Przy tym zaspokoją najbardziej wymagające podniebienia smakoszy street foodu. W programie zobaczymy ludzi, którzy porzucili swoje wcześniejsze zajęcia po to, aby zainwestować siły i oszczędności w food trucki. Poznamy również studentkę dla której „biznes na kółkach” będzie pierwszym zawodowym przedsięwzięciem. To co bez wątpienia łączy wszystkich bohaterów to pasja do tego, co robią, otwarta filozofia życia i smykałka do interesów. Uwadze widzów z pewnością nie ujdzie Adam, który w swoim Pizza Trucku z własnoręcznie zbudowanym piecem stworzył inspirujący i pełen pasji zespół młodych ludzi tworzących pizze. Z kolei podniebienia fanów ostrzejszych smaków zaspokoi Patryk. Jego meksykańska kuchnia w Fit&Fat jest okraszona wyjątkowym poczuciem humoru, co z dodatkiem charyzmatycznego charakteru właściciela daje sukces gwarantowany. Pikanterii w programie dostarczy widzom również duet Damian oraz Vijey. Polaka z Hindusem łączy bez wątpienia pasja do gotowania i wspólny interes, ale już niekoniecznie poczucie czasu i obowiązku. Perspektywa własnego biznesu na kółkach wygląda zachęcająco. A jaka jest rzeczywistość? Jak często przychodzi im smakować sukces, a jak często porażkę? czytaj dalej