PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=710594}

Sposób na morderstwo

How to Get Away with Murder
2014 - 2020
7,9 50 tys. ocen
7,9 10 1 50333
7,4 16 krytyków
Sposób na morderstwo
powrót do forum serialu Sposób na morderstwo
ink1313

Odcinek znacznie lepszy od poprzedniego. Chciałabym zobaczyć głębszą przyjaźń pomiędzy Laurel i Connorem. Brakowało mi tej grupy zachowującej się jak przyjaciele.

Ten terapeuta jest strasznie podejrzany.

ocenił(a) serial na 10
ink1313

Jestem zachwycona tym odcinkiem i z niecierpliwością oczekuję na kolejny! Świetna scena rozmów kwalifikacyjnych i w gruncie rzeczy może być przydatna :) Jestem ciekawa skąd ten doktorek i na czym będzie polegała jego rola. Mam wrażenie, że nie będzie to dobry charakter i że może być powiązany z ojcem Laurel. Ze sceny w szpitalu można jasno wywnioskować, że Laurel straciła dziecko. Szkoda, bo ten wątek też mógłby być ciekawy, a tak będziemy mieli nieszczęśliwą Laurel i możliwe, że wyrośnie na drugiego wkurzającego zbolałego Connora z poprzednich sezonów.

ocenił(a) serial na 7
karo8_filmweb

To, że Laurel krzyczy: "Gdzie jest moje dziecko?!", nie znaczy wcale, że je bezpowrotnie straciła. Potencjalnych scenariuszy może być wiele, nawet tych pozornie nieprawdopodobnych, jak np. to, że Laurel wcale nie jest w ciąży.
Odcinek rzeczywiście był dobry, może nie na najwyższym poziomie, ale przynajmniej nie nudził, jak poprzedni.
Podoba mi sie chemia (bynajmniej nie erotyczna), jaka jest pomiędzy Annalise a jej terapeutą. Jest coś osobliwie pociągającego w tej relacji. Ich spotkania, rozmowy pełne dystansu, niedopowiedzeń, tajemnic są niezwykle interesujące.

ocenił(a) serial na 10
Avone

Nie wiem, w którym dokładnie to było odcinku, bo oglądałam dwa na raz, ale jest w którymś z nich scena w szpitalu, że Laurel przejeżdża ręką po brzuchu i wyraźnie widać, że jest płaski, a ze scen wcześniejszych możemy zauważyć, że brzuszek już jest całkiem okrąglutki i widoczny, więc jeśli w ciąży była to musiała je stracić, nie ma opcji, że z okrągłego brzucha stał się płaski bez utraty dziecka. Jeszcze wchodzi w grę opcja, że miała cesarskie cięcie, gdy była nieprzytomna (ktoś mówi, że Laurel jest "on drugs") i dziecko żyje sobie gdzieś nieopodal w inkubatorze.

ocenił(a) serial na 10
karo8_filmweb

A ja uważam, że dziecko urodziła i ktoś je porwał. Annalise? Ten telefon terapeuty do niej był dziwny

ink1313

Dobrze tez wiedzieć, że Frank nadal ma super obsesję na punkcie swoich kobiet XD

ocenił(a) serial na 10
ink1313

Ogólnie odcinek lepszy od poprzedniego ale.... kiedyś Laurel była moją ulubioną postacią w tym serialu (razem z Frankiem) a teraz, nie wiem co się z nimi stało, Frank zachowuje się jak porzucony szczeniaczek pragnący za wszelką cenę odzyskać "miłość" (choć to złe słowo) swojej Pani,gdzie ten pewny siebie, seksowny facet?! a Laurel robi z siebie męczennice (jak tak dalej pójdzie zastąpi Wesa jako najbardziej żałosny bohater. Ta przeprowadzka do jego mieszkania i "życie" z jego rzeczami (było widać jego ubrania) jest nie na miejscu. Ile oni z sobą byli? jeden pocałunek i od razu big love, to jej zachowanie jest żenujące...

ocenił(a) serial na 9
Agata_933

Też mnie Laurel męczy, a z drugiej strony nie wyobrażam sobie, żeby była w tej sytuacji tak asuper fajna. Ale do konca sezonu jeszcze trochę, więc może się poprawi i będzie z Frankiem XD

ink1313

No ten odcinek a odcinek pierwszy to nie ma porównania. Wreszcie coś. Może jednak ten sezon jest do uratowania. Liczę na to!