PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=155173}
4,6 35 tys. ocen
4,6 10 1 34521
1,0 4 krytyków
Pierwsza miłość
powrót do forum serialu Pierwsza miłość

Niech każdy przytoczy jakieś absurdalne wydarzenia jakie sobie przypomni, które miały miejsce w owym serialu.

Dla przykładu ja zapodam:

1. Amnezja Marysi
2. Próba czterokrotnego jak nie lepiej zgwałcenia Marysi

mela1993_5

Poza tym czy takie małe dziecko potrafił juz pić bez smoczka,prędzej Tomek zadławił tym syropem.

littillea

hahaha tomorrow_morning jestes boska xD tego to nie zauwazylam!

ocenił(a) serial na 1
Nasturcja81

-śniło mi się, że spałem z Grażyną (pawełek)
-Suuppeeeer!!! a kto to jest Grażyna (arturek)

yeah!
w końcu kini utarli nosek! ;]

ocenił(a) serial na 3
oddajmisie

A to, że teraz mieszka tam Marysia z Pawełkiem to ma całkiem logiczne wyjaśnienie.
Ten mały chłopiec nazywał się Wojtuś i był adoptowany.
Pojawiła się jego biologiczna matka, czy tam ojciec, nie pamiętam, w każdym razie któryś z rodziców.
Ta sąsiadka, co adoptowała Wojtusia zamordowała biologiczną matkę, czy tam ojca Wojtusia.
Trafiła do więzienia.
Jej mąż zabrał Wojtusia i się gdzieś przeprowadził. A przecież TAKIE mieszkanie nie będzie stało puste, więc Marysia z Pawełkiem się nim zaopiekują.
Mniej więcej.

Pawek_B

To ja z innej beczki:

1) Tak samo skrzypiąca podłoga w szpitalu, mieszkaniach, barach itp.
2) Wpychanie na siłę widzowi i persfadowanie mu do głowy jaki to ten Wrocławek piękny i przyjazny a Warszawa to stara przereklamowana dziura
3) Ukazywanie problemów nastoletniej młodzieży, które mają tyle wspólnego z prawdą co Putin z demokracją, np. w tym młodym paskudnym gnojku (Mariusz chyba) nagle zakochuję się jakaś najlepsza laska ze szkoły - LUDZIE PIERWSZY SIĘ ZAPISUJE DO TAKIEJ SZKOŁY - TYLKO GDZIE TAKIE SĄ???

i w końcu po czwarte:
4) Bezrobotni i wiejscy strażacy mają mieszkania niczym Andrzej Pęczak - super/ ja też zostane strażakiem i będzie mnie stać na takie mieszkania

O fabule nie wspomnę bo powiedzieć o niej, że się ani kupy ani dupy nie trzyma to obraza dla scenarzystów POWER RANGERS.
Jedyne co może sprawić, że rzucę od czasu do czasu okiem na ten gniot to tylko to, że gra tam aktorka Aleksandra Zienkiewicz. Niestety jej uroda jest jedyną rzeczą, która nie jest sztuczna w tym serialu.

Skeletor

A ja mam 1 absurd:
Chodzi o zrzucenie jakiegoś faceta (który chciał, aby mu pomóc) z balkonu przez naszego niezrównoważonego psychicznie Pawełka, przy tylu gapiach, strażakach, a nawet telewizji. A najlepsze w tym jest to, że nikt tego nie zauważył. ;] I było że sam skoczył.

MOJA RADA:
^^ JUPII! Zrzucajmy się wszyscy z balkonów i zrzucajmy innych dla radochy a i tak nie poniesiemy konsekwencji!!!

First Love rulez!

szmata27

1) chcesz dużo gadać i zawracać głowę mężowi w pracy? - zajdź w ciążę.
2) jesteś hardcorowcem? - zostań nauczycielem
3) chcesz gadać z duchem ???? - uchlaj się :)

szimin

szmata 27 : tylko że Paweł poniósł konsekwencję, wylali go za to z pracy.
A moje typy absurdów to:
1.Patryk, który siedział w Stanach nic tam nie robiąc, nie ukończył żadnej uczelni ani nigdy nigdzie nie pracował, wpadł tylko pare razy do Polski i znienacka dostał ofertę pracy jako nauczyciel (hahaha tylko w głupawym serialu mogli coś takiego wymyślić)
2.Uczniowie wychodzący sobie w środku lekcji z klasy, bez żadnych konsekwencji
3.Asłan - CZŁOWIEK Z GWIAZDĄ (loooool)
4.Syn Kingi - Tomeczek, który zdaje się nigdy słowa żadnego nie wypowiedział
5.Stefani, pusta lalka która dostaje pracę reporterki w tv
6.Najczęstszy tekst-wulgaryzm wypowiadany przez bohaterów: "co ty chrzanisz/co ty pieprzysz" tudzież "przestań chrzanić/przestań pieprzyć"
Mógłbym wymienić jeszcze z 10 przykładów, ale mi się nie chce ;-) kto ogląda ten gówniany serialik ten wie w czym rzecz :P

ocenił(a) serial na 10
Faraon_5

odpowiedz na 2. - moze biora przyklad z norweskich szkol ;)

Skeletor

"2) Wpychanie na siłę widzowi i persfadowanie mu do głowy jaki to ten Wrocławek piękny i przyjazny a Warszawa to stara przereklamowana dziura" masz racje warszawa to dziura i do Wrocławia z tą jej pięknością jest jej daleko

Skeletor

Bo warszawa w przeciwieństwie do Wrocławia to dziura.

Pawek_B

Marysia mądrzejsza od lekarzy w tej diagnozie do tego...
Scanarzyści chyba sami się trochę pogubili. Coś się musi w końcu dziać, ale powinno to być bardziej realne. Cała ta afera z Pawłem, wypadek, picie, zerwanie z Marysią, duch, to się trochę kupy nie trzyma.

Rafal_

zgadzam sier z wami te odcinki sa teraz beznadziejne ... jedyne co sie da oglądfac to artura i patryka oni czasem cos smiesznego powiedza

a cale odcinki to sie skladaja glowie z
przeraszam..( jak cos glupiego powiedzia to mnie denerwuje)i ta caly pawel niedosc ze ryj jak niewypal to jeszcze taki glupi

masakra ..szkoda ze detektywow sa powtorki ..

silene1

No, czyli absurdem jest cały ten serial.

użytkownik usunięty
Pawek_B

.w ogóle ten caly zalowy serial jest absurdalny. kto pisze te zalosne scenariusze??? jakis debil.

Pawek_B

Mnie ostatnio powaliło na kolana, jak usłyszałam taką mroczną muzyczkę w trakcie różnych scen. Coś jakby chóry gregoriańskie z filmów grozy:P Ilekroć to słyszę, to aż mi się słabo robi z wrażenia:) Chyba twórcy chcieli być ambitni, a że to kompletnie nijak ma się do tego "cudownego" serialu...:)

Achtung_Baby

Dokładnie :) Ta muzyczka jest żenująca. Ma wprowadzać taki klimat specyficzny, ale tylko irytuje człowieka.

ocenił(a) serial na 1
Rafal_

Absurd dnia - retrospekcja w lata osiemdziesiąte xD

ocenił(a) serial na 3
arekrem

Ja oglądając to dzisiaj doszedłem do wniosku że twórcy tego serialu to kompletni debile, chyba z psychiatryka wzięci. Jak zobaczyłem te sceny niby z lat 80 z tym lekarzem który wyglądał jak małpa i z tym drugim w peruce to mało co z krzesła nie spadłem. W tej charakteryzacji z lat PRLu wyglądali o 20 lat starzej zamiast młodziej. I te dialogi, mające być śmieszne a tak naprawdę żałosne. Jak można takie pierdoły wymyślać, to sie w głowie nie mieści. Ci scenarzyści to na haju z pewnością piszą, bo nikt normalny takich bzdur by nie wymyślił. Głupotą i kretynizmem przebiją niedługo Modę na sukces. I jeszcze ta scena w szkole jak ten nauczyciel posądził jakiegoś kolesia o podłożenie Jogobelli ;D kurna muzykę puścili jak z jakiegoś horroru przy tej scenie. A aktorów to chyba z przystanku biora do tego serialu, takie sztywniaki. Ubaw na całego.

ocenił(a) serial na 1
Pawek_B

ostatnio rozbawiło mnie powtarzanie co kilka odcinków tekstu "nie próbuj na mnie tych swoich psychologicznych sztuczek!" :D
a co do absurdów, to absurdem jest nominowanie Krawczyka do jakiejś nagrody w kategorii aktor i zgubienie się na noc edzi i filipa 200 m od domu :D.

użytkownik usunięty
Pawek_B

Tomeczek który się nie odzywa... on ma chyba dobre 4 lata ;P

Co się nie odzywa kiedyś powiedział "CHOLERA" jak mu jakiś samochodzik spadł ze stołu. Fakt mało gada! Moje dziecko ma 2 latka i więcej mówi... :D

Pawek_B

1. duch widziany przez Pawła
2. Patryk został nauczycielem bez wykształcenia pedagogicznego
3. przepowiednia o człowieku z gwiazdą;D
4. to, że taki wykształcony człowiek jak Asłan jest tak młody i to, że przyjechał do Polski;)

Lovely_Paige

W zaledwie kilka odcinków Mariusz z drugiego roku gimnazjum stał się maturzystą. Do tego ledwie zdał historię i zamierza iść na prawo...

Apropo tego nagłego postarzenia się Mariusza. Kiedy w kilka odcinków stał się maturzystą inni bogaterowie tego serialu w ogóle tego nie odczuli...przez pięć lat Artur z Bartkiem rozmawiają na kanapie w tych samych koszulkach i o tej samej sprawie, a Marysia cały czas jest studentką biologii...hmmm

ocenił(a) serial na 1
Wodzirej

Bo Mariusz jak na pokemona przystało ewoluował. Swoją drogą chodziłem z nim do jednego gimnazjum (Wrocławska 30). Był rok młodszy, co oznacza, że prawdziwą maturę będzie pisał za rok xD

No i nagły powrót Pawłowego pijaństwa...

Pawek_B

Ten cały serial to jeden wielki absurd.! xD
Ten film się już nudny robi, wcześniej amnezja Majki się ciągnęła przez tyle odcinków. Potem ta porąbana Sonia[czy Kaja], wlazła do domu Żukowskich. i namieszała. Teraz Majka i Paweł się rozeszli, i na pewno, teraz to się będzie ciągnąć przez tyle odcinków że HEJ, a jak przyjdzie co do czego, to i tak będą razem. SERIAL SCHODZI POWOLI NA PSY. Bo szczerze mówiąc, to oni chyba chcą widzów zainteresować tymi ciągłymi aferami, tylko szkoda że to nie działa. Serial naprawdę się nudny robi.

Tomek, czteroletnie nie mówiące dziecko.
Tereska, naiwna, i w ogóle taka nijaka.
Patryk, nie wykształcony nauczyciel.
Stefani, "inteligentna" blondynka, pracująca w TV.
Majka, wieczna studentka medycyny.
Paweł, wyleczony alkoholik, który znowu się zalał tak, że widzi duchy.

POzdroO :)

ocenił(a) serial na 1
__KarLa__

Hmmm... "SERIAL SCHODZI POWOLI NA PSY" - z całym szacunkiem dla psów, ale to sie stało już dawno ;P

Absurdem jest chyba każdy element tego tasiemca.
Juz gdzies to napisalam (chyba na forum "M jak Miłość") ale z chęcią się powtórze - tych bohaterów nie dotkneły tylko kataklizmy związane z przyroda (poprawcie mnie jesli sie myle - nie naleze do grona stalych widzów :D). Chociaz moze gdy juz oklepia kazdy potencjalny watek z zycia czlowieka wezmą sie i za tą mozliwosc aby nadal ciagniać to w nieskonczonosc a wtedy ujrzymy we Wrocławiu jakas burze piaskowa.

Jedno trzeba przyznac - dawka humoru gwarantowana >LOL<
Rysio z "Klanu" naprawdę powinien zacząc sie obawiać :D ;P

P.S. Na serio zrobili retrospekcję? =D
To musiałobyć "COŚ" ;P

ocenił(a) serial na 1
Munich

Przyroda ich dotykała - pożar stodoły choćby xD

Teraz mi się przypomina również scena potrącenia Marysi przez samochód - kiedy mamy ujęcie ze środka, widzimy, że pojazd przemieszcza się max. z prędkością 10 km/h, a Marysia stoi nieruchomo na ulicy. Następnie jest [plask], a sztywna Marysia z gracją kołka przetacza się po masce xD

ocenił(a) serial na 1
Pawek_B

Juz nie pamietam imion bo przestalam ten serial ogladac aleopisze co mnie zaciekawilo

1. Matka Kingi siedzi w wiezieniu wychodząc przez 2 odcinki tylko mowili o tym a teraz zapomnieli

2. Kingi byly facet ten niewidomy po operacji nie ma po nim sladu

3. Sonia pojawia sie z nikąt i wmawia ze jest corka doktorka a on nie robiąc badan wierzy jej.

4. Tomus 4 latka i nic nie mow

5. Bartek poznal Stefanie i nie trawil jej a potem za nią biegał i zakochał sie

6. jak miala ta dziewczyna prostytutka na imie co Bartek w niej sie zakochal? niby zakochany a w filmie juz o niej nie mowia :/

7. Patryk wrocil bo telewidzowie sie burzyli ze go nie ma, innaczej by go nie bylo :/

ocenił(a) serial na 1
kaksa

1. To mojaaaa, amnezjaaaa
2. Bo zdradził ją z pielęgniarką od razu po odzyskaniu wzroku :)
3. Zgadzam się
4. Bo jest ułomnym dzieckiem
5. Zabiegał o nią, bo czuł się winny całej tej sytuacji. I słusznie. W końcu cały ten związek był wynikiem jego głupoty (i dwu tygodniowego ciągu alkoholowego xD)
6. Byli zakochani, ale coś tam coś tam i uciekła na Białoruś
7. No raczej

ocenił(a) serial na 1
arekrem

Ej ja mam chyba jeszcze jednen, ale nie jestm pewna, bo (jak juz wspomnialam mam ogromne braki wiedzy na temat tego gniotu;P).

Ktoś tu napisał, że z 5 razy gwalcono ta Majke, czy przynajmniej próbowano a ona potem <?-tu nie jest pewna czy na pewno PO tych domniemanych "namaszczeniach" :D> szukała wrażeń na czatach i chyba nawet spotykala sie z tymi kolesiami. Extreme girl xD

ocenił(a) serial na 1
Munich

Tak, szukała wrażeń na czatach, po czym Paweł chciał ją sprowokować żeby zobaczyć na ile jest w stanie sobie pozwolić za jego plecami, i w momencie kiedy zaproponowała mu spotkanie, zamiast zrobić wielką awanturę pojawił się na miejscu umówionego spotkania, po czym zwyczajnie się obcałowali i poszli do łóżka. Gdyby mi dziewczyna zrobiła taki numer, to nie wiem co bym zrobił. Ale nie to.

ocenił(a) serial na 1
arekrem

Druga sprawa, że po tak dramatycznych wydarzeniach <wg mnie> raczej nikt zdrowy na umyśle nie ryzykowałby spotkań z nieznajomą osobą z neta narażając sie na potencjalne zagrożenie.

ocenił(a) serial na 3
Munich

to ja, żeby było coś nowego podam przykład, że jak dla mnei absurdem było to jak Majke porwali bandyci (jeszcze przed amnezją) bo ją z kimś pomylili, a jak doszli do tego, że to pomyłka to ją za ładne oczy wypuścili, pod warunkiem, że "nikomu nie powie". Potem jakoś się im o niej przypomniało i musiala uciekać... Nie pamiętam jka to dokładnie było ale wiem, że normalnie to powinna dostać kulkę w łeb i tyle by o niej było słychać... Rażący jak dla mnei jest też fakt, że Kinga do swojęgo stale milczącego Tomeczka, który co kilka odcinków wydaje z siebei tylko jakiś pomruk "yghymuuu" mówi do niego ZAWSZE per "Synu" dopiero jak mówi o nim to wyrażą się "Tomeczek"

ocenił(a) serial na 6
popaprana

Jak nie chcecie to nie ogladjacie tego serialu i narzekajcie potem jak stare baby.

ocenił(a) serial na 1
ElectricWarrior

My nie narzekamy, dla nas ten serial jest jak Mount Everest debilizmu. Mount Everest się podziwia, nie narzeka, że za wysoki.

ocenił(a) serial na 1
ElectricWarrior

Ale dlaczegóżby odmawiać sobie takiej rozrywki?;)

ocenił(a) serial na 2
kama_meduza

Najbardziej mnie wkurzające: Coś się dzieje, wszyscy tylko o tym gadają, tak się przejmują, cała akcja trwa od kilku do kilkunastu odcinków, a potem...ktoś coś mówi, wszystko się rozwiązuje, wszystko odchodzi w niepamięć i jest tak jak dawniej.
Przykład:Jak ta babcia Tomka chciała go odebrać Kindze, to prześladowała ją cały czas, nawet policja se z nią nie dawała rady, aż tu nagle - przychodzi policjant, mówi, że ją aresztowano, wszyscy o tym zapomnieli i żyją sobie normalnie dalej.

ocenił(a) serial na 1
Altair9

Nie wiem czy ktoś oprócz mnie zauwarzył to ( :P ), że ten cały Paweł w co drugiej scenie jest półnagi xD

ocenił(a) serial na 1
Munich

zauważył* - sorry, muszę sie lepiej pilnować;P

ocenił(a) serial na 1
Pawek_B

Kurczę, może odbiegnę od tematu, ale po przeczytaniu tych wszystkich postów muszę zacząć oglądać ten serial. Niemowy, strażacy, gwiazdy i bogaci bezrobotni. Zastanawiam sie tylko czemu do gatunków nie ma dodanego fantasy, tudzież sci-fi.

ocenił(a) serial na 2
Pawek_B

a moze zwiazek teoretyczny Kingi i Filipa i Edyty z Arturem
a tak anprawde w praktyce Edyty z Fiilipem

nie mowiac o tej calej ciazy ..nie wiem jak ona sie nazywa. ale ze moze umrzec.

ocenił(a) serial na 5
kamy

Największym absurdem jest duch który ujawnia się pijaczkowi Pawełkowi xDD

ocenił(a) serial na 1
kamy

Przykładzik z dzisiaj (niedosłownie):
- Te, masz fajki? (dwóch kolesi zaczepia Pawła)
- Nie, nie palę. Fajki są niezdrowe
- Obrażasz mojego kumpla
- Nie
- Twierdzisz, że nie urosłem, bo palę fajki?
- Nie
- Powiedz "przepraszam", to cię zostawimy
- Przepraszam
- I powiedz, że mój kumpel nie jest kurduplem przez to, że pali fajki
- Nie jesteś kurduplem dlatego, że palisz fajki.
(cięcie, jakaś inna scena, powrót)
- Chociaż, jak się nad tym zastanowić - jesteś kurduplem dlatego, że palisz fajki
- Coś ty powiedział? Chcesz w ryj?
- Tak, chcę w ryj. Od kurdupla.
- To słuchaj, ty sobie pójdziesz, a my zapominamy o sprawie.
- Nie, ja chcę dostać w ryj od kurdupla
- Ej, spadamy

O.O

ocenił(a) serial na 1
arekrem

A tak w ogóle, jak ktoś chce sobie sprać mózg to polecam:

http://pl.wikipedia.org/wiki/Pierwsza_miłość

ocenił(a) serial na 3
arekrem

Arekrem mam nadzieję, że się nie pogniewasz jak cię zacytuję:?

W następnych odcinkach:

"Majka z rozpaczy i żalu wyrusza leczyć biedne dzieci w Afryce, gdzie zostaje porwana przez somalijskich piratów. Paweł organizuje ekipę ratunkową i śmigłowiec, po czym rusza do akcji i walki z terrorystami. Po 30 odcinkach ukrywania się w Mogadiszu, oszukuje prywatną eskortę szefa korsarzy, zmuszając go następnie do zaprowadzenia do celi Majki. Wyciągają Majkę, ale od razu zostają ostrzelani przez czarnych bojowników, którzy zabijają większość ekipy. Przeżyją tylko Majka, Paweł (ciężko ranny w krocze), Artur i Patryk "Tex" Skalsky. Dobiegając na lądowisko, na którym zostawili helikopter, zobaczą jego eksplozję. Jedyną drogą ucieczki zostaje przedzieranie się przez miasto. Przez kilka odcinków ukrywać się będą w mieszkaniu doktora medycyny Marcusa Zhuko i jego małżonki Therese. Poznają tam Paula Crossa i jego brata Mariusa (w trakcie wojny w Somalii zostali rozdzieleni od matki). Na tym etapie najgroźniejszy będzie Manuel vel Manuel - kubański nauczyciel tańca i gej, który tak naprawdę jest somalijskim najemnikiem oraz gwałcicielem, a w rzeczywistości tajnym agentem somalijskiego wywiadu. W ostatnim odcinku rozgrywającym się w Mogadiszu Manuel zostaje zastrzelony przez Pawła w mieszkaniu doktora Zhuko, po czym następuje epicka sekwencja (jak z Helikoptera w Ogniu) ucieczki ulicami miasta, przed czarnym, sfalowanym tłumem. Ostatecznie, Artur ginie, a ranni Patryk, Majka i Paweł docierają do prowizorycznego lądowiska przygotowanego przez współpracujący z Pawłem GROM. Polskie jednostki specjalne z łatwością radzą sobie z piratami, po czym uwalniają masowiec "Sirius Star". Końcową sekwencją tego odcinka jest pocałunek Pawła i Majki w helikopterze, na tle zachodzącego słońca i wybuchającej bomby jądrowej nad Mogadiszu...
Majka przypomina sobie o losie biednych afrykańskich dzieci, i planuje przenieść do Mogadiszu swój dom dziecka. Państwo Zhuko przyjeżdżają do Polski, aby podjąć pracę w szpitalu Kolejowym we Wrocławiu, gdzie spotykają afgańskiego lekarza, który okazuje się być ich dalekim krewnym. Na Pawła zostają zesłane wizje, po których oświadcza Marysi, że jako świeżo nawrócony mnich buddyjski, nie może uprawiać sexu. Marysia płacze przez kolejne dziesięć odcinków, a my w tym czasie podziwiamy tybetańskie szlaki wraz z Pawłem. Po kolejnych dwudziestu odcinkach medytacji wpada mu w ręce książka na teamt tajemic sexu tantrycznego. Marysia i Paweł znów się schodzą. W tym czasie somalijscy piraci zaczynają grasować po otwartych wodach Odry, w celu odnalezienia rodziny Zhuko, która to miała poważne zatargi z terrorystami. Rozpoczyna się wojna... "

ocenił(a) serial na 1
Pawek_B

Nie no, luz. W końcu po coś to napisałem, a to i tak raptem 5 minut pisania było.

ocenił(a) serial na 6
arekrem

Ja nie mogłem ze śmiechu jakoś z tydzień temu ,jak ta nowa dziewczyna co ma ojca wojskowego nie mogła się odnalezć w grupie rówieśników i wyratowała ją jakaś dziewczyna ,wtedy ta nowa sie pyta "co to za jedni" ,a jej koleżanka odpowiada :
"Szkolna elita ,młodzi piękni i bogaci!" -normalnie jak z jakiegoś amerykańskiego filmu o collegu dla amerykańskich nastolatków

ocenił(a) serial na 1
Pawek_B

Arekrem, szkoda mi ciebie. Jak tak ci sie nie podoba "Pierwsza Miłość" to po co to oglądasz? Ktoś ci każe?

ocenił(a) serial na 1
Sabrinaa

Tak, wewnętrzny zmysł absurdu. Nie mówię, że mi się nie podoba, dla mnie to jeden z najlepszych kicz seriali w historii :) Jest jak dzieła Eda Wooda :)