PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=36673}

Ekstradycja 3

1998 - 1999
7,0 9,9 tys. ocen
7,0 10 1 9881
Ekstradycja 3
powrót do forum serialu Ekstradycja 3

Trzecia i zarazem najlepsza moim zdaniem część "Ekstradycji" to znakomita rozrywka i darmowa wycieczka po podziemiach Pałacu Kultury. To niesamowite co się kryje w sekretnych podziemiach Pałacu. I jeszcze znakomity Janusz Gajos w roli Tuwary udowadnia widzom, że potrafi zagrać każdą postać. Gajos chyba jako jedyny polski aktor potrafi zagrać gangstera tak, że widz daży go szacunkiem i go po prostu lubi. Wilczak też się sprawdził w roli Jurija. Szkoda tylko, że został zabity. Również muzyka Janusza Stokłosy jest znakomita i dobrze się jej słucha. Mam nadzieję, że Wojciech Wójcik nakręci kiedyś "Ekstradycję 4" i zagra w niej ponownie Janusz Gajos i Marek Kondrat.

MobsterPL

zgadzam się. Ostatni odcinek utkwił mi w pamieci za młodu :D Podziemia + rozwalający się połac;]

Redgard

A wiecie co jest w tym serialu najlepsze? Że po tylu latach on NIC nie stracił na aktualności. Najpierw pasował do polskiej rywinowo-starachowickiej rzeczywistości, a dziś wcale się nie przedawnił, skoro wystarczy włączyć TV żeby usłyszeć jak kolejny bandzior zamieszany w sprawę morderstwa Olewnika nagle dostał depresji i powiesił się w celi... W naszym kraju spraw morderstw na najwyższym szczeblu jest na pęczki, choćby zabójstwo KOMENDANTA GŁÓWNEGO policji gen. Papały czy byłego premiera Jaroszewicza. Codziennie mamy nową sprawę pt. "dźgnął się nożem w plecy, związał, utopił i ukrył narzędzie zbrodni". I to wcale nie świadczy o stanie naszego państwa dobrze. Ekstradycja po prostu pokazała to wszystko już kilkanaście lat temu...

thadoggfather

Nic nie stracił a możliwe, że jest jeszcze bardziej aktualny.

Weźmy pod uwagę na przykład dziwne przypadki 'seryjnych samobójstw' z ostatnich lat (to głównie dotyczyło jednej konkretnej sprawy). Kraj tonie w korupcji i układach. Wałki robione są praktycznie na wszystkim; fundusze UE, autostrady (na A2 za same ekrany ktoś przytulił bodajże 100mln złotych), polskie firmy (podwykonawcy) które brały udział w budowie bankrutują bo nie otrzymały pieniędzy a z takim COVEC wiemy jak było... Stadiony przepłacone. Od czasów afery FOZZ, która jest matką wszystkich afer to chyba nie było czegoś takiego na tak wielką skalę. Miliardy z ue gdzieś się rozchodzą...

MobsterPL

Zastanawiam się gdzie kręcone były sceny z peronem kolejowym pod PKiN. Miejska legenda głosi, że towarzysze mieli do dyspozycji tajny tunel, którym można było się ewakuować w razie zagrożenia. Jednak bliskość dworca Centralnego i Śródmieścia sprawia, że wystarczyłyby tylko zwykłe przejścia podziemne. Po co bawić się w budowanie tunelu i stacji kolejowej pod samym "darem Stalina" jak można wykonać dojścia do różnych obiektów w centrum stolicy. Podziemia i tunel średnicowy mają na pewno swoje tajemnice a niektórzy twierdzili, że z pałacu można było się dostać do 'domu partii' przy rondzie de Gaulle'a.

Gdzieś czytałem, że dla potrzeb serialu przerobili jedną ze stacji metra. Jeżeli ktoś wie coś więcej niech napisze.

Karl86

Jeżeli tak czytałeś to widocznie tak było ale ja byłem przekonany że to na centralnym lub śródmieściu było kręcone.