http://abcfamily.go.com/shows/pretty-little-liars/mobile?cid=pll_pllmobileextras
na tej stronie znalazłam coś ciekawego. Można wpisać numer telefonu komórkowego i dostawać sms-y od 'A'. Jestem tego ciekawa, ale nie wiem czy to bezpieczne( czy to nie jakiś wkręt). Czy ktoś wie coś o tym??
Z góry dzięki:)
widziałam reklamę tego podczas odcinka, ale to raczej poza Stanami nie działa(tak mi się wydaje),
ale jak już ktoś spróbuje to niech napisze jaki tego efekt?
nie próbowałam , ale to poza terenem USA nie działa . tam dla przykładu sprawdziłam ile cyfr zmieści się w tych polach i okazało się że może tam być wpisanych 10 cyfr a wiadomo że u nas numery komórkowe mają 9 .
Wydaje mi się, że tak. Bo takie rzeczy powinny działać między krajowo, nie tylko w Ameryce. Btw, nie wiem bo nie założyłam konta :P
Przed chwilą jednak je założyłam i była nawet Polska w krajach do wybrania :))
I wysłałam swój numer. Podziękowali za zainteresowanie i powiedzieli, że niedługo dostanę wiadomość... czy coś takiego ^^
Nie. Wpisywałam już jakoś z 10 razy i za każdym razem , pisze, że dostali zgłoszenie mam czekać i nie zapomnieć oglądać serialu :)
Dziewczyny. mysle ze takie sms-y to fajny pomysł,ale skąd możecie wiedzieć ile np bedzie kosztować takie wyslanie do Was sms-a? Lepiej uważać, jeszcze to z zagranicy...
hmm moze to glupi pomysł i nie poparty komentarzami,ale moze same sobie wzajemnie bedziemy wysylac sms-y od A? (nie znamy sie bedzie ciekawie)Kazda z nas bedzi miala swoja A,chetne wymienia sie numerami tel i raz na jakis czas ktos cos napisze? ale nie doszlam jeszcze do tego na czym bedziemy opierac tresc sms-ow, w koncu sie nie znamy;p
No i myślę, że samo "I see you" wysłane w odpowiednim momencie byłoby ciekawe ;-)
w sumie fajny pomysł, tylko faktycznie my się nie znamy i nie wiemy nic o sobie
ale jakby coś to ja też jestem za
Myślę, że wszystkie zainteresowane wysłałyby wiadomości ze swoimi numerami do jednej z nas (może do naszej pomysłodawczyni? :D) i ona rozdzieliła by te numery pomiędzy nas żeby każda kogoś miała i byśmy wysyłały wiadomości do numeru, który nam przydzielono. :D
Jestem zaaa :*
Najlepiej jest napisać numer na tym forum, i wysyłać esy z neta (bramki internetowe) gdzie można podpisać się jako A. Wysłałam takiego koleżance. Ale się wystraszyła :P
Albo nie z bramki, tylko z zastrzeżonego. Ty wysyłasz powiedzmy na to osobie X a dostajesz wiadomość od Y.
Musimy mieć parzystą liczbę osób, żeby każda miała swoją "A" :)
No i może teraz wymienimy się numerami gg, czy coś i tam podamy sobie swoje numery, żebyśmy nie podawały ich tu ;)
Fajnie by było jakbyśmy miały swoje prywatne "A" i one by mogły nas śledzić bo by mieszkały w tym samym mieście :D
Proponuję poczekać na opinię pomysłodawczyni :-) W razie czego mogłabym podjąć się zgromadzenia i rozdzielenia numerów, gdyby Shiva nie była chętna.
hey to ja;) ja mysle zeby jednak nie z brami tylko z wlasnych numerow, i ta do ktorej beda szly sms-y zapisze sobie nas w telefonie jako "A" :P Tylko jak sobie podamy te nr tel? trzeba jakies forum albo na gg?
hmm moze zaloze naszego wspolnego maila(na gmailu) i na wasze loginy na filmweb wysle wam login i haslo do poczty, kto bedzie chetny bedzie mial do niego dostep. Po zalogowaniu kazda z nas napisze swoj nr tel + imie? tzn fajnieby bylo znac kogos imie zeby np napisac cos do konkretnej osoby? Sama nie wiem... Wtedy losowo? przyporzadkuje sie osoby 1:1. Sms-y bedziemy do siebie wysylac raz na jakis czas:)