Damon nie , czy on naprawdę umrze w objęciach Eleny.??? Błagam NIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Przepłakałam połowę 21 odcinka , nie chcę płakać kolejny cały, a na pewno tak będzie z myślą, że Damon umrze.....
NIE JA SIĘ Z TYM NIE ZGADZAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1<płacze ><plącze>
No a skąd wiesz, że inna bajka? Nigdy nic nie wiadomo. Bardziej to realne niż łzy (w książce tak było czy co? xD).
Stefek ma wyjechać i nie wracać dopóki relacje Deleny się nie wzmocnią, jak będzie inaczej to zatłukę scenarzystów :P Z jednej strony fajnie by było gdyby wreszcie coś zrobił i uratował brata, z drugiej jak on odnajdzie lekarstwo to znów będzie wielkim bohaterem:/
a czego blush w ksiazce nie bylo ;) chyba tylko ufo sie tam nie pojawilo ;)
jesli chodzi jednak o uzdrowicielskie wlasciwosci krwi i lez to w ksiazce jedno i drugie sie pojawilo. krew eleny po jej kolejnej smierci miala cudowne moce, ktore sprawialy ze wampir ja pijacy stawal sie mocniejszy. lzy + pamięć (bonnie i eleny) spowodowaly, ze martwy damon zaczal powracac do zycia.
No pewnie, niech Stefek wyjedzie i długo nie wraca, a Damon do tego czasu umrze xD
A Elenką zajmie się załamany Alaric, któremu po stracie Jenny nie zostanie już nikt xD
Nie, nie, niech Stefcio wyjedzie do jakiejś amazońskiej dżungli, podczas gdy Elenka znajdzie lekarstwo na miejscu xD A biedny Stefcio będzie szukał i szukał, bez skutku, nie będzie wiedział, co się dzieje, wróci zrezygnowany do Mystic Falls, myśląc, że braciszek dawno kopnął w kalendarz, a tu niespodzianka: Elenka dawno uznała Stefcia za martwego i właśnie z Damonkiem idą przed ołtarz xD
No, dobra... Poniosła mnie wyobraźnia xD
Ja to się zastanawiam, co będzie z Katherine, bo bez sensu byłoby zabicie jej.
Taka świetna postać, oczekiwana przez prawie cały pierwszy sezon, tak naprawdę gówno zrobiła w 2, było jej po prostu mało i jakby teraz ją zabili... Nie, nie, nie! :D
Ja chcę, żeby Kat wypuścili <3 Niech jeszcze pomiesza :D I ma czas, bo Elena wampirzycą nie jest, dopiero wtedy obecność Kat byłaby bezsensowna.
Też mam nadzieję, że jeszcze Kat będzie sporo, bo postać jest boska, a Nina właśnie w tej roli pokazuje, na co ją stać.
Tylko z wypuszczeniem jej może być problem, bo Klausio tymczasowo zniknął, nie wiadomo, kiedy wróci i raczej nie będzie skory do uwolnienia jej.
A mnie interesuje jaką osobistą cenę płaci Stefek za próbę powstrzymania tragedii. Wygląda na to, że chyba znowu chce się poświęcić.
hmmm kiedyś dawno, temu Paul w wywiadzie powiedziałam, że Elena zakocha się w Damonie, co Stefanowi złamie serce... nie wiem, czy to dalej aktualne, czy może już scenarzyści z tego zrezygnowali
ja sie nie nastawiam na delenowe sceny w finale wiec nie bede rozczarowana gdy takowe sie nie pojawia.
Cały czas jest to powtarzane, ale który to wywiad?
Widziałyście to ? :P http://www.youtube.com/watch?v=ZVlbs4GXrqo
http://www.youtube.com/watch?v=8U4RtijjdBA
2:59
ale jak teraz obejrzałam to 2 raz, to już chyba się wycofam z mojej wcześniejszej wypowiedzi... Paul w tym wywiadzie mówi, że Stefan kocha prawdziwie Elenę a Damon tylko się nią bawi... co nijak ma się do sytuacji, którą mamy teraz...
już się więcej nie powołam na ten wywiad :D
Nie no, powiedział rzeczywiście o tym, ale z "I think" na początku, a to zmienia wiele. Bo niby skąd miałby to wiedzieć ;) Poza tym wywiad jest stary świat i to co mówił Paul o Stefanie i Damonie nijak ma się do obecnego stanu rzeczy :P
dlatego się wycofuję, dawno temu oglądałam ten wywiad i teraz robiąc to po raz 2 wyłapałam to co powyżej
Wiedzieliście że według książki "Stefan's Diaries" Stefan był zaręczony w 1846 ;) ?
Swoją drogą, ciekawe czy ktoś odważy się zekranizować te pamiętniki. Taki prequel mógłby być całkiem interesujący :D
Hmm myślę że ktoś kiedyś może próbować. jednak no musieliby nieźle to poskracać i mogłoby z tego gowno wyjść a nie film.
Ta Stefan wyruszy po lekarstwo... 100 metrów za dom do lasu... porozgląda się przez 15 minut stwierdzi, że nic się nie da zrobić i wróci z miną cierpiętnika... gdy tymczasem reszta ekipy będzie próbowała znaleźć prawdziwy ratunek dla Damona, a on umierający wybije jeszcze paru świeżo przemienionych wampiro-wilkołaków zręcznie przy tym omijając drewniane kule pani szeryf XD
A tak poważnie to mam nadzieję, że te wszystkie plotki o tym, że Damon stanie się człowiekiem to jakiś fake totalny, bo nie wyobrażam sobie go w takiej roli... Damon z jego ludzkich flashback'ów jest taki... Stefanowaty... a jeden Stefan na serial wystarczy... naprawdę.
Możliwe jest że stefan nic nie zorbi a Alaric się wsyztskim zjamie, jednak Damonowi zacznie odbijać i przez to naopowiada różnych ciekwaych rzeczy Elenie, może też wtedy wypic jej krew i mu przejdzie.
A Stefan za ten czas będzie się "martwil" o elenke i siedzial w domku z telefon czekajac az wsyzsyc cos zorbia.
Czytałam wszystkie prócz tej czwartej. Ogólnie jest tam wszystko :D Gdzieś na forum już tu było podobne pytanie, poszukaj :) Ogólnie serial milion razy lepszy, moim zdaniem.
nie no litości... ta dziewczynka to tak na poważnie?? niech jej ktoś wyjaśni czym jest fikcja literacka błagam :D
a tak poza tematem też nie umiecie nikogo akceptować do znajomych?
czy tylko ja mam ten problem FW ma chyba jakieś ała...
trzeba tego znajomego po nazwie wyszukać w wyszukiwarce jak film i wtedy do się zaprosić;)
nie umrze na pewno, jakby miał umrzeć to byłby koniec tego serialu, a jestem pewna ze w kilku sezonach go jeszcze zobaczymy:)
No i Damonek żyje mam nadzieję że dizęki temu założycielka tematu nie popełni smaobójstwa.
No black_eye juz normlanie da sie dodawac:)
Mogę się założyć, że w ciągu tych 4 miesięcy będą pojawiać się pytania: A MOŻE LEKARSTWO NIE ZADZIAŁAŁO I DAMON UMRZE??? O BOŻE I CO TERAZ?!
xD
Wybaczcie ale nie mogę znaleźć wątku z tym związanego na forum więc pytam tu.
W tym odcinku Jeremy zostaje postrzelony przez matkę Caroline. Ciekawi mnie dlaczego akurat w tym przypadku nie zadziałał pierścień. Niby wytłumaczeniem tego był fakt, że Jeremy jest człowiekiem. Nie widze powiązana. Kiedy Damon w amoku skręcił mu kark, człowieczeństwo nie miało nic do gadania :\
Proszę o wyjaśnienie bo chyba mnie coś ominęło.
Chyba, że autor miał na myśli, że zabił go człowiek dlatego nie ma ochrony. Tak jak w przypadku ojca Eleny. Pierścień chroni tylko przed atakiem "stworzeń nadprzyrodzonych". Ale brzmi to zbyt naciąganie więc wole się upewnić ;)
Z góry thx za odpowiedź.
Sama sobie odpowiedziałaś ;Pierścień chroni tylko przed atakiem "stworzeń nadprzyrodzonych" ;P