PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=477417}

Mentalista

The Mentalist
2008 - 2015
7,7 64 tys. ocen
7,7 10 1 64113
6,3 6 krytyków
Mentalista
powrót do forum serialu Mentalista

Dzisiaj stacja CBS poinformowała o zamówieniach seriali na nowy sezon. The Mentalista znalazło się na liście, więc to oznacza kolejny rok na antenie!

Więcej na ten temat i o innych serialach na http://showtv.pl/news_item_3327.htm

ocenił(a) serial na 10
salmaatache

Oby nowy sezon okazał się lepszy niż ten, który obecnie jest emitowany.

ocenił(a) serial na 10
coffema89

też to właśnie dzisiaj przeczytałem i skaczę aż z radości ;D Ale nie mogło być inaczej !

ocenił(a) serial na 10
salmaatache

No cóż to było dość pewne i kontrybucja z 5 sezonem tylko czeka na zaakceptowanie ;)

ocenił(a) serial na 10
salmaatache

Mam nadzieję, że to już ostatni. Serial bardzo dobry, mój ulubiony, ale nie można w nieskończoność odwlekać WIELKI FINAŁ w postaci ostatecznego ujęcia Czerwonego Jasia (tak go zwą w niektórych wersjach lektorskich) czy to uśmiercając skurczybyka, czy zamykając w więzieniu.

ocenił(a) serial na 7
salmaatache

Ma być ich 7, więc to raczej żadne zaskoczenie.

Mr_Grieves

Nikt nigdy nie informował, że będzie 7. sezonów. Na tyle kontrakt ze studiem produkcyjnym podpisał Simon Baker. Jeśli serial zostanie zdjęty z anteny wcześniej, to wówczas pracodawcy będą mieli prawo zaoferować mu nową rolę w innej produkcji.

ocenił(a) serial na 7
salmaatache

Skoro od 1 sezonu oglądalność utrzymuje się na prawie takim poziomie (tak, nawet przy dość kiepskiej serii 4), to raczej nie ma szans na wcześniejszą emeryturę Mentalisty. Nie oszukujmy się, takie seriale nie trwają po 4 cz 5 sezonów, tylko po 7, 8 lub nawet 9.

Mr_Grieves

Problem w tym, że CBS chce przenieść serial na piątek, a to oznacza powolną agonię i bankowo spadek oglądalności. I to solidny.

ocenił(a) serial na 7
salmaatache

Tak więc miejmy nadzieję, że tego nie zrobią. A może jednak powinni? Przedłużanie na siłę wątku Red Johna na pewno nie wyjdzie serialowi na dobre.

Mr_Grieves

Na razie przetestowali emitując w zeszłym tygodniu dwa odcinki. Tradycyjnie w czwartek i na próbę w piątek. W piątek wypadło dużo gorzej niż normalnie.

ocenił(a) serial na 7
salmaatache

Skąd masz taką informację, że to był test?

Mr_Grieves

Pisano w wielu miejscach. CBS szykuje się do przesunięcia w nowym sezonie na godzinę 22 w czwartki Person of Interest i szuka nowego miejsca dla Mentalisty. Natomiast w miejsce Person of Interest mają pojawić się dwie nowe komedie, które razem z TBBT i być może Robem mają stworzyć czwartkowe pasmo komediowe.

ocenił(a) serial na 7
salmaatache

Ale mimo wszystko czegoś tu nie rozumiem. Mentalista ma jedną z najwyższych oglądalności wśród seriali CBS. Po co by mieli zmieniać coś co jest dobre?

ocenił(a) serial na 7
Mr_Grieves

Być moze uważają, że Mentalista poradzi sobie kiedykolwiek.

użytkownik usunięty
salmaatache

A jak niska musi byc oglądalnosc mentalisty że by zdjąc ten serial z anteny ?
wiem że ma coś koło 13 milionów.

ocenił(a) serial na 7

Średnia oglądalność seriali stacji CBS to kilkanaście milionów. Dopóki Mentalista nie zejdzie poniżej 10 milionów, nie ma się o co martwić.

użytkownik usunięty
Mr_Grieves

Mam nadzieje że wzosnie i będzie taka jak w pierwszym sezonie .
ale raczej to malo mozliwe

Mr_Grieves

Nie liczą się miliony, a rating serialu w grupie wiekowej 18-49, który jest wyliczany specjalnym wzorem. Jeśli w przypadku CBS serial spada do poziomu ratingu między 1,5 a 2,0 to wówczas pojawia się kłopot. I choćby serial miał 15 mln widzów (co przy takim ratingu jest i tak niemożliwe) to na antenie się nie utrzyma. A nie utrzyma się dlatego, że reklamodawcy nie będą chcieli kupować reklam w czasie nadawania serialu, w trakcie którego przed TV nie ma ich targetu. Nie ma kasy z reklam, nie ma kasy na zakup licencji do emisji serialu. Nie ma sprzedanej licencji do TV = serial zostaje anulowany.

ocenił(a) serial na 7
salmaatache

Tym bardziej Mentalista nie ma się czego obawiać, więc nie wiem po co siejesz panikę. Ten serial po prostu nie skończy się w najbliższym czasie. Pogódź się z tym.

Mr_Grieves

Przepraszam, ale gdzie ja napisałem, że liczę na anulowanie Mentalisty? :-) Wręcz przeciwnie, sam oglądam i lubię ten serial. Jednak przeniesienie go na piątek tylko i wyłącznie mu zaszkodzi i będzie oznaczać równię pochyłą. Średnio serial ma rating 2.8. Piątkowa emisja dała mu 2.0... Mimo tego, że w czwartek (czyli 24 wcześniej) serial oglądało 13.84 mln (2.8). W piątek liczby spadły już do poziomu 11.83 mln (2.0)...

Mr_Grieves

Ja Tobie przedstawiam fakty, a Ty to nazywasz "sianiem paniki"...

użytkownik usunięty
salmaatache

Nie jestem tym zaskoczony już dawno wiedziałem że to nie ostatni sezon .
A będą kolejne .

ocenił(a) serial na 8
salmaatache

Sorki że tak tu ale czy znacie jakąś dobrą Polską stronę Mentalisty? Szukam na tym google i nic a nie chcę mi się wierzyć że takiej nie ma.