PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=690404}
8,0 33 tys. ocen
8,0 10 1 32742
8,0 2 krytyków
Outlander
powrót do forum serialu Outlander

Nie mogłam doczekać się pani Fitzgibbons, a Annette Badland, którą znałam z Doctora Who w pełni
spełniła moje oczekiwania - miodzio.
Rupercik za pozwoleniem wujcia Dougala okładający Jamiego, również in plus.
Clair jak zwykle niezawodna - pięknie wybrnęła z problemu stanika przed panią Fitz - "To z Francji" :)
Zamczysko jak zamczysko. Ponure, kamienne, obłożone dębową boazerią, niezwykle klimatyczne,
fascynująco zabłocone. Błotko, aż mlaskało spod kopyt.
Cudowna (cyfrowa) charakteryzacja Colluma McKenzie, aż żal patrzeć na te biedne nogi. Podobny
efekt osiągnięto też z pleckami rudzielca.... I znowu trzeba czekać tydzień.

ocenił(a) serial na 9
evo_33

Zgadzam się z opinią, charakteryzacja i sceneria rewelacyjna. Odcinek drugi według mnie lepszy niż pierwszy, na to liczyłam i się nie zawiodłam. Rewelacyjny zamek Leoch. Mam cały czas wrażenie, jakbym się naprawdę przeniosła w stare czasy.
Aktorzy dają radę, oprócz naszych głównych bohaterów to rewelacyjni są bracia McKenzie, choć bardziej się skłaniam ku Collumowi, rewelacyjnie zagrany.
Jeśli poziom się utrzyma będzie to jeden z moich ulubionych seriali..
Nie wytrzymam tego co tygodniowego czekania, muszę naprawdę poćwiczyć moją cierpliwość :)

evo_33

Odcinek drugi zdecydowanie ciekawszy niż pierwszy (w pierwszym czasy współczesne mi się strasznie dłużyły). Bardzo obiecująca produkcja, mam nadzieję, że utrzyma poziom w kolejnych odcinkach :)

evo_33

A co powiecie o naszej "kochanej" pannie L? Jak tylko się pojawiła na ekranie, miałam ochotę jej nakopać w cztery litery.

ocenił(a) serial na 8
evo_33

Jestem bardzo zadowolona z tego odcinka. Było w nim wszystko czego oczekuję od ''Outlander''.

Aż mi się z wrażenia łapki spociły. Bardzo przyjemnie się oglądało, nie wiało nudą, aktorzy perfekcyjnie wykonali swoją robotę. Fantastyczna sceneria, charakteryzacja genialna. Postacie, zamek Leoch, ogólny klimat – ME GUSTA.

Z niecierpliwością czekam na kolejny odcinek.

Lexa17

Myślę sobie, że założymy tu niedługo klub "spoconych łapek" ;)

Twórcom należy życzyć : "Carry on"

ocenił(a) serial na 9
evo_33

Odcinek był wspaniały! Blizny Jamiego i nogi Colluma przyprawiły mnie o dreszcze, brrr! Genialna charakteryzacja zawsze na plus.

(Czy tylko mnie pani Fitz skojarzyła się tu z Molly Weasley? XD) Annete Badland jak zawsze genialnie, chociaż ja najbardziej czekałam na Lotte w roli Geillis i się doczekałam! Zdecydowanie jedna z moich ulubionych bohaterek, przedstawiona z całym jej urokiem i czarowną otoczką. Taki piękny aniołek z diabłem za skórą ]:->

Zamek Leoch i okolice zapierają dech w piersiach. Ale to w końcu Szkocja, na którym wzgórzu by nie kręcili i tak dostarczą widzowi niesamowitych wrażeń estetycznych. Chociaż ostatnia scena w podziemiach trochę mnie nastraszyła ;)

evo_33

cudowny ! nawet nie wiem kiedy zleciała godzina, nie mam cierpliwości żeby czekać znow do soboty ale jak trzeba to trzeba.

Jamie ! Moja obsesja. Nie ma dla mnie ratunku ;)

ocenił(a) serial na 10
nunax4

Odcinek DO-SKO-NA-ŁY :D to tak jakbym widziała na ekranie całą książkę z mojej wyobraźni, widać, że duży chyba wpływ na dobór aktorów miała pani Gabaldon, bo są świetnie dobrani. A ta scena, gdzie Jamie przejmuje na siebie kare za to głupie dziewcze...ach...jego mimika to majstersztyk, tak jak dokładnie zostało to opisane w książce, Dougal MacKenzie ech ty stary czorcie, widać, że chcesz się pozbyć Jamiego...
Jeżeli dalej serial utrzyma taki poziom to chyba ( zresztą tak samo jak teraz) będę wariować do każdej niedzieli/poniedziałku na nowy odcinek :P

evo_33

Bardzo ok.

ocenił(a) serial na 9
evo_33

Odcinek w ogóle mnie nie zawiódł. Jest coraz lepiej. Podobała mi się retrospekcja dotycząca Jacka Randalla i Jamiego. Wszystko świetnie zagrane, genialna muzyka. Całości słucha się genialnie, bo ten akcent jest zniewalający. Pani Fitz na plusie. :)
No i jest na co czekać, bo w następnym odcinku będzie scena, w której Claire zobaczy Jamiego całującego się z L. No i ta chemia między głównymi bohaterami! COŚ NIESAMOWITEGO!
WSZYSTKO NA OGROMNY PLUS. Nie będę się rozpisywać, bo wszystko zostało już chyba tutaj powiedziane.
Pozdrawiam :)