PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10013960}

Tajemnice zwierzaków domowych

The Hidden Lives of Pets
2022 -
6,7 596  ocen
6,7 10 1 596

Tajemnice zwierzaków domowych
powrót do forum serialu Tajemnice zwierzaków domowych

Border Collie

ocenił(a) serial na 9

Biedny zwierzak z pierwszego sezonu. Mężczyzna ewidentnie projektuje swoje uczucia na psa. Mówi że jest spokojny i zrelaksowany przed skokiem, na filmie pies był ewidentnie pobudzony i zaniepokojony.Moj pies, mieszaniec border, zachowywał się tak przed burzą-kręcił się, rozglądał, popiskiwał, dyszał. Lecąc piesek szukał podparcia dla nóg, na kolanach pana. Wcale się nie dziwie, że pies macha ogonem jak wylądują na ziemi-w końcu przeżył. A to że pan nie może mu ściągnąć uprzęży, świadczy raczej o bardzo dużym pobudzeniu psa, a nie o chęci na kolejny skok.. To że pan uczlowiecza psa i projektuje na niego swoje emocje ujawnia też w swoich słowach, mówiąc że ma w środku dusze człowieka lub że jest dla niego jak syn...

ocenił(a) serial na 8
MiraBea

Co prawda nie mam psa, ale jak na to patrzyłem, to myślałem dokładnie to samo, co Ty. Dobrze, że koleś jakiegoś jeszcze głupszego hobby nie ma, bo pies też musiałby to "kochać".

MiraBea

ZDECYDOWANIE TE SAME ODCZUCIA! U innych zwierzaków też dużo projektowanych rzeczy i przeświadczeń o niesamowitej inteligencji, ale piesek chyba najmocniej na tym ucierpiał, mimo że serial zawiera parę sensownych faktów o psychice zwierząt podawanych przez lektora - to historie zwierzaków będących dla właścicieli źródłem popularności czy choćby spełnienia ich oczekiwań sprawiły, że wyłączam serial po niecałym odcinku. Nie chcę dalej takiego podejścia wspierać. Szok, że żąden behawiorysta, który musiał prowadzić konsultacje w celu zrealizowania filmu, nie uniemożliwił puszczenia SERIALU NAUKOWEGO w takiej formie...

ocenił(a) serial na 2
MiraBea

Totalna zgoda. Straszna bzdura i głupota, a niestety idzie to w świat i ludzie wierzą, że taka personifikacja zwierząt i przypisywanie im ludzkich cech jest spoko. No nie jest. Wystarczy się chociaż trochę doedukować. A nawet, jak widać w komentarzach wyżej, niektórzy nie posiadający psa, mieli te same odczucia - że pies jednak nie wykazywał oznak relaksu i spokoju. Gość chyba (na pewno) przegapił lekcję psiej komunikacji i sygnałów, które wysyła zwierzę. Przykre. Kolejna pseudonaukowa szmira by netflix.