PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=208630}

Zbuntowani

Rebelde
2004 - 2006
7,4 8,9 tys. ocen
7,4 10 1 8855
Zbuntowani
powrót do forum serialu Zbuntowani

Znam język hiszpański i serial Rebelde poznałam kilka lat temu. Obejrzalam wszyskie odcinki. Jesli macie jakieś pytania na temat Rebelde i zespołu RBD Piszcie:)

ocenił(a) serial na 10
Artur55

Witam to jeszcze nie było jest początek 2 temporady.

Zbuntowany_RBD

mam pytanie obejzalem [nie zdziwic sie] praktycznie caly film 3 serie [tj. temporady] ale nie mam pojecia z jakiego odcinka [1 lub 2 serii] pochodzi to nagranie < http://www.youtube.com/watch?v=Py1R7uoyPPk&feature=related > jesli ktos mogl by mi pomoc odp prosilbym o wysylanie na mojego m-@ : derschu@vp.pl lub bloga powieconemu temu serialowi - www.rebelde-zbuntowana-milosc.blog.onet.pl
za pomoc dziekuje

derschu

Hello:) mam kolejne 2 pytania:
1.W ktorym odcinku 1 temp. odbeda sie(lub zaczną sie odbywac)urodziny Mii i Roberty?
2.Kiedy mniej wiecej stosunki Mii i Miguela poprawią sie?(slyszalem cos ze będą oboje chcieli sie pozbyc Gastona) Kiedy ten proces sie zacznie mniej wiecej?;>
Z góry wielkie dzieki:*

Artur55

Artur55
http://pl.youtube.com/watch?v=v3cEszA052I&feature=related to nie leciało jeszcze w tv :) To jest 2 temporada odcinek 9, wypad MyM do Cancun :D

Urodziny dziewczyn będą 194-196 odcinek czyli od czwartku do poniedziałku :)

Co do stosunków MyM to będzie róźnie.
Teraz w 192 odcinku Mig przyniesie Mii różę do pokoju i złoży życzenia z okazji urodzin, powie że robi to w zastępstwie Gastona bo to on jest jej chłopakiem, ale Mia wie że nie robi tego w zastępstwie Gastona xD Później są urodziny, Miga życzeniem jest żeby pocałować Mie, a Mii żeby chociaż ten ostatni raz pocałować Miga :D Dzięki Rob w końcu dochodzi do pocałunku. Ale później Mig myśli że Mia wróciła do Gastona a tak naprawdę Mia z nim zerwała dla Miga, ale Mig mówi jej że ostatni raz zrobiła z niego pajaca. Później zemsta wychodzi na jaw, Mig dowiaduje się że jego ojciec nie zginął w wypadku samochodowym tylko popełnił samobójstwo, chce wyjechać do Monterrey ale Mia kradnie mu pieniądze, bo tak jak i Franco wybaczyła mu zemstę. Ok. 210 odcinka Mig przychodzi do Mii i mówi że wie jak się pozbyć Gastona ale Mia musi mu pomóc. Jest ta akcja ze zdjęciem, Mia kłamie, Gastona wyrzucają ze szkoły, ale niestety Gaston miał coś jeszcze do załatwienia... przychodzi do Mii zaczyna ją szarpać i krzyczeć, Mig przychodzi dostaje piany na widok Mii a jak Gaston powiedział coś o jego ojcu to Mig pobił Gastona. Po bójce Mia przychodzi do pokoju Miga z okładami na rękę, wyznaje mu nawet miłość, ale Mig mówi że nie może z nią być po tym wszystkim, a poza tym ona jest bogata a on biedny i nic jej nie może dać. Na ślubie LyN postanawiają zostać przyjaciółmi, ale w ostatnim odcinku znowu dzięki Rob Mia leci razem z Migiem do Monterrey :)

ocenił(a) serial na 10
Artur55

1.Urodziny Mii i Roberty zaczną się w odcinku 194 a wiec juz za pare dnia :)
2.Stosunki Mii i MIguela poprawia sie pod koniec 1 temporady. Mia zerwie z Gastonem bo bedzie chciała byc z Miguelem ale ten bedzie myslał ze po jej urodzinach Mia kolejny raz go wykorzystała.Pogodzą się ale stwierdzą ze bedą chcieli zostać tylko przyjaciółmi.Miguel na wakacje jedzie do siebie do domu a dzięki Robercie która podmienia bilety Mia leci z nim :)

sylusiaaa

Hej.. mam takie pytanie nie dotyczące Rebelde ale RBD znacie może piosenke którą śpiewają Anahi i Dulce Maria we dwie (obojętnie jaką).Jeśli tak to prosze o tytuł :)

Nut_4

I czy wie ktoś jaka leci pod koniec tego filmiku piosenka co obie grupy tańczą? http://www.youtube.com/watch?v=MFyMrDVjlSY&feature=related

ocenił(a) serial na 10
Nut_4

A co do drugiego pytania to wydaje mi sie ze ta piosenka nosi tytuł 'Baila' ale nie jestem pewna.

ocenił(a) serial na 10
Nut_4

'Otro Día Que Va' to piosenkę śpiewają we dwie bo jeszcze jest 'Santa No Soy' ale tam już śpiewa troche Maite też.

ocenił(a) serial na 6
xxAniaxx

Obie dziewczyny śpiewają jeszcze w 'Connected', ale nie jestem pewna czy tam jakieś głosy w tle nie słychać xD Ale piosenka boska ;)

Mam jeszcze 2 pytania ;] Dotyczące przeszłości i przyszłości ;)A wiec pierwsze to : Z kim założyła się Mia, że poderwie Miguela? I czy Leon, ojcierc Diegita skończy w więzieniu czy coś w tym stylu ;]

Ten serial mnie zaskakuje coraz bardziej..;) Im dłużej go oglądam tym więcej pytań mi się nasuwa xD

ocenił(a) serial na 10
pietrusia

1.Mia założyła sie niby z Vico i z Celiną.Ale ona to wymyśliła ten zakład kiedy dowiedziała się od Lupity ze Miguel niby spotyka się z (nie pamiętam imnonia jej).
2. Z tego co wiem to nie trafi to więzienia, ale tylko pokłuci sie z Diego, o to zeby Diego zerwal z Robertą a on ja kochal i z nią nie chcial zerwac.

ocenił(a) serial na 10
xxAniaxx

A i jeszcze śpiewają razem 'Tenerte y Quererte' ale tam większość spiewa Dulce Maria, a Anahi jedną zwrotkę.

ocenił(a) serial na 10
Zbuntowany_RBD

mam prośbę :
macie moze link do scenki kiedy Miguel odzyskuje pamieć??
wiem ze to jest podczas koncertu kiedy Mia śpiewa Salvame
ale nie umiem tego znaleść..
proszę o pomoc

Artur55

Wydaje mi się, że tego odcinka jeszcze nie było.

ocenił(a) serial na 10
akcja_rbd

Ja ma pytania.
Jak będzie rozgrywał się wątek Santosia i Lupity?
Kim on dokładnie będzie, stypendystą itp...
Czy ktoś będzie chciał namieszać w ich związku :)

ocenił(a) serial na 6
Aishwaryaaa

A wracając do przeszłości to jak było z założeniem zespołu ( w serialu;) Kto wymyślił pomysł założenia kapeli i jak wybierali członków? Jakoś nie mogę natknąć się na you tube na żaden filmik z tym związany..;/

pietrusia

http://pl.youtube.com/watch?v=_GjGiKzCKcc&feature=related czy tu diego i roberta będą razem czy są tylko "przyjaciółmi"??

pietrusia

Iwecia
Santoś będzie nowym uczniem, pojawi się ok. 20 odcinka 2 temporady, będzie najlepszym kumplem Miga, i będzie miał dobre kontakty z Mia. Co do LyS :D Lupita będzie tęskniła za Nico, co będzie przeszkadzć w tym aby LyS byli razem, do tego Leoś(kuzyn Thomasa) będzie do niej podwalał a Lola będzie o niego zazdrosna bo to jej się Leoś podoba. Lupe nie będzie miała czasu zwrócić uwagi na Santosa. Sytuacja zmieni się jak Leoś w końcu wyjedzie, ale Lola "nagle i szybko" tym razem zakocha się w Santosie. Stwierdzi, że "wybaczy" Lupe to że odbiła jej Leosia, jak ją z Santosem umówi. Naiwna Lupe się zgodzi. Poprosi Santosa, jemu się już wtedy Lupita będzie podobać, więc Santos się zgodzi ale pod jednym warunkiem, że się z nim umówi. Lupe nie będzie chciała, ale ulegnie xD wybiorą się na wycieczkę, Lola dowie sie o randce siostry i strasznie sie będzie chciała dowiedzieć z kim sie umówiła, będzie probowała ich śledzić. Wtedy też chyba jak dobrze pamiętam dojdzie do ich pierwszego pocałunku I tak się zacznie ukrywany romans z Lolą w tle :D LyS zejdą się pod koniec 2 temporady. Pokłócą się podczas wyjazdu do Puerto Vallarta(ok. 50 odcinek 3 temporady), bo gdy RBD będzie na koncercie to Santos, Jack, Thomas i Inaki pójdą na wakacyjny podryw i Jack się wygada. i to tyle co mogę o nich napisać, prawdopodobnie dużo rzeczy pominęłam ale zabardzo się tą para nie interesuję.

pietrusia_ns
RBD wystąpili razem całkiem przypadkiem :P Bo raz jak byli w knajpie, okazało sie ze nie mają za co zapłacić, więc Diego zaproponował Hacobo że w zamian mogą zaśpiewać. Chwile się przygotowywali no i zaśpiewali Solo Quedate en silencio. Publiczności bardzo się spodobało i na drugi dzień Hacobo przyszedł do Nica, i powiedział że chce aby ten zespół śpiewał u niego i chce podpisać z nimi kontrakt. Z początku w zespole była Roberta, Celina, Diego i Mig. Ale Celi cały czas nie było na próbach i zawsze zastępowała ją Mia. Później dołączyli Lupe i Gio, a na końcu jak Celi nie mogła śpiewać przyjęli Mie :)

oOoOoOo_rbd

Link do 1 występu grupy(Mia, Rob, Diego, Mig)
http://pl.youtube.com/watch?v=7n7VcPfXXnA Szkoda tylko że Mig śpiewa głosem Gio xD

karolcia157
DyR są tutaj tylko przyjaciółmi, w 2 temporadzie w ogóle nie będą ze sobą.

oOoOoOo_rbd

http://pl.youtube.com/watch?v=nRvrTTFCmsg co Mia mówi o RBD pod koniec?
I macie może filmik gdzie Mia przyłapuje Miguela jak razem z Maurico "gwiżdża" na Fatime?W 2 temp.:D

ocenił(a) serial na 6
Nut_4

Ten filmik z ich pierwszego występu jest boski xD Szkoda, że nie mogłam wcześniej obejrzeć tych odcinków. Czyli oni po raz 1 zaśpiewali dopiero w 45 odc xD heh Boscy są xD

pietrusia

Ma ktos moze filmik jak Gaston ma wypadek i jest w szpitalu ?? a i ja wyznaje Chose prawde ??

ocenił(a) serial na 10
akcja_rbd

oOoOoOo_rbd
Dziękuję bardzo, bardzo mi pomogłaś :*

Aishwaryaaa

Iwecia nmzc :)

http://pl.youtube.com/watch?v=piuVnxRGWD4 Gaston umiera w szpitalu

http://pl.youtube.com/watch?v=XNYIOQt4udM&feature=related wypadek

oOoOoOo_rbd

Czy to prawda że Roberta w 3 temp.zostanie wyrzucona ze szkoły?Jak tak to dlaczego i jak do tego dojdzie? I co na to DiegO?

ocenił(a) serial na 10
akcja_rbd

mam kolejne pytanie??
bo sprawdzałam program telewizyjny i 1.08 to jest piątek zbuntowani o godzinie 19.00 nie lecą...rano jest jeszcze powtórka ale pozniej juz nie ma??!!
czy to oznacza ze w czwartek jest ostatni odcinek i juz więcej nie poleci??
czy tv4 wykupiło tylko 199 odcinków??
wiecie moze cos o tym??

sylusiaaa

Na wszystkich forach jest ten właśni temat.Miejmy nadzieje że to pomyłka w programie :( (OBY!).Tv 4 zapowiedziało że na 100% 1 temporada będzie emitowana do 22 sierpnia czyli 215 odcinków.Nie opłacąło by się im teraz to przerwać...Dlatego miejmy nadzieje że to pomyłka..

ocenił(a) serial na 9
akcja_rbd

Na forum już o tym pisałam w tym temacie: I temporada do końca w TV4!
A to był tekst do tematu:
Właśnie kupiłam nowy numer świata Seriali i będą będą puszczone dalsze odcinki I temporady Zbuntowanych. W programie musiała widocznie zajść pomyłka, że 1 sierpnia będzie już co innego zamiast Zbuntowanych. Więc na szczęście Zbuntowani będą dalej lecieć w TV4 no tzn. I temporada do końca:)

ReBelDe_fan

Ufff całe szczęście!klaudia1990-1990 dodaje Cię do ulubionych :) a czy w ŚS jest plakat Rebelde?czy juz w tym numerze nie ma?

ocenił(a) serial na 10
ReBelDe_fan

no ja mam własnie taką nadzieje ze puszczą chociaz całą 1 temporade
bo gdzies nawet czytałam ze wykupili tyko 200 odcinków ale jak na moje to chore by było wiec w to nie uwierzyłam...
mam wielką nadzieje ze puszcza chociaz całą pierwszą...bo na reszte to chyba nie mamy co liczyc :(

sylusiaaa

oOoOoOo_rbd twoja wiedza na temat serialu jest niesamowita!;)Jestem pod wrazeniem:))
I banalne pytanie:D-ile odcinkow liczy 1 temp.?:P

ocenił(a) serial na 6
Artur55

215 odcinków ma I temporada ;] Szkoda, że nie bd nam dane obejrzeć 2 i 3.. No, ale trudno.. Oby wyemitowali całą xD

pietrusia

Nut:
Rob zostanie wyrzucona ze szkoły przez Leona Bustamante, który obraził Alme, bo podał w mediach informacje, że Alma Rey jest najbardziej rozwiązłą kobietą na świecie, bo nie wiedziała kto jest ojcem jej córki, a okazał się nim aktor, który pod fałszywym nazwiskiem podaje się za nauczyciela(za to Franco uderzył Leona). I powiedział że przecież córka "takiej matki" nie może chodzić do EWS :/ A Diego, nie wiem czy to było akurat po tym wydarzeniu ale raczej tak, znalazł dokumenty potwierdzające korupcje ojca, i zaszantażował go, że jeżeli nie przywróci Rob do szkoły, to wszystko ujawni.

1 temporada zostanie na 100% wyemitowana więc nie mamy się co martwić :) Gorzej z 2 i 3. . . Ja z resztą już nawet się nie łudzę, że je wyemitują.

Artur55
dzięki :)

oOoOoOo_rbd

Muszą wyemitować 2 i 3 temp,ponieważ stracą dużą oglądalność.Pozatym gdyby niemieli zamiaru kupywac 2 i 3 temp to by 1 niekupywali bo po co żeby tylko wyemitować 1 temp?To tak jest jak by się wam urwała połowa filmu.Oni tego nie zrobią.Ludzie czekają na każdy odcinek.Gdyby nie wyemitowali stracili by dużą oglądalnosc a tego przecierz niechcą.Zobaczycie wyemitują 2 i 3 temp.Wszelkie pytania kierować na moje gg:3615776 Będe wdzięczny jeśli ktoś napisze,bo można se z kimś pogadac o Zbuntowanych :D.

Kh_amilo13

wcale nie musza bo i tak wszystko sie wyjasnia w pierwswzym sezonie, a gdybyscie mogły/mogli zauwazyc kazdy z sezonow czy jak to zwiecie temporad ma swoje watki, ktore sa ujawniane i rozwijane na koncu tego sezonu wiec nic nie musza...

ocenił(a) serial na 9
akcja_rbd

Nut:
Tak w świecie seriali nadal są plakaty ze zbuntowanych tym razem była Roberta i Diego. A te plakaty to będą chyba w każdym nr wakacyjnym, bo piszą, że tylko z nami zbierzesz niezwykłą kolekcje plakatów z telenoweli Zbuntowani:)

ReBelDe_fan

Czyli Lola bedzie chodzila do EWS???

Pola_19

Pola: Tak będzie chodziła do szkoły.Będzie chciała uprzkszyć życie Lupity.Będzie upodabniała się do...Roberty ! :D

ocenił(a) serial na 6
Nut_4

hehe Dwie Roberty to już o jedną za dużo jak na EWS xD To ta Lola bd chodzić z Diegiem czy z Santosem?

pietrusia

Tak będzie chodzić z Diegiem.Diego będzie z nią chodził bo będzie mu ona przypominała właśnie Roberte!

Nut_4

wie ktoś jaka leci pod koniec tego filmiku piosenka co obie grupy tańczą? http://www.youtube.com/watch?v=MFyMrDVjlSY&feature=relat... wiem że chyba Baila jak mi powiedziała xxaniaxx za co jej dziekuje ;);* ale ktto ją śpiewa?

Nut_4

Czyli Lola jest siostra Lupe, czyli ma 2 siostry? i w ktorym odcinku ona sie pojawia?

Pola_19

Tak jest siostrą Lupity.Ona będzie nową uczennicą EWS w 2 temporadzie :) Przyjedzie tam po tym jak Lupita odwiedzi sowjego ojca który mieszka z macochą i Lolą.Lola chciała poprostu zatruć jej życie.:)

Nut_4

aha, czyli jest jej przyrodnia siostra, dzieki

ocenił(a) serial na 10
Pola_19

a więc sprawdzałam program tv i 4.08 zbuntowani lecą normalnie o 19.00 więc jest dobrze :))
ja mam nadzieje ze uda nam sie wywalczyć dalsze temporady :))

sylusiaaa

ja mysle, ze dadza dalsze temporady bo zawsze telenowele emituja w calosci, a ze ta akurat jest podzielona na sezony to wynika tylko z tego ze ma strasznie duzo odcinkow i zrobili przerwe pewnie na wakacje i pozniej jeszcze jedna bo moze zabraklo im pomyslow na fabule

Nut_4

Nut
http://www.youtube.com/watch?v=MFyMrDVjlSY&feature=relat... to śpiewaja RBD a piosenka nazywa sie 'Ser o parecer" i znaczy "być lub przypominać" ;))

akcja_rbd

W którym odcinku w 3 temp będzie mial Miguel wypadek?Z Góry Dzięki.

Kh_amilo13

http://pl.youtube.com/watch?v=ZGkFeJ8T100 jaki jest tytuł tej piosenki co śpiewa Dulce Maria?? z góry Dzięki :*

karolcia157

ojj bardzo lubie ta piosenke to jest " una cancion" czyli "piosenka"