PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=399264}

Czysta krew

True Blood
2008 - 2014
7,3 75 tys. ocen
7,3 10 1 74631
6,3 6 krytyków
Czysta krew
powrót do forum serialu Czysta krew

Sezon 2

ocenił(a) serial na 7

Cóż... odcinek 1 drugiego sezonu powszechnie dostępny, więc wypada rozpocząć nowy temat ;). Jestem właśnie po seansie i... pierwsze co się rzuca w oczy to (chociaż mogę się mylić) ładniejsza Sook'ie ;) a tak na poważnie to jestem lekko zawiedziony, miałem nadzieję że z pierwszym odcinkiem ruszą ze zrywem, a tu wręcz przeciwnie, wszystko wydaje się być powolutku rozkręcane... mam nadzieję że w kolejnych odcinkach to będzie tak jak przystaje na serial o wampirach. ;)

ocenił(a) serial na 10
zajecc

Dobrze, że lafayette żyje. Też czekam na rozwój wydarzeń, bo ten pierwszy odcinek pozostawił pewien niedosyt.

ocenił(a) serial na 7
mroczny

21.06 kolejny odcinek , mają kilka wątków, które mogą prowadzić z dynamiką, swoją droga trailer 2x02 ciekawie się zapowiada.

ocenił(a) serial na 8
zajecc

Czy są też dostepne gdzieś polskie napisy czy tez trezba sobie dać radę po angielsku? :)

ocenił(a) serial na 7
Black_Dalia

Black_Dalia polecam czasem zerknąć na napisy24 (dział "tłumaczenia" wymaga logowania, będziesz na bieżąco wiedziała ile % napisów do jakiegoś filmu/odcinka już przetłumaczono i kiedy wyjdzie) a ponad to progr. NapiProjekt - dla leniuchów. Ci do serialu fakt motyw/reklama/zachęcie do segregacji śmieci powala ;), uległość młodej vamp. wobec Sookie to moim zdaniem swojego rodzaju "nowy trup wśród mieszkańców miasteczka". Reszta to nudne wprowadzenie lub dokończenie wątków z ostatniego odcinka poprzedniej serii. Polecam Trailer 2x02 http://www.youtube.com/watch?v=SGuLIi3oKFA
możliwe że drugi odcinek będzie bardziej żwawy ;)

Black_Dalia

Są, na napisy24.

zajecc

Dla mnie hitem tego odcinka jest segregacja śmieci w domu Billa ;> A tak na serio - w pierwszym epizodzie mamy zaledwie zapowiedź wątków rozwijanych w tym sezonie (jak to słusznie zauważył zajecc). Mnie najbardziej interesuje los "niewolników" Erica (swoją drogą, podziemie niczym w angielskiej Tower) i młoda wampirzyca (coś za potulnie zgodziła się na ploteczki z Sookie...). Przeszłość Sama i zawirowania miłosne Tary - ziewaaam. Sookie i Bill - wystarczy szepnąć tylko S. parę czułych słówek, a ta od razu mięknie. Jason - idiotyzm tej postaci mnie przeraża (kiedy go wreszcie uśmiercą?!). Podsumowując - przyzwoite rozpoczęcie sezonu, choć niepowalające na kolana. Czekam na rozwinięcie akcji.

ocenił(a) serial na 8
Wega

Dziękuje bardzo :) Oczywiście szukałam na napisy.24, ale pod nazwą "Czysta krew" dopiero potem sobie przypomniałam , że po angielsku trzeba bylo :)

ocenił(a) serial na 9
Black_Dalia

ciekawe czym jest maryann.?

za krótki <br/> za krótki <br/>

ppo1251

Jestem świeżo po seansie. Nie zachwyca, ale daje jakieś nadzieje na rozwój akcji. Mnie osobiście nie rozbawił tak recykling, jak pasemka Erica :) W sumie chyba tylko on trzyma mnie przy tym serialu. Sookie- jak ktoś napisał drażni mnie tym, że wiąże się z krwiopijcą, a próbuje go ustawiać wg. swoich dekalogów, Bill zaś idzie za nią jak potulny Werter. Nie wspominając o jej bracie, który faktycznie mógłby już zniknąć i nie drażnić swoimi bezsensownymi akcjami- choć przyznam, że czasami są one tak głupie, że troszkę zabawne. Na plus Człowiek Pies i ocalały Lafayette. Czym jest Maryann? Dobre pytanie. Na pewno nie wampir, ani zmiennokształtna. Nie starzeje się- to tylko na razie jest pewne. Oraz to, że ma jakąś obsesję i lubi bić ludzi :) Pytanie tylko: po co jej była ta świnia? :)

ocenił(a) serial na 7
Jeffrey_Goines

to czym może być Maryann, jest w jednym promo-trailer'ów drugiego sezonu, gdzie Sooki ląduje w lesie (chyba po kłotni z Bill'em) i za nią pojawia się coś co chyba ma ręce w podobnej pozie jak figurka w domu Maryann, chociaż mogę się mylić ;)

zajecc

cóż jestem także świeżo po obejrzeniu pierwszego odcinka i zgadzam się z moimi poprzednikami motyw z Jasonem mógłby jak najszybciej się skończyć wieje nudą :) za to jestem ciekawa jak to będzie z tymi więźniami Erica i te jego pasemka mnie rozwaliły :D też mi się wydaje ze Maryann może być tym czymś co będzie gonić Sookie w lesie:) zobaczymy pożyjemy Pozdrawiam

atlanta206

W końcu wampir taki Eric musi dbać o wygląd, prawda? ;> Mnie interesuje też, dlaczego Maryann tak zależy na zeswataniu swoich podopiecznych - czy to część jakiegoś rytuału, który musi dopełnić, czy to właśnie dlatego przygarnęła ich pod swój dach? Jasne jest, że nie zrobiła tego bezinteresownie (a podając się za pracownicę społeczną ma świetny pretekst), że ma w tym jakiś cel i że jest jakąś nadnaturalną istotą, która mi osobiście kojarzy się z orszakiem Pana ;P

ocenił(a) serial na 10
Wega

Właśnie a propo 2 sezonu skąd idzie ściągnąć 1 odcinek xdd . ? Błagam na pomoc :P

ocenił(a) serial na 7
czarna94

tutaj chyba linków nie można podawać ale napisz na zajec6@tlen.pl dam namiar

ocenił(a) serial na 10
zajecc

ok już napisałam ;] Thx z góry :* Strasznie mnie ciekawość zżera ;d

ocenił(a) serial na 7
czarna94

nie ma za co, sprawdź pocztę ;) pozdrawiam!

ppo1251

Maryann to prawdopodobnie menada.przespała się z Dionizosem a ten podarowała jej nieśmiertelność i ciężką, ceramiczną rączkę / Karl na podłodze/

ppo1251

<br/> Maryann to menada. przespała się z Dionizosem a ten podarował jej nieśmiertelność twardą ceramiczną rączkę.<br/>

ocenił(a) serial na 6
zajecc

Słaby był ten odcinek. Jest jednak szansa, że kolejne będą lepsze. Mam tylko nadzieję, że nie stępią nam zupełnie w tym sezonie dwóch najbarwniejszych i najbardziej żywiołowych postaci, tj. Jasona i Lafayette'a. Póki co na to się zanosi - Jason zamienia się w sekciarza, a Lafayette przykuty łańcuchem. :(

ocenił(a) serial na 9
zajecc

Ja również jestem świeżo po seansie:)Może ten odcinek nie powala na kolana ale kocham ten serial<333....Cieszę się,że Laffayet żyje bo jest on naprawdę fajną postacią tego serialu...Zgadzam się co do brata Sookie...totalny idiota;P...A postać Marryann mnie intryguje...i ten jej idealny świat wręcz nie realny ,który stworzyła dla Tary..hmmm podejrzane...

ocenił(a) serial na 10
Lara1100

hehe odcinek był spoko ale wiecie z czego się śmiałam . ? 1 odc 2 serii i już Sookie i Bill w łóżku :P

ocenił(a) serial na 10
zajecc

jeżeli mogę zapytać to gdzie oglądaliście odcinek pierwszy drugiego sezonu ??

zajecc

Gdzie można obejrzeć ten odcinek??
Mozna go juz siągnąć?
jak tak to proszę podajcie mi jakieś linki:)

ocenił(a) serial na 7
Madziak456

Można już ściągnąć od tygodnia znajdziecie go na każdym torrencie, na każdej stronie eMule, na rapidshare, i każdym FTP, wystarczy włączyć google i wyszukać , a dla ciekawych już dziś 21.06 zostanie wyemitowany odcinek 2x02 więc dla osób znających język angielski niezła gratka bo na noc będzie co oglądać ;)

ocenił(a) serial na 10
zajecc

Hehe tak jak sie ma odpowiednie kanały ... A ja nie mam ;(

ocenił(a) serial na 7
czarna94

o jakie kanały Ci chodzi ? z tego co się orientuje emulek wymaga konfiguracji jeżeli net idzie przez router, torrent zawsze i wszędzie hula jak trzeba ;) rapidshare tym bardziej (nie wymaga programu, jedyne co potrzebne to link i www.google.pl)

zajecc

"Motyw z Jasonem wieje nudą"? Ludzie, Jason to najoryginalniejsza i najzabawniejsza postać w tym serialu. Wstępuję do tego Kościoła, co z kolei może zaowocować serią ciekawych wydarzeń! Niezwykle bardzo podoba mi się ten wątek.
Od strony technicznej - serial znowu rewelacyjny. Pierwszy odcinek 2 serii - jak ktoś słusznie wspomniał - pozostawia niedosyt. Ale już niebawem ukaże się drugi odcinek.
Poczekamy, zobaczymy.
PS True Blood to serial naprawdę znakomity, oby nie zmarnowano jego potencjału.
Pozdrawiam!:)

ocenił(a) serial na 10
zajecc

Renatabielsko czyżbyś czytała książkę, że jako jedyna nie snujesz domysłów tylko dajesz konkretną odpowiedź?

ocenił(a) serial na 10
mika_lorie

Ile jest książek z serii o Sookie ??
Bo ja mam pojęcie tylko o jednej są dalesze części ??

ocenił(a) serial na 7
Marlleena

oj marlena strasznym leniem musisz być skoro nie chce Ci się nawet wpisać www.google.pl i poszukać książek z serii Southern Vampire lub bohaterki Sookie Stackhouse.

Drugi odcinek za nami i znowu mieszane uczucia :/ Zaś trzeci może byc wkońcu ciekawy i bardziej dynamiczny patrząc na zwiastun

http://www.youtube.com/watch?v=92yPL8cT9Sw

ocenił(a) serial na 10
zajecc

Leń ?? hmm może trochę. Szukałam wcześniej na necie tego to tylko 1cz. znalazłam a dalszych nie moglam :PP

ocenił(a) serial na 10
Marlleena

Jest dziewięć książek, przeczytałam i naprawdę polecam :)
Mi się podobał drugi odcinek, chociaż serial odbiega trochę od książek. Już się nie mogę doczekać następnego.

ocenił(a) serial na 9
mika_lorie

wejdzcie na www.ch131.com Tam wszystkie seriale mozna online ogladac:)

ppo1251

mnie drugi odcinek jeszcze bardziej zachęcił do oglądania tego sezonu... myślę że dużo będzie się działo w końcu tyle wątków jest zagadkowych :) choćby sprawa sekty Jasona następnie postać Maryann, z ta cała Jessicą też będzie dużo się dziać:) a do tego Lafayette stanie się wampirem?? można by było wymieniać i wymieniać ja uważam ze ten sezon będzie o wiele lepszy od pierwszego zdecydowanie więcej akcji:)