Uwazam, ze pierwsza czesc naruto byla i lepsza i fajniejsza i zabawniejsza.
Jednakowoz motyw poszukiwania sasuke, po tym jak przeszedl na dark side, a byl
przyjacielem i czlonkiem druzyny jest dobry i ciekawy. Ta milosc sakury i obietnica naruto.
O tyle teraz wydaje mi sie ze naruto to pomieszanie z poplataniem. Totalny brak pomyslu na
fabuly i odcinki, jakby naciagano juz historie zeby pocignac to wszytsko do kresu mozliwosci
i zamknac szybkim ale zalosnym zakonczeniem. Bo ostatnie 50 odcinkow to moim zdaniem
troche taka porazka =/
Jakie jest wasze zdanie?
Niestety filery psują tę serię, a po drugie Naruto jest już 16 letnim chłopakiem i jakby nie patrząc dojrzał. Nie może wiecznie rozrabiać i wiecznie klepać trzy po trzy, a inni też. Jest inny klimat tej serii. Tutaj w tej serii jest wszystko bardziej dojrzalsze. Niestety nie ma też takich walk, klimatów walki z pierwszej serii. No ale mimo wszystko kocham to anime i mangę, więc wolę oglądać tak jak jest niż miałoby w ogóle go zabraknąć.
wlasnie , moze troche za szybko zrobili naruto 16latkiem :( mogli jeszcze poczekac, bo to wlasnie bylo takie fajne w nim, te wszystkie glupoty, psikusy i zarty ktore odwalal, chcialabym tez troche wiecej odcinkow poswieconych pozostalym czlonkom druzyny zamiast tych fillerow :(
Mnie się podoba bardziej Shippuuden jednak. Pierwsza seria była jak na moje zbyt infantylna... Takie moje zdanie.
A Shippuuden obfituje w epickie walki, obmyślane umki, Akatsuki... Wole Shippuuden :3
Zawsze w shonenach początki, pierwsze treningi, zwycięstwa i porażki mają w sobie to coś i mnóstwo humoru, a potem nadchodzi walka z mocnymi badassami i ich armią i humor zostaje zastąpiony epickimi walkami na śmierć i życie. Ciężko porównać do siebie obie części. Ja to uważam za jedną równą dobrą całość.
Z całością wypowiedzi się nie zgodzę, co do fillerów no to schrzanili na 100%, ale za całokształt ja im ten błąd wybaczam. Co do serii odcinki w przedziale ok. 70-174 są tak genialne ( no bez filerów! czyli chyba 90-112) że pierwsza część nawet im do pięt nie dorasta. Jednakże jeśli chcesz sobie umilić życie to zamiast anime czytaj mangi ( jak nie znajdziesz po polsku to po angielsku super idzie, wiem z doświadczenia) tam fillerów nie ma wcale, a dzieki temu seria jest ciągła i trzyma poziom o czym się przekonasz wkrótce, bo póki co fillery się skończyły. Co w pierwszej serii było lepsze? Tylko to że wszystkie fillery zebrali i puścili dopiero po głównym wątku.
bardzo mi sie podobalo w pierwszej seri,,, te wszystkie perypetie druzyny 7, sakura podrywajace sasuke, zazdrosny naruto, pomylki i wpadki podczas uczenia sie nowych technik, sledzenie kakashiego, wiecej odcinkow bylo tez poswieconych innym czlonkom druzyny, kiedy nikt z nich tak na serio nie potrafil walczyc a stawali do walk np. ten egzamin z wlesie kiedy trzebabylo odebrac innej druzynie jakas kartke czy cos
wydaje mi sie ,ze wtedy jakos powazniej do tego podchodzono, a moze poprostu kieruje mna sentyment i niechec do zmian
Ja nie będę się rozpisywać :D Lubię pierwszą i drugą część. Natomiast żadne z Movie mi się nie podobało
Wiem, że nie do tematu jest moje pytanie, ale z powrotem oglądam wybrane odcinki Naruto i jestem ciekawa jaki tytuł ma melodia lecąca w tle chodzi mi o ten moment kiedy Gara rozmawia z Yashamaru, jeżeli bylibyście w stanie pomóc to z góry dziękuje ;)
http://naruto.wbijam.pl/wideo-viddler-4-marakana31_1kkdrro9ymmpr1r5pcoi9ha1m01r6 y-0-0-0.html