Obejrzałem oba odcinki wczoraj na DC, i moim zdaniem serial nie ma polotu aczkolwiek fajnie gra Zendaya Coleman. Tańczy znacznie lepiej od Belli Thorne i ma większe umiejętności aktorskie. Wy też myślicie,że Zendaya jest lepsza?
Obie są do kitu,obie grać nie umieja a ich taniec jest nizej niz przeciętny aczkolwiek może ta Zendaya jest mniej kitowa od Bell bo pani Thorne gra jak drewno.
Wg mnie lepsza jest Bella Thorne, przynajmniej ładniejsza. Obie dobrze grają, serial jest bardzo fajny, nie wiem o co chodzi, bd nowymi gwiazdkami Disneya, ale cóż.. ;D
asienka63 - zgadzam się z tobą, dużo lepsza jest Bella Thorne.
A ty misiaa10 jesteś jakaś dziwna !!! Krytykujesz tak, a sama na pewno nie umiesz grać, a o tańcu to już nie wspomne !!!
I wgl od-wal się od Belli i Zendayi, bo sama do du-py jesteś.
klaudia_19961 po twoim nick (19961 i odjąć jedynkę wyjdzie 1996) wnioskuję że masz tyle lat co i ja no chyba że się mylę ale no btw. nie jestem dziwna a poprostu umiem odróżnic szmirę od dobrego filmu.Jestem zagorzałą (nie wiem czy dobrze napisalam) kinomanką i po tylu filmach co obejzałam co nieco wiem o aktorstwie i wiem ze one dwie nie umieja grać,ich gra jest sztuczna i przerysowana ale co to ja tam wiem przecież to według ciebie najlepszym filmem który zasługuje na 10 jest 17 again-dretwa nudna komedyjka romantyczna których takich jest tysiące ale ok.A tanczyc to one umieją ale nie na tyle dobrze by naprawde mogły sie dostac w realnym życiu do takiego programu do którego się w tym serialu dostały no ale przecież to kolejny durny serialik z niewiarygodną fabułą który robi takim dziewczynkom jak ty paciajke z mózgu .
A mi też się bardzo podoba ten serial i to wcale nie jest szmira.
misiaa10 po prostu się nie znasz na tym i tyle. Może i jesteś kinomanką ale nie potrafisz dostrzec prawdziwego aktorstwa.
Bella i Zendaya grają świetnie ( gdyby tak nie było to raczej nie dostały by tych ról, czyż nie?)
Więc dobrze ci radze, odpuść sobie tą krytykę, bo robisz z siebie pośmiewisko
Dziewczynko pośmiewisko to robisz z siebie ty i ta klaudia.A dostają role bo są łade i początkujące i wytwórnia disneja myślała ze odkryła nowe talenty niestety sie myliła pozatym disnej czanel to kanalik dla dzieci więc ich nie obchodzi czy dobrze grają czy nie bo dzieci nie odróznią czy dobrze grają czy nie .Prawdziwe aktorstwo?To chyba nie powiesz mi że jesli ta Bella jest "aktorka"(marnego pokroju) to mozna ją porównać z Sandra bullock.Snadra Bullock jest parwdziwą aktorką a ta Bella aktorzynka znaną z jednego serialiku.A św pamieci pan Walt Disney to sie pewnie w gorbie przewraca bo disnej to sie teraz praktycznie każdemu kojarzy sie z komercyjną wytwórnią wywtarzającą słodkie serialiki i sweet plastikowe dziewuszki robiące skandal po skandalu(tak było z Majli,Vanessą,Demi a nawet cos tam chyba z Seleną było) tylko sie spodziewac jak usłyszymy niemiła dla ucha rzeczy które będzie wyrabiać panna Thorne i Zendaya.Dziekuje za uwagę.
Sandra bullock jest osobą dorosła, jest doswiadczona.
Bella jest początkująca więc je nie porównuj ;)
Masz 14 lat i uważasz się za wielką znawczynię?
To jest conajmniej śmieszne.
Oczywiście można wyrazić swoja opinię, ale Twoja jest wystarczająco głupia żeby skrytykować.
ps. ogarnij słownik ortograficzny.
nie mgoe oceniać?Ty masz prawo oceniac mnie,mój gust ale ja juz prawa do oceny tego filmu nie posiadam?Masz racje przecież to ty sie znasz,to ty oceniasz jakze zacny,wartosciowy filmik dla zbłąkanych nastolatek wierzących ze Edzio kiedys przyjdzie i wyssie z nich krew
Kochana, a kto pisze, że nie możesz oceniać? Wolny kraj :) Odnośnie "Zmierzchu" to Twoja wypowiedź była na trochę słabym poziomie. Otóż nie ma takiej reguły mówiącej, że każdy kto lubi ten film musi być ułomny. Zgadzam się z unbold odnośnie porównania Sandry i Belli. Bella nie jest dobrą aktorką tak samo jak Zendaya.
PS. Skoro "disnej czanel to kanalik dla dzieci" to czemu go oglądasz? I skoro tak nie lubisz "plastikowych dziewuszek" to skąd tyle wiesz o ich skandalach?
PPS. Jeśli jest prawdą to co mówisz odnośnie odróżniania szmiry od dobrego filmu (przy okazji to jest serial) to jestem zdezorientowany. Masz taki dar w wieku 15 lat, a mimo to nadal oglądasz Disney Chanell?
Posłuchaj mnie teraz uważnie, zeby co kolwiek oceniać trzeba ogladać wszystko, od takich serialików po poważne filmy.Wiesz co nie wiem czy mam, czy nie mam, ale wiem ze ten serial "Shake it up" jest i film"Zmierzch" nie są zbyt dobre, są tylko po to by zdobywać kase u grona ludzi któym można wcisnąć byle co.
Słuchaj, wiem bo dobre kilka lat temu sama byłam plastikową dziewuszką, i mialam bzika na punkcie komercyjnej muzyki,filmów oraz gwiazd od których teraz mam mdłosci.Każdy może sobie myśleć na mój temat co chce, pozwalam, ale myślę że mój gust filmowy nie jest taki zły.Wiesz co potrafie odróznić.Podaj chociażby 2 filmy ja ci powiem który lepszy.Tu nie o wiem chodzi.Jak już mówiłam oglądam wszytsko by móc potem wszytsko ocenić.Na tym polega bycie krytykiem-nawet amatorem.
aha i jeszcze jedno, daj sobie spokój, bo jak już napisała Zendaya, robisz z siebie pośmiewisko
i nie mam tyle lat co ty, tylko więcej, a nick mam taki dlatego, że inne były zajęte
Nie martw się. Oto są efekty, kiedy dasz dziecku internet. Zacznie zaśmiecać serwery takich dobrych serwisów jak filmweb.pl .
Aktorki obie sa mdłe i przeciętne. Ich grę zostawię bez komentarza.
@klaudia_19961
Załóżmy, że nie znasz się ani na filmie, ani na serwisach społecznościowych. Kto ocenia "Taniec rządzi" na 10, a "Powrót do przeszłości" na 8.
@Zendaya
Szmira, szmira, szmira, szmira. Ten serial to kolejny, zwykły źrebak ze stajni Disneya. Gdzie podziały się czasy takich FILMÓW jak Królewna Śnieżka, Alicja, czy chociażby Kopciuszek. ...
Może jeszcze przyrównamy braci Sprałs do Seana Conneryego ?
@unubold
Radzę jeszcze raz obejrzeć Lśnienie i dojść do wniosku, że przyrównanie filmu Kubricka do takiego czegoś jest nie na miejscu.
Cieszę sie że jest jeszce ktoś normalny.Nie znam twojego gustu filmowego aczkolwiek nie może być zły jesli ten film cie nie zachwycił.Obejzałam dzisiaj jeszcze jeden odcinek z przymusu(nie pytaj dla czego) i musze stwierdzic to samo co stwierdziłam wczesniej-film jest do kitu,aktory denni,nieumiejacy grac a jedynie taki lekki humoerk podtrzymują Gunther i Tinka.Ich role są tak głupie że aż czasami smieszą.Ale to jeden jedyny malenki plusik dla tego serialu.I teraz niestety cie zmartwie-zaraz napadna cie faneczki tego serialiku i będa mówić "jak to bardzo sie nie znasz i na jakiej podstawie podważasz ich opinie przecież one są najlepsze,najbardziej sie znają itp.itd."(S
ORKI ZA ETN SARKAZM)
kurde ucięło...(sorki za ten sarkazm) chyba że tak jak ja lubisz sie droczyc z takimi dziewuszkami to będziesz miał/ała dużo frajdy z tego xd
Kochanie, myśl sobie co chcesz ale ten/ta fox to nie jest moje konto nawet popatrz na lokalizacje która jest według adresu ip i sie różni i to znacznie..To nie są bajeczki dla małych dziewczyek-to jest klasyka kina którą to Szejk it up nigdy nie będzie(chyba ze w klasyce kitowych produkcji-to tak,tam sie znajdzie).Nikt sie nas o zdanie nie pytał tak samo jak i ciebie skarbie.A wchodzimy na tę stonę bo mamy do tego prawo tak samo jak i do wyrażenie wlasnego zdania.A nie wiesz kochanie ze przeklinanie w miejscu publicznym(jeśli kochanie nie wiesz to w internecie też moja droga) grozi kwotą pieniezną ale niestety nie wiem w jakiej wysokosci.
O ile nie żyjesz w rodzinie patologicznej, w co wątpię, (wybacz, ale po języku i zachowaniu tylko taka myśl mi się nasuwa) to ciekawy jestem, co sądziliby twoi rodzice (czy jak wolisz "starzy) o twoim zachowaniu. Po pierwsze; Kopciuszek, Piękna i Bestia or whatever ma głębsze znaczenie niż płytkie seriale* Disneya obecnie (a zaraz, one prawie w ogóle nie mają jakiegoś przesłania, czy wymowy). Może kiedyś (za 20 lat) dojdziesz do intelektualnego etapu lat 20 i zrozumiesz. Nie domyślasz się, że niektórzy mają inny gust i nikt nie musi robić sobie ileś kont po to, żeby wyrazić swoje zdanie. Co do kary, niedługo zgłoszę to na forum rejonowej policji w Lublinie i zobaczymy. Może po tym się czegoś nauczysz.
@misiaa10
Ten ;)
*Czarodzieje z Waverly Place są nawet miłym serialem więc mogę odhaczyć ich z listy.
,,A ty misiaa10 jesteś jakaś dziwna !!! Krytykujesz tak, a sama na pewno nie umiesz grać, a o tańcu to już nie wspomne !!!
I wgl od-wal się od Belli i Zendayi, bo sama do du-py jesteś.'' - Filmy i serial są po to, żeby je oglądać, zarabiać na nich kasę, ale też żeby krytykować. Ty niestety nie wiesz, co to konstruktywna krytyka i uważasz za idiotów każdego, kto nie lubi twoich ulubieńców (tak, 'twoich' celowo z małej).
PS Aa to, że jedna jest brzydka, inna ładna, to naa pewno jest bardzo ważne, jeśli idzie o aktorstwo.
PS 1 Masakra... Co się dzieje z tym społeczeństwem?! Tak, wyzywajmy się, będzie fajnie. Nie umiecie argumentować, to nic nie piszcie. Znajomość wielu przekleństw to nie powód do dumy, świadczy to jedynie o waszej kulturze. A niektórych tutaj jest zerowa...
Ekhmm... klaudia, nie uwierzyłabyś, kto tu robi z siebie pośmiewisko. ;)
Ty Foxxionly, czegoś tu nie rozumiesz. Piszesz, że dzieci na internecie psują ocenę serialowi, tylko dlatego, że podwyższają ją, ale coś pogubiłeś TEN SERIAL JEST DLA DZIECI i one mają prawo, twoim zdaniem psuć ocenę filmowi podwyższając nią. Ja sama mam 14 lat i uwielbiam ten serial, oczywiście co do klasyki Disneya to masz rację, powinni na Disney Channel puszczać też takie bajki.
Rany, daj już spokój i wyluzuj trochę... Jestem trochę starsza od ciebie, ale nie będę odstawiała tutaj jakiejś znawczyni i kinomaniaczki bo nią nie jestem. Oglądam to co mi się podoba, może nie zawsze jest to wybitne kino, ale przynajmniej nie udaję że jest inaczej... Potrafię docenić jednak dobry film, serial, czy aktora. Zendaya i Bella Thorne nie mogą być jeszcze dobrymi aktorkami, bo nie mogą się pochwalić takim dorobkiem jak np. wymieniona przez ciebie Sandra Bullock (która tak nawiasem należy do grona moich ulubionych aktorek). Bullock jest sto rzy bardziej doświadczona, starsza, miała szersze pole do manewru. Natomiast panny Thorne i Colleman nie miały jeszcze takiej szansy, bo dopiero zaczynają. Z tego co wiem Zendaya bierze w tej chwili lekcje aktorstwa, z nuż widelec poskutkują? Nie należy skreślać młodego, początkującego aktora, zanim nie zagra w czymś bardziej wybitnym niż jakiś serialik dla dzieci... Pisząc w ten sposób ludzie zachowują się jak babka z mojej uczelni od praktyk pedagogicznych, która po jednej lekcji prowadzonej przez moją koleżankę (która prowadziła lekcję pierwszy raz w życiu), powiedziała że nie nadaje sie na nauczycielkę i po co pchała się na takie studia. No czy to nie jest to samo? Skreślać kogoś zanim w ogóle pozna się jego umiejętności, to każdy potrafi. A chciałabym zauważyć że większość gwiazdek Disney'a krytykuje się głównie ze względu na to że grają właśnie w takich a nie innych produkcjach. Ile razy już się zdarzyło że takie własnie gwiazdki wykazywały się w innych filmach? Przykładowo Zac Efron... Zaczynał w durnym filmie dla głupiutkich nastolatek a teraz gra role wymagające duzo większych umiejętności aktorskich i sobie chłopak radzi :D Pamiętajcie: Nie należy oceniać książki po okładce!!! Pozdrawiam ;)
Moim zdaniem Zendaya Coleman trochę lepiej tańczy, jest starsza i dorosła do tego serialu, ale Bela też nie jest zła.
W mojej własnej opinii to Zendaya gra lepiej.Bella Thorne w niektórych scenach (przynajmniej w moim odczuciu) chce prawie wybuchnąć śmiechem . Nawet jak oglądam w wersji angielskiej to Bella zbytnio nie pokazuje emocji mówiąc coś śmiesznego czy smutnego natomiast Coleman gra naprawdę dobrze.
Co to ma być do jasnej cholery?! Czy wy widziałyście może prawdziwą aktorkę, która potrafi grać?!(Mówię to do tych które uważają że Thorne i Colleman to wybitnie zdolne aktorki) I proszę nie mówcie mi że jeszcze mają czas się wyrobić aktorsko bo to zaczyna już być nudne. Bella Thorne miała na to czas patrząc po jej filmografii. Co do Zendai, czy jak jej tam, do niej jeszcze nie mogę mieć pretensji bo grała mało. Ale mogę wymienić kilka aktorek młodego pokolenia które biją je na głowę! Choćby Emma Roberts czy Dakota Fanning. Patrząc po waszych nickach wniskuję że to wiek gimnazjalny. Pora więc sięgnąć po ambitniejsze filmy bo teoretycznie nie jesteście już małymi dziećmi(Niestety widząc wasze komentarze, podkreślam że TYLKO teoretycznie)
Obie są do kitu tak czy tak. Olewam ten "wybitny serialik". Wolę oglądać prawdziwe filmy Disney'a. Plus popieram większość co napisała tu (no oprócz tych co się tak awanturują).
Może dlatego, że Rockie (o ile tak to się pisze) nie manifestuje tak strasznie tego, że jest taka super, świetnie tańczy i jest ładna (jak Cece, choć ona kłamie) , innym wydaje się być trochę lepsza. Dla mnie serial jest to kitu, ale lubię go oglądać, bo mnie dowartościowuje.
jaka tu kłótnia panuje normalnie przedszkole -_- co do pytania to dla mnie bella jest 100 razy lepszą aktorką wystąpiła już w kilkudziesięciu reklamach i kilkunastu filmach a zendaya dopiero debiutuje i gdy widzę czasem jej niektóre miny zadaje sobie pytanie czy ona ma ludzi za idiotów myśląc że wezmą ją za dobrą aktorkę (po jej wypowiedziach wnioskuję że ona się za taką uważa)po prostu sztuczność na całego . natomiast tańczy całkiem przyzwoicie na pewno lepiej od bella . ale wszyscy tak narzekają że to bella się na siłę promuje i że chce być celebrity itd. a to przecież zendaya nagrywa głupie dziecinne pioseneczki i realnie mówi że chce być tancerką,aktorką,modelką i piosenkarką . to moim zdaniem jest dużo gorsze od promowania się bella które nie jest aż tak natężone .no i bella jest jakieś biliard razy ładniejsza .
Ja nie będę czytał wszystkich waszych wypowiedzi, bo jest tego za dużo, ale odpowiem tylko na wypowiedź założyciela tematu. Jak dla mnie to obie nie potrafią grać, śpiewać ani tańczyć. Ich żarty (o ile to można nazwać żartami) nie są śmieszne, ale żenujące.Jeszcze wkurza mnie w nich to, że one wszystkim rozkazują, nawet osobom z ekipy programu, bo wszystko musi być tak jak one chcą. One uważają, że są najlepsze, że wszyscy je lubią, że są śmieszne, że mają fajne pomysły i że się świetnie ubierają, a to wszystko nieprawda bo są aroganckie, głupie, płytkie, puste, samolubne i strasznie wkurzające, a ich ubiór jest TRAGICZNY!!! Ale jeśli miałbym wybierać pomiędzy Bellą, a Zendayą, to jak dla mnie lepsza jest Zendaya, bo nie zawsze jest ubrana tragicznie, z tą grą, śpiewem i tańcem to jeszcze coś tam jej wychodzi. Czasami jest trochę zabawna, ale nie lubię jeje za to, że uważa się za taką mądrą, a wcale nie jest, że wszyscy ją lubią, a nie wszyscy i że nabija się z Gunthera i Tinki, którzy się ubierają 100 razy lepiej od niej. No ale już wolę Zendayę niż Bellę, bo ta druga to jest kompletne beztalencie i bezguście. Ale ogólnie to nie lubię ich obu.
ja powiem tak. One grają to co mają w scenariuszu, tak każdy aktor i aktorka, to nie wybryki aktorów, że tak grają, bo tak muszą grać i tyle. Nie wina aktorów lecz scenariuszy :) Każdy aktor/każda aktorka jest dobra na swój sposób :)
a poza tym nick mam taki, ze dawno konto założyłem tutaj, ale nie wchodziłem, a nie chce mi się zmieniać :)
dobra zmieniłem... Denny nick ;p Swoje zdanie i tak w mym pierwszym poście wyraziłem i takie podtrzymuje :)
a ich taniec zależy od choreografa Rosera McCoya nie od nich :) Nie należy krytykować tych aktorów/aktorek o taniec czy sposób grania, bo to nie ich wina :)