Ja obejrzałam i bardzo mi się podobało, z małymi wyjątkami,ale to szczegół.Mam pytanie czy polecacie coś w podobnym klimacie ?
- Szkoła dla elity: zagdka kryminalna w tle, ale nie obejrzałam całego więc nie mogę polecić z pełną odpowiedzialnością ;)
- Euphoria: kwestia uzależnień i seksualności nastolatków na pierwszym planie, dramat, komedia ale ma trochę nietypowy klimat, nie każdemu może odpowiadać
- The society: z wątkiem budowania społeczności przez nastolatków, dla mnie troszkę infantylny ale wątek główny nawet mnie zaciekawił, może Tobie przypadnie do gustu
- no i dwa 'klasyki': Skins (wersja angielska), odjechany, zabawny, porusza różne problemy nastolatków ale oglądałam go jako nastolatka i wywarł wtedy na mnie ogromne wrażenie oraz Skam (lekki, porusza wątki seksualności, przyjaźni, miłości), bardzo wyważony i w opinii wielu osób nudnawy ;)
- Sex eduxation: tytuł sam wskazuje temat przewodni, bardzo zabawny i lekki, bardziej komediowy niż obyczajowy ale porusza ważne tematy
- The end of the f****ng world: dwójka nietypowych nastolatków, fajny humor, lekki i ogląda się go jednym tchem
To chyba tyle z seriali typu young adult, które są w mojej opinii warte uwagi, poruszają typowe w takich serialach problemy jednak od razu podkreślę, że różnią się od 13 powodów.
Pozdrawiam i udanego seansu! :)