PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 121882
5,0 3 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Oglądacie jeszcze jakieś dobre seriale? :)
Poza TVD polecam:
The Orginals * (powiązane z TVD, polecam najpierw obejrzeć Pamiętniki)
Arrow *
Teen Wolf *
The Walking Dead *
Gra o Tron *
True Blood *
Pretty Little Liars (chociaż moim zdaniem ten serial, już od jakiegoś czasu zaczyna się psuć)
Beauty and The Beast
Revenge
The Carrie Diaries

Zakończone seriale:
Przygody Merlina

Polskie seriale:
Lekarze
Magda M
Twarzą w Twarz

Nie ukrywam, że niektóre seriale są płytkie, wiele osób uzna, że to chłam, ale czasem mam
potrzebę, żeby się "odmóżdżyć", myślę, że sporo osób tak ma :)

A Wy co możecie polecić? :)

*Seriale, które wywołały na mnie spore wrażenie (dzisiaj od nich zaczęłabym oglądanie)

Alicja__

"Once Upon a Time" jest dobre, ma fajny magiczny klimat - świat bajek z naszego dzieciństwa w mroczniejszej i krwawszej odsłonie niż ta oficjalna disneyowska wersja.

ocenił(a) serial na 9
koperekp1

oglądałam to przez jakiś czas, chyba pół sezonu i potem jakoś wyszło, ze przerwałam, może kiedyś wrócę do tego :)

ocenił(a) serial na 7
Alicja__

Once Upon a Time , Gossip Girl, Being human, Czarownice z East Endu(w sumie na razie mało odcinków ale warto dać szanse ) ,Ravenswood ( spinn off PLL )

ocenił(a) serial na 7
mrau145

I z takich fantasy to na pewno Supernatural :)

ocenił(a) serial na 9
mrau145

Ravenswood niestety zakończyli... Once Upon a Time jak wyżej napisała, obejrzałam pół sezonu i przerwałam. A Gossip Girl też oglądałam i nawet mi się podobało, ale zajęło to dużo czasu :)

ocenił(a) serial na 7
Alicja__

że zakończyli Ravenswood niestety nie wiedziałam , myślałam że po prostu dłuższa przerwa. A szkoda :(

ocenił(a) serial na 10
mrau145

Dokładnie, chciałam dodać Zaklinacz dusz, One upon a time, The Raveswood, Czarownice z East Endu, nie wiem czemu nie dają 2 seozu Tajemniczego kręgu, za to puścili serial gdzie również gra Britt "Pod kopułą",nowy fajny,bardzo też lubię te co wymieniliście :) Mają w sobię tą magię;)
Może jeszcze jakieś podpowiedzi?? (of course PAMIĘTNIKI VAMPIRÓW NAJLEPSZE :))

ocenił(a) serial na 9
Monica_22

The Secret Circle zostało przerwane, więcej nie będzie, a mi się bardzo podobało :C Tak samo z Ravenswood - przerwane...

Alicja__

Z czystym sumieniem mogę polecić "Zaklinacza dusz". O kobiecie, która ma dar widzenia duchów i pomaga im przejść na drugą stronę co czasem jest dla niej strasznie niebezpieczne. Jest rewelacyjny. Ma 5 sezonów - ukończony z tego co wiem.
Polecam również The Secret Circle. Jest świetny, również z magicznym klimatem. Co prawda nie o wampirach ale za to o nastolatkach i magii. Niestety chyba się nie doczekam 2 sezonu bo obiło mi się o uszy, że został wycofany... Za to jest to serial na podstawie książki więc można sobie to zrekompensować zagłębieniem się w lekturce :)

użytkownik usunięty
Vampire68

The Secret Circle było genialne, szkoda naprawdę, że zakończyli a ostatni odcinek - chociaż niektóre rzeczy mi się nie podobaly, to pamiętam, że było zakończone w taki sposób, że jeszcze wiele mogliby wymyślić na 2 sezon. No niestety.

Oprócz tego: w typie TVD to oczywiście
-TO -według mnie historia wcale nie jest genialna, ale aktorzy wszyscy są naprawdę genialni z Josephem na czele - wyjątek Phoebe Tonkin, chyba wszyscy ją lubią tylko nie ja:D No ale jest przynajmniej ładna.
-The Walking Dead -zaczęłam niedawno, wciąga mega.
-Once Upon A Time - jak już ktoś pisał wyżej, może brzmi dziwnie ale jest naprawdę super
-Orphan Black
-Reign -koniecznie obczajcie, cudo!
-Arrow
-Beauty and the Beast
(2 ostatnich nie oglądam, ale 1 sezon obejrzałam prawie cały, bez szału)
+TLG, TSC

Prócz tego, to:
-GG (chyba w sumie tylko 3 sezony pierwsze?)
-The O.C. (też 3 sezony:D)
-One Tree Hill
-Suits
-How I Met Your Mother - jeśli ktoś tego nie ogląda, to naprawdę polecam!
-PLL
-Hidden Palms

I polecam też nowy serial, jest tylko jeden odcinek, mnie przyciągnęli do niego ciekawi aktorzy bo jak przeczytałam "o czym" jest to nie podeszło mi. Zachęcam do obejrzenia pierwszego odcinka: Star-Crossed :D

ocenił(a) serial na 9
Vampire68

Oglądałam The Secret Circle, ale nie polecam nikomu zaczynac takich seriali jak The Lying Game, The Secret Circle, Ravenswood, bo to bez sensu oglądać przerwane w połowie seriale...

ocenił(a) serial na 10
Alicja__

Dokładnie! obejrzałam tu chyba wszystkie wymienione seriale (a i wiecej???) i ciągle coś przerywają, to jest chore!! już nawet nie wiem czy cokolwiek mi się uda zobaczyć , gdy te gnidy tak robią!