Savitar co o nim wiemy, i kim jest
Z racji tego że nie mogę czytać tych komentarzy odnośnie Savitara, postanowiłem stworzyć ten temat.
A więc zaczynajmy. Będę się posiłkował tymi linkami z yt
A) https://www.youtube.com/watch?v=PUpLdaAhfCE - Rozmowa z Savitarem pierwsza
B) https://www.youtube.com/watch?v=XhnNqUTyacg - Kolejna ważna rozmowa z Savitarem druga
C) https://www.youtube.com/watch?v=nHUe9-GJNZ8 - Promo odcinka 20 sezonu 3
1. Wygląd i podobieństwa do historycznej postaci
Jakby ktoś nie zauważył, CW robi historie komiksowe patrząc na wygląd postaci. Mamy komiksowego Reverse Flasha, Killer Frost. Historia komiksowa bardzo podobna do tej serialowej. Jeśli wygląd jest całkiem inny, jak zoom to jest inna historia postaci, ale to samo nazwisko. Czasem postać jest trochę podobna z komisków ale ze zmianami, np Atom
Wtedy historia jest podobna ale trochę inna od tej komiksowej. Pytanie, na czym bazuje Savitar. A no na postaci future flasha, Barrego Allena z dużo dalszej przyszłości. O to link podlinkował Azazel94, kostium savitara vs future flasha
https://scontent-waw1-1.cdninstagram.com/t51.2885-15/sh0.08/e35/p750x750/1712601 1_1880309112251256_5304492061775364096_n.jpg
Pierwsza wskazówka co do tego kim jest Savitar
2. Fakty, co savitar wie o team flash i Barrym
Z linków A) i B) możemy wyciągnąć wnioski następujące
Ta osoba żyła w sezonie 2, wie o Reverbie, alternatywnym Cisco z ziemi 2. Czyli już RONNIE i EDDIE odpadają. Savitar wie także że Barry walczył z RF i Zoomem. Ta osoba żyje także w sezonie 3, gdyż zna HR. Z rozmów można wywnioskować że zna Garricka, Wallego, Jessie też. Zna bardzo dobrze cały team flash. Savitar został uwięziony także w Speed force najpewniej przez team flash
3. Podsumowanie
A więc zostaje nam Julian, HR, i Jay Garrick, Wally oraz Barry Allen którzy mogą być potencjalnymi Savitarami. I teraz się zastanówcie, na kogo widok Caitlin jako KF bezgranicznie by zaufała pod koniec 19 odcinka. HR, którego ledwo zna, Jay Garrick, też zna go ledwo, Wally Caitlin nie zna jakoś go wystarczająco długo, zostaje Julian i Barry. Ale Julian nie wiedział o reverbie, nie wiedział o zoomie i RF, i ostatnia wisienka na torcie czyli promo odcinka 20.
Cytuje: ,,wszystko jest z tobą związane z przeszłością, teraźniejszością, i przyszłością. Wiesz jak kochamy się bardzo i jak wykorzystać tą miłość przeciw nam ‘’Oraz ,,Dla niego to tylko historia’’ którą wymiawia Caitlin
Kto podróżuje w przeszłości, i przyszłości, kto zna cały team Flash od początku praktycznie? To barry jest savitarem, to Barry z przyszłości. Został uwięziony w Speer force przez samego siebie młodszego i team flash. Caitlin, cytując dla niego to tylko historia, ma na myśli że savitar wyparł się więzi z przyjaciółmi i rodziną, dla niego są już nikim
4. Wally, który w 2024 jest warzywem, stał się nim, bo pod wpływem gniewu poszedł walczyć z Savitarem. Odkrył jego tożsamość i rozjebało go to psychicznie, nie podjął walki, dostał bęcki. Wylądował na wózku.
Tylko widok Allena pod zbroją Savitara mógł zrobić z niego warzywo. Savitar zabija Iris, a potem Kid Flash nagle odkrywa, że Savitar to Allen, mindfu*k do kwadratu :D
Żaden Ronnie/Eddie/Garrick/H.R. by takiej reakcji nie wywołali. Tylko Allen, ewentualnie on sam czyli Wally. Ale Wally już swoją rolę w tym wszystkim odegrał i była ona zupełnie inna (podobnie jak ta Garricka). To miała być zmyłka dla widza. Ronnie też nią jest. Wystarczy popatrzeć ile osób dało się nabrać. M.in ja przez pierwsze pół godziny po obejrzeniu odcinka byłem na jakieś 80% przekonany, że Savitar = Ronnie.
Typowe. Odciągnięcie uwagi widza od Future Allena, a w przyszłym odcinku już nie będzie wątpliwości.
Będzie jednak beka, jak rzeczywiście wcisną tam kogoś innego xD
W Arrow też byłem przekonany, że Chase = Vigilante "bo komigzy", a zrobili porąbanego twista, że Chase to tylko alias i jest Prometheusem.
Nadal więc daję jeszcze jakieś 5% szans, że Savitar to ktoś inny, ale 95% to Barry Allen.
są tylko 3 możliwe opcje kto jest savitarerm na pierwszym miejscu to allen, 2 miejsce ma garrick a na 3 miejscu co by mnie nie zdziwiło jest revers-flash bo czego by nie mieli zrobić takiego maindfaka :)
I jakim cudem by wiedział RF o Reverbie alternatywnym cisco z ziemi 2 i o HR? D:
Savitarem jest ktoś kto żyje i jest przy boku team flash
to sobie przeczytaj co napisałem w poście wyżej kto według mnie jest na 1 miejscu
Ewnetualnie zrobia wielkie boom I bedzie to Joe, najbardzisj pasuje zaraz po Barrym, tyle ze nie jest sprinterem. Po smierci iris widac jak bardzo sie zalamal I mial zal do calego team flasha, ze jego nie wspierali.To idealnie pasuje do Wallego, ktory stal sie warzywem po zobaczeniu tozsamosci Saviatara, barry chyba az tak wielkiej traumy by na nim nie wywolal. To samo tyczy sie Killer frost, ktora odrazu mu uwierzyla jak zobaczyla kto to jest. Joe mordujacy wlasna corke jest idealnym przykladem czlowika co wyparl swoja nature. To byloby genialne, marzenia.