PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=262774}

Ranczo

2006 - 2016
7,4 86 tys. ocen
7,4 10 1 86116
7,4 21 krytyków
Ranczo
powrót do forum serialu Ranczo

Tak jak w temacie... Ja nie mogę wciąż się zdecydowac, którą lubię najbardziej. Strasznie lubię Wójta, Ksiądza, Michałową, Japycza, Hadziuka, Sulejuka i Sulejukową no i Więcławską. A drażni mnie dyrektorka szkoły i Witebski.

ocenił(a) serial na 7
sonnchen

Mamroty górą! Ale Jola też jest niezła! I Wera i Więcławscy i Kao Tao

ocenił(a) serial na 10
sonnchen

Moje ulubione postacie to LUCY, Michałowa, Klaudia, Czerepach i Kusy :) Nie przepadam za Witebskim i Więcławskim.

ocenił(a) serial na 10
veritaserum_3

Moje ulubione postacie Czerepach i wójt są świetn.

ocenił(a) serial na 8
veritaserum_3

mnie wk....ia Klaudia

ocenił(a) serial na 9
sonnchen

Kusy Klaudia Michałowa the best xD
Najgorszy jest policjant... MAtko jak on mnie wkurza xD
I Wioletka

idril_7

najlepsi: kusy,wójt,michałowa,czerepachb,cała ławeczka i hot dog :) za to nie lubie nowych postaci jak wery,joli czy kao

idril_7

Jasne! Ale może w dokrętkach w scenariuszu ożenią Violetke z policjantem i wyrzucą z serialu pod pretekstem ułozenia zycia np. w Warszawie. Tylko KTO nas wtedy bedzie wkurzał????

ocenił(a) serial na 9
abert

hah, część przepowiedni się spełniła :P

ocenił(a) serial na 7
sonnchen

lubię ławeczkę, czerepacha, księdza, wójta, michałową, solejukową, policjanta xD
tak specjalnie nikt mnie nie wkurza x)

ocenił(a) serial na 7
sonnchen

Nie będe oryginalny. Najlepiej lubię bywalców ławeczki, szczególnie Solejuka, a jeśli chodzi o to kto mnie drażnie to nikt specjanie.

ocenił(a) serial na 8
Wiencor

a ja będę oryginalna ;D mnie najbardziej wkurzają Ci bywalcy ławeczki... oraz wójt i jego żona, a reszta może być

sonnchen

Najbardziej to chyba Klaudię za jej metamorfozy , Violetkę za całokształt, Ławecznych , żonę wójta i Michałową. Denerwuje mnie Kusy.

Fuck_like_a_star

dobra jest okularnica Jola i Pieterk,Michałowa i i Japycz a głupi:nie a takich

kammillo13

Ci z ławeczki są świetni, chyba podstawa serialu ;). Ale bardzo denerwuje mnie Kusy... Najpierw życzy Lucy szczęścia z innym mężczyzną, a potem siedzi, gapi się i gada z psem...

ocenił(a) serial na 10
P_Halliwell

oczywiście kultowa laweczka :D

Ostatnio moi rodzice byli na spektaklu "Smak Mamrota" w teatrze Capitol ... podobno świetne, mojej mamie lzy ze smiechu lecialy

ocenił(a) serial na 9
sonnchen

Serial zaczęłam oglądać dopiero od zeszłej niedzieli, film też mi się spodobał, moimi ulubionymi postaciami są: Ksiądz, wójt, Michałowa, Lucy, Kusy, panowie z ławeczki;ddd nie lubię Czerepacha://

ocenił(a) serial na 6
sonnchen

Moim zdaniem najciekawszą postacią jest Kusy (inteligentny facet po przejściach, który naprawdę ma w sobie duszę artysty), najzabawniejszą Pietrek (jak coś powie to boki zrywać), za to najbardziej denerwuje mnie Klaudia i jej ciągłe zmiany stylu. Pozdrawiam;)

ocenił(a) serial na 7
sonnchen

ja uwielbiam panią Lodzię i Dudę ;] są niesamowici. I Michałową.

agata_ef

ja najbardziej lubie LUCY!!!!!!!!!!!!!!!!! jest najlepsza!!!!!!!!!!! Ranczo ogladam od pierwszego odcinka i Lucy od razu mi sie spodobała!!!!!!! a denerwuje mnie Witebski i Czerepach...a tak po za tym tą wszyscy są zabawni i super!!!!!!!!!!!

użytkownik usunięty
sonnchen

najbardziej wkurza mnie Pietrek,a najlepszy jest ten najstarszy z panów z ławki ;) Śmiesznie mówi ;)

E tam...cała ławeczka jest super odlotowa:)

myszkameister

Najbardziej lubię Klaudię. A najmniej......chyba nie ma takiej osoby. Każda ma swój urok, nawet wójt ;)

kargra89

WSZYSCY SĄ SUPER!!!!!!!!!!!!!!!!!!! KOCHAM RANCZO!!! ALE NAJBARDIEJ CHYBA LUBIĘ KSIĘDZA POLICJANT MNIE STRASZNIE WKURZA ALE WŁAŚNIE PRZEZ TO JEST FAJNIE I LUBIĘ NOWEGO WIKAREGO (PEDANTA) ;DD

ocenił(a) serial na 9
sonnchen

Wikary mi działa na nerwy:///:|| wszystkiego i wszystkich się czepia! ale cóż nie mogą być wszyscy tacy super. Świetne te Ranczo, można boki zrywać ze smiechu!:ddd

Betinka

Ale przeciez wikary bardzo ładnie sie zachował- wszystkich przeprosił...chyba to było dość niespodziewane...i naprawdę mnie się pdobało...

ocenił(a) serial na 10
myszkameister

Nikt mnie nie wkurza, wszyscy są świetni, a najlepsza jest Jola i Pietrek <lol2>

ocenił(a) serial na 10
sonnchen

Lodzia jest the best!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

użytkownik usunięty
sonnchen

Michałowa,Ksiądz,Wójt i Klaudia są super

ocenił(a) serial na 7

Ale ławeczka najlepsza! A Witebskiemu to bym łeb oderwała;/

ocenił(a) serial na 10
The_Slayer

Uwielbiam Lucy, Wioletkę, Ławkowiczów, Solejukową, wójta, proboszcza, Michałową. Denerwują mnie Czerepach, Duda i Kusy

użytkownik usunięty
sonnchen

Kocham Pietrka!
Lubię też Solejukową i wójta, Klaudię, Lodzię, Więcławską :)
Kogo nie lubię? Więcławskiego, zbytnio tego Czerepacha i policjanta. I Witebskiego.

ocenił(a) serial na 10
sonnchen

Najlepsi: Lodzia, Babka, Klaudia, Wójt, ciocia Księdza i Wójta.
Najgorsi: Więcławski, Jerry

ocenił(a) serial na 6
sonnchen

Najbardziej lubię Wójta, Czerepacha, Michałową, Lodzię. Nie lubię Witebskiego i Lucy.

sonnchen

Bardzo lubię Solejukową (jako prostolinijna wieśniara zawsze mnie rozbawia), księdza i Klaudię (jej perypetie z narzeczonymi mnie rozbrajają, szczególnie z Fabianem). Nie znoszę Witebskiego, Czerepacha i Lodzi (jej głos mnie po prostu denerwuje, dodatkowo podobna z twarzy do mojej nauczycielki matmy).

sonnchen

Najbardziej lubię Lucy, Kusego i Księdza. Najmniej Kingę i Lodzię

sonnchen

Uwielbiam Michałową (jej wieczne wtrącania się w rozmowy księdza z parafianami :D ) i "ławeczkę". Ostatnio rozwaliły mnie sceny z tą Włoszką Francescą i Witebskim. Kusy i Amerykanka są OK, Kinga jeszcze jakoś ujdzie (zwłaszcza po ostatnim sezonie). Lodzia to taka pierdoła (sorki za wyrażenie) a najbardziej nie znoszę Czerepacha.

ocenił(a) serial na 8
sonnchen

Najbardziej lubię bywalców ławeczki, wójta i Czerepacha, natomiast nie znoszę Dudy. Wkurza mnie strasznie.

ocenił(a) serial na 9
sonnchen

Najbardziej lubię Kingę, Pietrka i Jolę, Japycza, Hot doga :P, Fabiana, a nie lubię wójta

ocenił(a) serial na 9
sonnchen

Wg mnie najlepsi są wójt z żoną i Lucy . Za to drażni mnie Kusy (od nowego odcinka) i ten niepozbierany wiecznie wikary .

middleaged

Wójt i Czerepach najlepsi, rozwalają system :D Drażni mnie Klaudia.

użytkownik usunięty
sonnchen

Najlepsi Wójt, Solejuk, Stach Japycz i Hadziuk. Najgorsi Pietrek i Duda.

użytkownik usunięty
sonnchen

Najlepszy Wójt + żona i ksiądz + Michałowa, Myćko, Policjant, nowy Wikary (ten oczytany) i cała reszta. Najgorsi.... Franceska (strasznie wkurzająca), stary gorliwy Wikary i Solejuk

ocenił(a) serial na 9
sonnchen

Dwa lata już minęły od założenia wątku, dziękuję za wypowiedzi. Myślę, że dwa lata to czas wystarczający, żeby postaci z Rancza rozliczyć ponownie. tak więc:

Najbardziej lubię Michałową, Solejuka i Solejukową, Wójta, Czerapacha, Japycza, babkę zielarkę, Myćka, Więcławska, Lodzię, Hadziuka+ żona i policjanta, proboszcza. Wnerwia mnie ta nowa artystka, co jest dowodem, że świetnie gra. ZCiekawy jest tez nowy wikary. Zastanawia mnie, dlaczego przez cały czas Dorotka nic nie mówi. Najsłabsi (choć też dość pocieszni) są Lucy, Kusy, dyrektorka, Witebski, Franceska, Więcławski, Duda, Pietrek, Jola (niestety coraz gorsza)

ocenił(a) serial na 10
sonnchen

Najlepsi: Wójt, Ksiądz, Policjant i Michałowa. Klaudia i Solejukowa teraz jakby gorzej, ale mam nadzieję, że wrócą do formy.
Najgorsi: Kinga(!), Artystka, Pietrek.

ocenił(a) serial na 10
DanyPL

wkurza mnie : Klaudia, Fabian, Kinga, Monika, Hadziukowa. A moje ulubione postacie to : Lucy, Kusy, wójt obecnie senator, Czerepach, Lodzia, wójtowa, Więcławscy, Jola, Pietrek, Japycz, Solejuk z małżonką, Hadziuk, Węzół, policjant, Wioletka, babka. Przypomni mi się ktoś to dopiszę

ocenił(a) serial na 9
sonnchen

Lubię:
Kingę
Klaudię
Fabiana
Kusego
Solejukową
Wezóła
Wikarego
Wkurzają:
Więcaławscy
Policjant
Wioletka
Jola

ocenił(a) serial na 10
sonnchen

Wszystkie role pierwszoplanowe dobrane są perfekcyjnie! Wnerwiają trochę rada gminy i te kobiety od ucierania kremu przy babce-no Myćko i Wargacz też trochę chociaż w 7 sezonie się poprawili i nieźle się z nich uśmiałem.
Generalnie serial cudowny porównywalny jedynie z "sami swoi"

ocenił(a) serial na 10
sonnchen

Najlepsi- Lodzia,Halina,Michałowa, Stach,Wójt,Czerepach
Najgorsi- Witebski,Franczeska(jej włoski jest masakryczny!!)

sonnchen

najlepsi- Solejuk, Stach, Michałowa, Lodzia, Solejukowa (świetnie zagrana rola), wójt, wójtowa i ksiądz
najgorsi- Kusy, Witebski, Duda, Klaudia,

ocenił(a) serial na 7
sonnchen

A ja dla odmiany lubię Fabiana Dudę, pana doktora Wezuła i Kingę.
Za to nie lubię Solejuka i Joli.

No ale wiadomo, że najbardziej ze wszystkich lubię dublera wójta/księdza :)

Pozdrawiam