Oglądacie jeszcze jakieś dobre seriale? :)
Poza The Orginals polecam:
The Vampire Diaries * (Ale skoro oglądasz The Orginals to Pamiętniki pewnie towarzyszą Ci od
dawna :) )
Arrow *
Teen Wolf *
The Walking Dead *
Gra o Tron *
True Blood *
Pretty Little Liars (chociaż moim zdaniem ten serial, już od jakiegoś czasu zaczyna się psuć)
Beauty and The Beast
Revenge
The Carrie Diaries
Zakończone seriale:
Przygody Merlina
Polskie seriale:
Lekarze
Magda M
Twarzą w Twarz
Nie ukrywam, że niektóre seriale są płytkie, wiele osób uzna, że to chłam, ale czasem mam
potrzebę, żeby się "odmóżdżyć", myślę, że sporo osób tak ma :)
A Wy co możecie polecić? :)
*Seriale, które wywołały na mnie spore wrażenie (dzisiaj od nich zaczęłabym oglądanie)
Mi ostatnio się nudziło i włączyłam sobie GG. Sezon I pooglądałam i mam nadzieję, że wytrwam kolejne. :]
Star crossed (nowy serial ma dopiero 1 odcinek) też wydaje się być ok. Choć na razie tylko po pilocie ciężko dokładnie stwierdzić. Gra tam Anna z TVD :D
Powiem Ci, że ja go bardzo lubiłam.:) jak kiedyś będziesz mieć więcej czasu to polecam.
Przeczytałam przed chwila opis i mam nadzieję, ze jak najszybciej będę mogła się zabrać za oglądanie, tym bardziej, że to dopiero początek serialu :)
The secret circle oglądałam. W miarę niezłe, ale wyszedł tylko jeden sezon.
Oglądałam także Ravenswood- spin-off pretty little liars, ale przerwali po 10 odcinkach.
I oczywiście Gossip Girl, według mnie najlepszy serial, a przede wszystkim 2 pierwsze sezony.
Też oglądałam The secret Circle i The lying Game, ale nie wyszły kolejne sezony, więc nie polecałam nich nikomu...
Ravenswood też oglądam te kilkominutowe odcinki :)
Gossip Girl też mam za sobą :)
tak The Lying Game i The Secret Circle tez oglądałam, wciągnęły mnie i nie wyszly kolejne sezony ; (
Mnie jakoś GG specjalnie nie porwało uważam że to taki serial na ,,odmóżdżenie kiedy się nie ma nic innego do roboty" wszystkie odcinki się przyjemnie ogląda ale brakuje jakiejś ,,fabuły" jak np. w Pamiętnikach Wampirów( np. Pierwotni, Silias, podróżnicy, Lekarstwo)
tam jest tylko opisane życie tych bogatych nastolatków, i nic więcej.
Ale mimo wszystkiego bardzo lubię ten serial bo przywiązałam się do bohaterów (CHAIR , DERENA, VANESSA I NATE)
Przyjemnie się oglądało i wielką zaletą że każdy z każdym miał jakieś wątki sceny itp. czego np. bardzo mi brakowało w PLL.
Na AXN spin leci GG codziennie. Mam teraz ferie i codziennie oglądam i uznałam z moją siostrą, że to jest najlepszy serial ;). Jakoś nie przeszkadza mi ten brak "fabuły", bo uwielbiam wszystkie wątki, pary. I tam się cały czas coś dzieje: Georgina, Louis, Chair... :D
Mogę jeszcze dodać: Wyspa Harpera, Kamienie śmierci, Filary ziemi, Świat bez końca, Tajniacy, Nałożnica Diabła, Dynastia Tudorów, Strike Back, Pacyfik ( jak ktoś lubi wojenne ), Biała królowa, Tajniacy, Sherlock, Doctor Who, Czarodziejki, Rzym, Borgia, Dracula, Emma, Greys Anatomy.
Jeszcze dodam które nie są wypisane, chyba.. a fajne :
- Reign
- Gossip Girl
- Gotowe na wszystko
- 90210
- Downtow Abbey ( może nie jest podobny ale są wątki miłosne )
- Suburgatory ( taki lekki i czasami komiczny )
- Nikita z 2010 roku
- The Lying Game
- Rodzina Borgiów ( również gorąco polecam )
- Pogoda na miłość
- Glee
- Hart of Diexie
Naprawdę warte uwagi po za tymi jeszcze na górze :))
Bardzo odradzam serial "Arrow" - probowalem ogladac, obejrzalem chyba z pol pierwszego sezonu, mając nadzieje, ze sie jeszcze poprawi.. Straszna podróbka Batmana, cięzko sie calosc oglada..
A co do seriali chyba jeszcze niewymienionych, to polecam:
Supernatural
Grimm (całkiem fajna produkcja, raczej mało znana)
Being Human (może bardziej łagodna produkcja od innych, ale również w klimacie)
I szczerze polecam pozycje
The Walking Dead
Gra o tron
Klondike z "Robbem" w roli glownej :)
Ja natomiast jestem zakochana w Arrow! To chyba rzecz gustu, każdy sam musi się przekonać :)
Nie mogę się przekonać do Supernatural, kiedy obejrzałam kilka odcinków, ale jakoś mnie nudziło, ciągle słyszę dobre opinie o tym serialu, więc może gdy będę miała dużo wolnego czasu się przymuszę, choć czarno to widzę...
Grimm kiedy serial się zaczynał, obejrzałam kilka odcinków, ale chyba mnie nie wciągnęło, bo zapomniała o tym serialu.
O Being Human i Klondike nie słyszałam, może kiedyś obejrzę a Grę o Tron i The Walking Dead jak pisałam wyżej - gorąco polecam!
Z moją propozycją mam o tyle dobrze, że baaardzo rzadko się spotykałam, żeby ktoś wymieniał a szkoda... "Internat" - rewelacja, do tego zakończony, więc na plus ;)
Haha! a to się zaskoczyłam, widzę, że już oceniony i to wysoko, więc <piatka> :D Mało tego - inne hiszpańskie albo obejrzane, albo oglądane :) Ale nie widziałam nigdzie "Statku", słabszy od "Internatu", ale również bardzo dobry, warto ;)
"Buffy..." też oceniona :)
Internatu w sumie to nie skończyłam, został mi chyba sezon... sama nie wiem dlaczego, muszę kiedyś skończyć xd
A El Barco też oglądałam, tylko trochę niezbyt fajnie zakończyli (zbyt szybko) ze względu na Mario, który chciał odejść z serialu...
I oczywiście oglądam Gran Hotel i skończyłam (moim zdaniem również zbyt szybko zakończony) Luna el Misterio de Calenda :)
To dokończ... finał... ;((
"Statek" to w ogóle były cyrki z produkcją... ale myślę,że ogólnie nie ma tragedii, chociaż wiadomo, że gdyby wszystko poszło normalnie to mogłoby być o wiele lepiej :)
Ja na razie tylko te 2 mam zaliczone, zobaczymy jak dalej, ale na razie skupiam się na czym innym... ;p
Ja polecam Once Upon a Time - baśniowy klimat, świetne postaci z charakterem, dobre paringi. Pierwszy sezon jest taki na przetarcie od drugiego zaczyna się naprawdę dużo dziać.
Nikt nie wymienil SMALLVILLE najlepszego serialu jaki moze byc :P 10 zezonow i juz zakonczony, goraco polecam no i jeszcze oczywiscie supernatural :D
Takie seriale są niedoceniane przez oglądających, bo gdy nie musisz czekać na kolejny odcinek tydzień i między jednym sezonem a drugim parę miesięcy... Szczerze to nie lubię oglądać taki seriali, nie twierdze, że nie spróbuje obejrzeć, ale wiem, że przez to stracą dużo w moich oczach :)