PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=225833}

Nie z tego świata

Supernatural
2005 - 2020
8,1 96 tys. ocen
8,1 10 1 96323
6,9 9 krytyków
Nie z tego świata
powrót do forum serialu Nie z tego świata

tvn7, a supernatural

ocenił(a) serial na 10

witam, mam pytanie, jestem dopiero na etapie pierwszej serii, btw serial oglądam na tvn7. właśnie kończy się [niebłagalnie] pierwsza seria, dziś leciał bodajże 19 odcinek. mam takie pytanie, wiecie czy tvn7 planuje wyświetlić drugą serie?

bądź co bądź, zżyłam się z tym serialem. ;)

Shining

Raczej puszczą 2 sezon tzn. mam taką nadzieję ;)

ocenił(a) serial na 10
Zuzann_

Heh...masz dobrą nadzieję, bo wyswietla 2 sezon...ale na drugim zakończą niestety;/

Shining

Co do tvn i tvn7 tak sobie polecieli w kulki z Winchesterami że to bajka, w ogóle go olali! Skoro jest dobry i ludzie za nim szaleją to czego nie puszczali go a teraz leci o dość śmiesznej porze jak na tego typu serial. Zamiast chociaż trochę go promować to oni nic nic nic i jeszcze raz nic. Przecież nawet nie lecą reklamy o supernatural. Wszystkich się nie uszczęśliwi ale bez przesady:/

whatisthis1

Moim zdaniem obecna pora emisji jest bardzo dobra. Jest spora szansa, ze serial dotrze do większego grona odbiorców. Kiedy emisja SN odbywała sie po północy to też wszyscy byli niezadowoleni. Zgodzę się z faktem, że TVN pokpił sprawę - no ciężko sie nie zgodzić, gdyż odkąd pamiętam, serial był notorycznie przerywany, powtarzany od początku o dosc dziwacznej godzinie 00:00 - 01:00 w nocy. Kiedy serial schodził z anteny tłumaczeniem TVN'u była "niska oglądalność" ... śmiech na sali, ciężko żeby oglądalność serialu po północy była wysoka. Szczególnie kiedy Supernatural nie ma kompletnie żadnej promocji w Polsce. Ale obecnie jestem zadowolony z faktu, ze TVN7 nadaje SN o normalnej godzinie, od poniedziałku do piątku bez żadnych przerw. Martwi mnie natomiast fakt, że stacja nie zamierza wykupić praw do emisji kolejnych serii serialu. Mówiąc kolejnych mam na myśli sezon 3 i 4 na dzień dzisiejszy.

Supernatural pierwszy raz ujrzałem właśnie na TVN'ie i fascynacja serialem została mi do tej pory, ale gdybym miał zdać sie na telewizje z jego oglądaniem to juz dawno bym wykorkował xD Pozdrawiam Fanów, tych nowych jak i tych wiernych od samego początku. :)

mati_5

Mi Osobiście pora nie odpowiada bo mam do późna zajęcia;) Jak leciał w nocy to nie mogłam go przegapić :D I właśnie na tvn w kwestii oglądania mojego najukochańszego serialu nie mogę liczyć :( Może napiszemy jakąś petycje żeby wykupili 3 i 4 sezon?? :>

whatisthis1

No tak, jak zostało wspomniane wcześniej wszystkich nie można zadowolić. TVN zawalił już niejednokrotnie, i to nie tylko przy emisji SN.

Cały szkopuł polega na tym, że stacja nie wykupiła praw do emisji tych dwóch pierwszy sezonów Supernatural. Prawa do emisji stacja dostała „w pakiecie” z innymi pozycjami, o które się starała. Więc uznali, że SN będzie świetną „zapchajdziurą” w ramówce – stad brak promocji serialu, dziwna pora emisji etc.

Do czego zmierzam … wydaje mi się że szanse na to że TVN wykupi prawa do dalszych sezonów są tak prawdopodobne jak fakt, że za moment wyląduje mi przed domem meteoryt … chociaż nie mówię, że to nie możliwe xD Jedyną szansą jest oglądalność – jeżeli wzrośnie zainteresowanie i SN stanie się pozycją, na której opierać się będzie dobry czas antenowy [czyli dobry interes na reklamach dla stacji] to TVN owe prawa wykupi za psie pieniądze, żeby dla nich stało się żyłą złota.

Ale powiedzmy sobie szczerze … bez żadnej promocji o szerokim gronie widzów można zapomnieć. Chyba, że jakiś nadgorliwy będzie bawił się w promocje serialu na terenie Polski … ktoś chętny ? xD

ocenił(a) serial na 10
mati_5

nic na siłę. ej ej a na kanałach kodowanych typu axn etc etc lecą bądź leciały następne serie? a co do emisji. pamietam jak dawniej supernatural było w chyba niedziele koło 24. wtedy nijak dało sie ogladac. a teraz, wracam do domu o 16, serial i znow do roboty,
z innej beczki. myslicie czy tvn zrobi tak hmm np. z dexteren?
owszem pora troche pozna, obecnie 2 seria. czy mamy sie spodziewać tego samego co z winchesterami - zdjecie z ramówki i na 9 rano do tvn 7, od poczatku [teoretycznie].?

ocenił(a) serial na 10
Shining

jak coś ci nie pasuje to nie oglądaj!!! tvn7 puszcza ten serial o normalnej porze!!!!

david113_13

Każdy ma indywidualne potrzeby geniuszu...

Shining

Ciężko powiedzieć … z Dexterem jest troszkę inna sytuacja gdyż, Prawa do emisji TVN zakupił bezpośrednio. Zazwyczaj jest tak, że stacja zakupuje pierwszy sezon i wyniki oglądalności decydują o zakupie dalszych odcinków. Ja Dextera nie oglądam, ale skoro mówisz, że nadają już drugi sezon to całkiem możliwe że następne też zostały już zakupione. Nigdy nic nie wiadomo, jeżeli „Dexter” się „nie sprzeda” na TVN, to na pewno będzie emitowany na TVN7 prędzej czy później, tylko wtedy trzeba się liczyć z faktem, że stacja wyemituje go od początku i pokaze tylko to co zakupiła do czasu przeniesienia serialu na TVN7 i szanse na zakup bieżących sezonów są praktycznie znikome.

Odnosząc się do innego serialu – Detektyw Monk – sytuacja podobna, ciągle był znoszony, powtarzany, raz nowe odcinki potem starsze epizody … można by wyjść z siebie. Obecnie TVN7 emituje Monka, także prędzej czy później po zawirowaniach na TVN wszystko przerzucone zostanie na TVN 7.

Boli tylko fakt, że Supernatural poza pierwszym sezonem nie został wydany na DVD w Polsce. Na dystrybucje liczyć nie można, na telewizje tym bardziej. A potem dziwota, że tyle ludzi korzysta z zasobów globalnej sieci xD Serial jest naprawdę rewelacyjny. Wystarczyła by odpowiednia promocja i tyle. Wtedy przy powiedzmy milionowej oglądalności danego epizodu … stacja by bała się stracić widownie [co za tym idzie – kasę] i przez myśl by jej nawet nie przeszło, wstrzymywać serial w trakcie sezonu czy zmieniać pory emisji na chociażby … 00:00 w niedziele …

Nawet najlepszy produkt sam się nie wypromuje. Cieszmy się tym co mamy – a co mamy ? Dwa sezony SN… nieprzerwanie od PN-PT o 16.55 w TVN7 … po tych 2 sezonach, na TV nie ma co liczyć i to już potwierdzone przez TVN.

ocenił(a) serial na 10
mati_5

potwierdzone? ugh. to po 2 sezonie trzeba bedzie pozegnać winchesterów nadawanych na tvn7.

ciekawe co wcisną zamiast nich. :)

Shining

Przedstawiciel stacji niejednokrotnie podkreslał, że "Stacja nie planuje zakupu kolejnych sezonów serialu Supernatural - Nie z Tego Świata" ... Wyjatkiem byłaby zapewne sytuacja, gdyby diametralnie wzrosła ogladalnosc i zainteresowanie byłoby znacznie większe. Ale o tym mozemy zapomniec...

Shining: ale chyba nie zakonczysz przygody z Supernatural, kiedy zniknie z TV? Powiem wręcz że nie możesz :) tyle sie jeszcze bedzie działo, a kazdy sezon bedzie coraz lepszy :D

mati_5

PS. Może wcisną Dextera zamiast Supernatural xD

mati_5

he he :) Dexter jest chyba trochę za brutalny w tych godzinach ;p A niech puszczają Winchesterów o której porze i na której stacji tylko zechcą i tak prawdziwi fani serialu będą w stanie do nich dotrzeć :) :) :)

mati_5

Jeszcze powiem jedno: Mati masz w 100% racje!!! każdy kolejny sezon będzie coraz lepszy!!!

whatisthis1

Dextera mogą wcisnąc mimo wszystko, po prostu przezuca coś innego na wczesniejsza porę w zamian SN, a Dextera dadzą pózno wieczorem :]

Whatisthis1, to prawda, że prawdziwi fani do serialu dotrą mimo wszystko. Ja na dzień dzisiejszy nie potrafiłbym tak od sobie, odpouscic oglądania Supernatural.

Kto jest już przy 4 sezonie i jest na bierząco to wie, jakim zaskoczeniem jest ten sezon 4. Stanowczo bije na głowe poprzednie, które i tak same w sobie były już na dobrym poziomie. Ci, którzy jeszcze nie widzieli - z pewnością mogę powiedzieć, że sie nie rozczarują :) tylko o zgrozo! unikajcie spoilerów! :]]]

Shining

dzisiaj juz nie puszcza supernatural :((
wie ktos czemu? przeciez 1 sezon jeszcze sie nie skonczyl (zostal chyba 1 odcinek xd albo 2)

tez jestem nowa :D dopiero co po pierwszym sezonie i czkeam na drugi ale zadnych reklam nie puszczaja [chyba, bo nic innego na tvn7 nie ogladam]

ma ktos jakies informacje na temat 2 sezonu? tzn kiedy beda puszczac?

[sory za brak polskich znaków ale nie jestem aktualnie w polsce]

_phoebe

sorka jednak leci XD

druga seria bedzie nadawana zaraz po tej?

_phoebe

Sezon 2, TVN7 emituje od jutra :) O tej samej porze [16:55] od poniedziałku do piątku, nie przerwanie, tak jak sezon pierwszy :) Więc jeszcze 22 odcinki, 22 dni rozkoszy dla oczu i uciechy Winchesterami na ekranie...

ocenił(a) serial na 10
mati_5

jeszcze przez 22 dni można będzie cieszyć oko :D ja juz popadłam w taką paranoje ze o 16:55 ogladam i 6:15 rano powtorke. no i oczywiście nie dam sobie spokoju z supernatural, tylko mysle skad wytrzasnąc [obejrzec] 3 i 4 serie...

jak jeszcze leciał na tvn w poznych porach to nie przepadałam za winchesterami, a teraz wzielo mnie na nich. ;)
co do dextera, pierwszą serie ogladalam, spoko jest. ewentualnie moga ją wcisnąć zamiast supernatural. ;)

ocenił(a) serial na 8
Shining

Można obejrzeć sezon 2 bez znajomości 1 serii tego serialu?
Niestety przegapiłem go tv, bo dla mnie kiedys za pozno go emitowali.

Albo... jakbym chciał pobrać sezon 4 od razu, to czy cos z niego zrozumie?

freepick

A sorry jaki w tym sens? To moze w ogole nie ogladac, lepiej sobie poczytac o czym jest serial ... ludzie nie przestana mnie zadziwiac xD Stracisz bardzo duzo, praktycznie nie ma sensu ogladac pomijajac którys sezon. Pozdro

ocenił(a) serial na 8
mati_5

Oglądałem parę odcinków 1 serii na TVN i z tego co pamiętam odcinki te nie były ze sobą bezpośrednio powiązane. Owszem, w każdym występują te same główne postaci i inni bohaterowie poboczni, czyli demony itd, co dzięki temu też wiem o czym ten serial jest.

Jest wiele seriali, które można oglądać bez znajomości poprzednich sezonów. Tak np. oglądałem Ostry dyżur, Chirurgów, Z Archiwum X, Moda na sukces xD Ale też są takie, których bez znajomości poprzednich sezonów, a nawet odcinków nie da się obejrzeć, np. Heroes, Lost, Gotowe na wszytko. :)

Skoro Supernatural to dramat/thriller/horror to wg mnie mogę od razu ściągnąć najnowsze odcinki. I chyba tak zrobię.

PS W tv chyba nie zamierzają puścić po raz 3 czy 4 I sezonu, a tym bardziej, że na torrentach pierwszy czy nawet II sezon nie jest już dostępny.

freepick

Masz racje w pierwszym sezonie odcinki nie sa powiazane jakos scisle fabułą. Natomiast w kolejnych sezonach juz to sie zmienia. Szczegolnie w sezonie 3 i 4 ... i ja sobie nie wyobrazam minac jakis sezon ... bo potem mozesz miec faktycznie ciezko ze zrozumieniem serialu.

A na torrentach czy warezach jest tego nawalone w brut ... i wszystko jest cały czas dostepne. Więc nie widze problemu. Ja osobiscie polecam obejrzec od poczatku, odcinek po odcinku.

ocenił(a) serial na 8
mati_5

http://www.mininova.org/search/?search=supernatural+s01e&cat=0
Taa, zbiór wszystkich torrentów i b. wiele wyników. ;d
Nawet nie chcę myśleć o torrentach.org,, 3 czy 4 seedy na 10-krotnie więcej peerów.

freepick

Przeciez nie tylko siec torrent istnieje. Odcinków jest w sieci pełno, az sie prosi zeby pobrac xD Sa pliki na kontach warezowych, na linkach typu rapidshare, megaupload, Zshare etc. gdzie pliki sa dodawane na kontach "premimum" wiec nie tracą swojej zywotnosci.

Serial naprawdę zasługuje na większą uwagę, niz ogladanie od srodka ... jezeli bedziesz miał mozliwośc obejrzenia całosci, to sie nie zastanawiaj. Pozdrawiam

ocenił(a) serial na 8
mati_5

Na samą myśl o RS czy MU dostaję białej gorączki... No tak jest świetne źródło sprawdzonych linków na peb.pl, na dodatek z konta premium! Tyle że dla takiego jak ja, jak i zapewne większości, nie posiadając w/w konta można oszaleć, pobierają ~4 party po 100mega w 15 min odstępach. Przez torrenty idzie kilka razy szybciej. :) Dlatego więc tylko przez nie ściągam to, co oglądam.

freepick

Wystarczy, zapodac linki do programu i zostawic komputer na noc wlaczony, program automatycznie pobierze odcinki z konta rapidshare i nie bedzie potrzebne przepisywanie kodów, zapisywanie kazdego pliku osobno etc. :) no ale nie bedziemy nawijac o warezach na forum o Supernatural xD Co do "przez Torrenty idzie kilka razy szybciej" tu się nie zgodze ... sciagajac np. z megaupload pobiera sie z maksymalna predkoscia łacza, sa to pewne linki i jest pewnosc, ze sie pobierze - a na torentach, znudziło mi sie proszenie o seedy podobnie jak denerwowały mnie niewysedowane do konca wstawki. xD Ale to rzecz gustu... Pobieraj jak chcesz xD najwazniejsze zebys miał okazje obejrzec SN :)))