PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=771383}

Dark

2017 - 2020
8,2 171 tys. ocen
8,2 10 1 170964
7,8 46 krytyków
Dark
powrót do forum serialu Dark

Po oglądnięciu sezonu 3 powiedzmy, że zrozumiałam prawie wszystko- kto był czyim rodzicem/dziadkiem, w którym świecie, itd...
Ale niech mi ktoś wytłumaczy skąd w tym wszystkim wzięła się Charlotte? Córką swojej córki z przyszłości, no ale... dalej mi się to kupy nie trzyma. Inni byli potomkami przyjaciół Jonasa, a ona?

ocenił(a) serial na 10
stella25

Cytat pewnego użytkownika ale się z tym totalnie zgadzam
"Córka Marka i Soni to nie Charlotte, którą znamy. "Nasza" Charlotte, czyli dziecko Noah i Elisabeth jest paradoksem zrodzonym w błędnym świecie. Gdy jest niemowlęciem, zostaje przeniesiona przez Claudię i starszą Eli do Tannhausa tuż po wypadku jego syna i synowej i ich córki. Tannhaus nadaje przyniesionej dziewczynce imię Charlotte po zmarłej wnuczce. Dziewczyna dorasta w latach 80. w przekonaniu, ze Tannhaus jest jej dziadkiem, a rodziców straciła w wypadku. Później wiąże się z Peterem, który po śmierci swojej matki przyjeżdża do Winden. Dopplerowie mają dwie córki – Franziska w jednym ze światów przenosi się do roku 1888, w drugim ginie podczas apokalipsy, natomiast Eli w obu błędnych światach przeżywa apokalipsę i poznaje Noah, z którym później ma dziecko. Nazywa córkę Charlotte po utraconej matce. Zatem samo imię Charlotte również jest paradoksem."