zuwazylicie scene kiedy stefan(silas) w lesie spotyka Matta i pyta ,,czemu śledzisz mnie podróżniku ?? ODPOWIEDZ MI ! '' wlasnie te slowa z duzych liter wymawia w naszym jezyku , ciekawe dlaczego?
+ raczej wiesz, że aktor, który gra Stefana/Silasa (Paul Wesley) urodził się w Polsce ;-)
on nie urodził się w Polsce tylko ma polskie korzenie. Jego rodzice są polakami ale on sam urodził się w New Brunswick, New Jersey, USA
:)
ale jeżdzi co chwila do Polski i spędzil wiele czasu w Polsce w dziecinstwie. A polski do jego pierwszy jezyk. Teraz troche gorzej gada ale nie jest źle. By pomieszkal z pól roku i by bylo dobrze :d
Właśnie oglądam.. XD
I gdy to minutę temu usłyszałem musiałem to sprawdzić :D XDD
Ciekawe, Ciekawe :')
Może jakoś fajnie to wykorzystają, tak jak to, że Nina jest Bułgarką a Paul ma polskie korzenie.
też właśnie jestem w trakcie oglądania i jak to usłyszałam od razu weszłam sprawdzić tutaj czy się przypadkiem nie przeslyszałam :D Super!
Prawda, wystarczy poszukać na Youtube. Naprawdę byłam pod wrażeniem jego wymowy, mimo że w Polsce się nie urodził ;)
tak tak wiem ze potrafi :P ale sam fakt ze w serialu mowiac caly czas po angielsku uzyl raz polskiego i nie wiadomo czemu :P
Tak, piejcie z zachwytu bo amerykanie potraktowali polski jako rodzimy jezyk cygan... po prostu super!
Możecie mi powiedzieć, w której minucie to było? Bo dzisiaj nad ranem oglądałem ten odcinek, ale niczego nie zauważyłem xd Chyba byłem trochę śpiący...
Z tymi cyganami to albo był jakiś żart, albo po prostu wykorzystali fakt, że Paul zna język obcy, którego amerykanie nie znają i raczej nie będzie im se chciało poznać. Po prostu mówi w obcym języku i to się liczy. Ta podróżniczka to chyba jest Rosjanką bo słychać po akcencie, to może będą coś gadać razem:)
no tak, :)
radzę poszukać sobie wywiadów na yt na temat jego pochodzenia są ciekawe ;]
Właśnie chciałam tutaj zapytać, bo też miałam wrażenie, że to usłyszałam, ale uznałam, że mogłam się przesłyszeć. A teraz widzę, że nie tylko ja to wtedy zauważyłam. I się zastanawiałam wtedy, czy po prostu Paul się zagalopował i jakimś cudem scena nie została poprawiona (lub wycięta), albo Plec znowu coś kombinuje. Ciekawe jak ( i czy) potem to poprowadzą.
Rany, po prostu wykorzystali to że Paul zna język obcy i tyle...Tak samo było z Niną :P. Amerykanie i tak nie wiedzą (i nawet nie będą się nad tym zastanawiać) czy to polski, rosyjski czy jakikolwiek inny język, ważne że brzmi dla nich zupełnie obco.
Paul wypowiedział zdanie po czesku, ponieważ Podróżnicy "Travelers" pochodzą prawdopodobnie z Pragi (tam pierwszy raz spotykają ich Matt i Rebecca), zdanie brzmi tak samo po czesku jak i po polsku, ale zamiarem scenariusza miało być po czesku. Pozdrwiam
no, moim zdaniem powinni zrobić retrospekcje Silas'a w Polsce. Jakieś sceny w bitwie z krzyżakami :D Nie oszukujmy się, Ameryka nie istnieje od tysięcy lat. Polska jest jednym z najstarszych krajów. A gdzieś się musiał podziewać ten nasz nowy-polski-nie-wampir :D
Przecież Silas został uśpiony na 2 tyś lat, więc nie mógłby żyć i brać udział np. w bitwach z krzyżakami. Prędzej coś związanego ze Starożytnym Egiptem lub coś takiego. A jak byli jeszcze Orginalni i opowiadali swoją historie było wspomniane, że ludzie nie znali w tamtych czasach Ameryki, ale ci nadnaturalni, jak czarownice, już tak.
Polska wcale nie jest taka stara. Są w Europie dużo starsze państwa. Np. Armenia w ktorej samo chrześcijaństwo Zostalo ugruntowane około 800 lat przed Polską. Że już nie wspomnę o krajach azjatyckich i afrykańskich. Wcale nie jesteśmy tacy starzy. Historia naszej państwowości to zaledwie tysiąc lat. No jasne w porównaniu do Stanów to dużo ale do Państw Świata o naprawdę niewiele.
Zaciekawił mnie fakt właśnie tego odcinka i się bardzo ździwiłam na początek myślałam ,że się przełyszałam i puściłam jeszcze raz i znowu :D I poszperałam że ma Polskie korzenie :P I dla onet powiedział kilka słów po polsku.
To nie polski tylko czeski. Nie wiem czy skończyliście oglądanie TVD na tym odcinku, bo w 3 o tym jest.