PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=616571}

Zemsta

Revenge
2011 - 2015
7,7 21 tys. ocen
7,7 10 1 21062
Zemsta
powrót do forum serialu Zemsta

Finalowy Odcinek

ocenił(a) serial na 10

i jak wam sie podobał finałowy odcinek ?

ocenił(a) serial na 6
madriutka

super, szkoda, ze victoria zginela ;((( ale sie na koncu okazalo............ Emily tak naprawde to Amanda!!!

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) serial na 6
youhaveamessage

tak, od początku. już drugi raz tołkuję ten serial a nadal nie ogarniam. się pomyliłam, declan umarł. a z kim jest w ciąży corka tej Victori?

agnieszka7531

Ze swoim chłopakiem, Declanem, przecież była o tym mowa w finale.

__
Mnie ciekawi, co się stało z Aidenem i co się stanie z Danielem - czy on miał ranę postrzałową?
Jednocześnie ujawnienie się Emily/Amandy było trochę.. przygłupie. Nagle Jackowi mignęły przed oczami wspomnienia z Amandą i sobie skojarzył, że Emily to Amanda(?!).
Dużo akcji w tym odcinku, ale raczej na plus.
Nie bardzo zrozumiałam wątek nieistniejącej Inicjatywy.

youhaveamessage

No, ja też nie do końca ogarniam z tą Inicjatywą... Ale podobał mi się finał, był bardzo dobry mimo drobnych zgrzytów.

ocenił(a) serial na 10
youhaveamessage

Ten Patrick miał strasznie podobny głos do Aiden'a. :D Może to on..

ati223

moim zdaniem w ogole nie mial. przeciez Victoria zna Aidena. Nagle by ja olsnilo ze to jej syn? Przeciez ten facet nie zdazyl sie odezwac a ona od razu go rozpoznała.

ocenił(a) serial na 10
youhaveamessage

hehhe obejrzyj z napisami to skumasz :D a ten ... no ja też nie łapie końcówki... trochę za szybko xd

ocenił(a) serial na 6
agnieszka7531

Dżizys krajst (że się tak wyrażę). Jak można oglądać serial i nie ogarniać o co w nim chodzi?!? Ahahahahahahahha

ocenił(a) serial na 10
konkret_filmweb

dziewczyna chyba ma ze 12 lat :D wybaczmy jej :D

ocenił(a) serial na 8
agnieszka7531

LOL xD

A sam odcinek - fajny, znów wraca ocena 8/10 xD
Co chwile zmieniam, było 9, później 7, później 8, znowu 7 - aż ostatecznie chyba zostanie 8 - o ile nie spartolą s3

agnieszka7531

Przeczytałam początek twojego postu i od razu żałowałam ,że to zrobiłam ( chociaż mogłam sie spodziewać spoilerów :) Przez cały finał byłam pewna że Victoria zginie a z Declanem będzie w porządku :/ , Dzięki Tobie moje zaskoczenie było ogromne :P :P:P

ocenił(a) serial na 8
madriutka

przecież to troll....

madriutka

Szkoda, że akurat on musiał zginąć (umrzeć?...) ale to nie musi być prawda. Może Nolan chciał, żeby Jack zabił Conrada (który mam nadzieję nie odejdzie z serialu w najbliższym czasie). Syn Viktorii to pewnie ktoś, kogo nie widzieliśmy wcześniej, ewentualnie ten, którego chciał zlikwidować Takeda.
Jeśli Aiden nie żyje, będzie mi go brakować, ale gdyby Daniel rzeczywiście go zabił, byłoby ciekawiej.
Biedny Nolan (</3<3<3<3), wiedziałam, że jeszcze coś będzie z tym nagraniem Padmy.

ocenił(a) serial na 8
Hmm_Ciastko

ja nie chcę by mi zamknęli mojego Nolana ;( jak sb Emily poradzi bez niego?? i jakim cudem wypuścili Aidena? o co z tym chodziło, bo nie zrozumiałam...

ocenił(a) serial na 9
wiktoria001100

Zakładam, że chodziło o film Padmy. Nolan okazał się głównym podejrzanym.

ocenił(a) serial na 7
Hmm_Ciastko

Mógłbyś przyblizyć mi co mówiła Padma na filmie? Bo oglądałam bez napisów a ni zrozumiałam co mówiła.

ocenił(a) serial na 7
anna1345

ej ale nigdzie nie było, że Aiden nie żyje. Walczyli ze sobą, ten spojrzał na broń, ale to nie znaczy, że jej użył. Szkoda by było, bo Aiden wydawał się jedyny najrozsądniejszy w tej paranoi.

mayka_og

No zgadzam się. Ale Emily jest rozsądna przecież. I Nolan.

ocenił(a) serial na 7
Hmm_Ciastko

no nie do końca. Bo ona nie była w stanie zrozumieć tego co Aiden. 1. to nie jest w pełni jego zemsta, tylko element Tekady. 2. Zabicie mordercy jego siostry nic mu nie przyniosło. Nadal czuł pustkę i złość.

Nolan łatwo dał się omotać Padmie. I właściwie wszystko oceniał z innej perspektywy. Aiden również kogoś stracił, a sprawcami była ta sama organizacja co w przypadku Emily.

Dżizas, czytając swoje słowa nie wierzę, że ja taka stara baba tak łatwo i emocjonalnie wlazłam w ten serial...

mayka_og

Mi isę wydaje, że mimo wszystko... Myślę, że ona podświadomie wie, że to ją zniszczy, ale wie też, że nie może odpuścić .
A Nolan, cóż... zakochał się :D To go nie tłumaczy, ale jednak nie uważam, żeby był lekkomyślny.

ocenił(a) serial na 10
mayka_og

nie liczy się wiek a serce :)

ocenił(a) serial na 8
mayka_og

Aidenowi właśnie trochę odbiło w końcowych odcinkach z powodu zazdrości o Emily. ;]

ocenił(a) serial na 7
milkaway

też by mi odbiło, gdyby moja kobieta dla sprawy całowała by się z innym facetem. Ale jednak sobie to wyjaśnili - dał jej (no fakt nie swój) pierścionek i ona mu obiecała, że jak wypełni misję to będzie całkowicie z nim. To byłby fail gdyby nie dotrzymała słowa.

wkręciłam się jak w rasową brazylianę:D

anna1345

Kurczę, już zapomniałAM, ale ogólnie to wrabiała Nolana, chyba mówiła, że z nim pracowała i że jest zły, itp, że niby on za tym wszystkim stoi xD

ocenił(a) serial na 5
anna1345

mówiła coś o tym, ze współpracował z Davidem Clarkiem i że był współodpowiedzialny za zamach na tamten lot, że jest złym i bezwględnym człowiekiem i genialnym hakerem :). Biedny Nolan on jeden jest dobry i tak obrywa. Oczywiście Padma mówiła to prawdopodobnie bo ją zmusili, ale Nolan tego nie wie.

ocenił(a) serial na 6
anna1345

na koniec powiedziała chyba, że Nolal to Inicjatywa. o ile dobrze zrozumiałam.

ocenił(a) serial na 10
Hmm_Ciastko

no Nolana mi strasznie szkoda! bardzo go lubię i Padmę też.. no może teraz już mniej xD a co do Declana.. to mam nadzieje, że masz rację! bo strasznie go szkoda :C

ocenił(a) serial na 10
madriutka

pytanko mam czy Aiden naprawdę zginął? jestem jego wielką fanką w tym serialu i mam nadzieję że to nieprawda, bo wyglądało na to że Ems miała w nim wielkie oparcie i czuła coś do niego..

madriutka

Widzę, że niektórym trzeba jednak potłumaczyć.

"Inicjatywa" nigdy nie istniała tak naprawdę. To była grupa ludzi o dużych zasobach finansowych, która swoimi czynami chciała je jeszcze powiększyć. Conrad w pewnym momencie dołączył do tej grupy i w chwili obecnej jest jej liderem. Hasło "Inicjatywa" wymyślił prawdopodobnie sam Conrad, jako narzędzie nacisku na żonę a później i syna.

Padma w nagraniu mówiła, że Nolan to wyznawca Daniela Clarka, że jest anarchistą i chce kontynuować dzieło zniszczenia swego mentora. Wrobiła go, chociaż to ewidentnie wygląda na wymuszoną wypowiedź. Być może wówczas jeszcze jej ojciec żył i jego osoba była narzędziem nacisku na dziewczynę. Aidena wypuszczono, bo nagle wszystko spadło na Nolana.

Pojawił się w drzwiach syn Victorii. Wątek rozwiną w trzecim sezonie.

Co do wątku Aiden vs. Daniel to niczego nie można być pewnym. Daniel przy wyszkolonym Aidenie to najzwyczajniejszy "ogórek" i nie wierzę, żeby Aiden dał mu się zabić (mimo tego spojrzenia Graysona na broń...). Podejrzewam, że to Grayson jest prędzej ranny.

Jack przypomniał sobie Amandę, kiedy Emily ewidentnie zasugerowała mu, że jest Amandą. Zresztą nie raz i nie dwa puszczali do nas producenci oko, że Jack się czego domyśla, ale pojawiła się fakeamanda i jego czujność została uśpiona.

Śmierć Declana raczej mocno przewidywalna. W gronie kandydatów była jeszcze tak naprawdę tylko Ashley. Niemniej jednak śmierć Declana może okazać się przełomowa dla kilku postaci z Charlotte na czele.

Trzeci sezon to zapewne po 1) próba ratunku Nolana, po 2) wspólna wendetta Jacka i Emily/Amandy.

ocenił(a) serial na 6
salmaatache

Ja podejrzewam, że Aiden powiedział Danielowi, kim naprawdę jest Emily. Byłoby ciekawie :-)

Jeśli chodzi o Konrada i Inicjatywę - przedstawione w finale rozwiązanie nie zadowala mnie. Jeśli Konrad stał na czele grupy ludzi nazywanej Inicjatywą po co zainstalował sobie w biurze kamerkę? Ahahahah Sam siebie śledził i podsłuchiwał? To absurd. Widać, że twórcy nie mieli pomysłu na racjonalne rozwiązanie tej intrygi.

ocenił(a) serial na 10
konkret_filmweb

Nie podzielm twojej teorii, że Aiden powiedział prawdę o Emily. To niemożliwe, bo Daniel nie zachowałby tej informacji tylko dla siebie, wszyscy dowiedzieliby się kim jest Emily i z zemsty nici. Dodatkowo Aiden kocha ją, a ona nie wybaczyłaby mu tego.

ocenił(a) serial na 6
ekamina

Powiedział, że nic o niej nie wie, że nie jest tym, za kogo ją ma. Daniel kocha Emily, więc nie sądzę, by zdradził jej tożsamość rodzicom, z drugiej strony wówczas ślub z nim nie miałby sensu. Hmmmm masz rację - wówczas z zemsty nici.

konkret_filmweb

Znów wszystko wraca do Graysonów i w końcu Emily będzie mogła skupić się na zemście,bez wątku głupiej Inicjatywy..

ocenił(a) serial na 10
salmaatache

Dzięki z wyjaśnienie. Oglądałam bez napisów i nie zkumałam tego z Inicjatwą. Ale finał był naprawdę mocny. Po nudnych odcinkach miła odmiana ;) Jedno mnie tylko zastanawia jak to się stało, że Aiden nagle wyszedł z więzienia. I Nolan jako terrorysta ?! Oby tylko w 3 sezonie nie zniszczą tych świetnie zaczętych wątków. Cóż, pozostaje mieć nadzieje, że nowy scenarzysta tchnie nowe pomysły w serial i Revenge będzie tym czym była w pierwszym sezonie ;)

ocenił(a) serial na 8
salmaatache

Ja mam takie pytanie z innej beczki, a mianowice jak kończy się, jaka jest scena finałowa? Ile trwa finał?

ocenił(a) serial na 7
salmaatache

wg producentów w finale sezonu 2 miał zginąć ktoś bliski Emily. Czy nikt nie skojarzył, że chodziło tutaj o Tekade?

ocenił(a) serial na 10
mayka_og

Takeda zmarl w odcinku przedfinalowym...

ocenił(a) serial na 7
dudzia

odcinek "przedfinałowy" został wyemitowany wraz z finałowym. w rzeczywistości finał składa się z dwóch odcinkow

ocenił(a) serial na 9
mayka_og

Tekada umiera w 20 odcinku.
21 i 22 zostały połączone i są finałem.
Więc odcinek przed finałowy to odcinek 20, kiedy to umiera Tekada.

ocenił(a) serial na 9
salmaatache

Czy tylko ja usłyszałam w domu Emily - "masz rację, bracie" - Aiden do Daniela????

Może to moje nadzieje, ale może to być subtelny ukłon scenarzystów. Ktoś z Was też o tym pomyślał? Jako trzecie dziecko obstawiam albo Aidena, albo tego blondyna z GG podkładającego bomby. Szczerze wątpię, że to ktoś zupełnie nowy. Z drugiej strony Victoria dobrze zna Aidena, więc nie sądzę, że tą droga pójda. W odróżnieniu od kogoś z Was z forum, nie uważam, że Nolan szybko wyjdzie. Przynajmniej nie powinien. To jakby powrót do przeszłości. Amanda nie mogłą uratować ojca, teraz w identycznej sytuacji jest jej przyjaciel. Jest przygotowana do zmierzenia się z problemem. Jak dla mnie przez ponad pół 3 sezonu Nolan mógłby być uwieziony.

Końcówka 2 sezonu strasznie dobra. Aż jestem zdziwiona tym faktem. Oj, postarali się ;)

madriutka

Sezon był raczej nudnawy w porównaniu do pierwszego, ale zakończenie było mistrzostwem. Mnóstwo poruszonych wątków, które niesamowicie wciągnęły ;) Wg mnie przedstawienie Inicjatywy w takim świetle dodało tylko "Zemście" uroku bo w końcu nie jest to jakaś śmieszna grupa "niewiadomo-kogo". Ode mnie DUŻY +

ocenił(a) serial na 9
kwazek1993

Sezon może i tak, ale odcinek finałowy sprawił, że mi kopara do ziemi opadła.. Nawet nie wiem od czego zacząć.. Nolan i Aiden nie spodziewałam się takiego obrotu akcji.. To samo z Takedą, ale cieszę się, że skończył jak skończył. Jack i Emily.. ciekawe jak to pociągną dalej, pewnie połączą siły, bo Jack dostał własnie drugi dobry powód, by się zemścić na Greysonach. Ahh taki niedosyt czuję po tym odcinku.. chcę więcej! A trzeba będzie sporo poczekać :(

kwazek1993

Ma ktoś linka do części drugiej finału była bym wdzięczna ? :)

F_A_N_T_A_Z_J_A

a masz linka do części 1 z napisami może?

kaziulla17

Nie ma jeszcze napisów w necie.

ocenił(a) serial na 8
madriutka

Pytanie za 100pkt: Co Declan robil w budynku Grayson Global?

ocenił(a) serial na 7
dajana93

Prawdopodobnie poszedł szukać Charlotte, jak mu powiedziała, że jest z Danielem.

ocenił(a) serial na 8
bet69

no tak, nie pomyslalam o tym, chociaz dziwne ze nie zdziwil go calkowicie pusty budynek i mimo to szukal charlotte

madriutka

to juz jest ten odcinek? byla juz emisja w Stanach? skad sciagneliscie? i oznaczajcie prosze spoilery, bo wlasnie sie dowiedzialam, ze Victoria zginela, a nie chcialam wiedziec...