20 kwietnia ruszają zdjęcia do kolejnego sezonu 'Czasu honoru' który będzie opowiadał o przebiegu
Powstania warszawskiego. Wiadomość jest jak najbardziej prawdziwa i sprawdzona. Dowiedziałem
się tego z 'Pytania na śniadanie' gdzie wypowiadał się jeden z współautorów scenariusza.
pozdrawiam.
Podejrzewam, że chodzi o to iż skoro mają pokazać w tej serii powstanie warszawskie, to nie obędzie się bez postaci Janka, który wtedy jeszcze był w pełni sił życiowych i na chodzie. Ale równie dobrze mogą cały jego wątek zbyć informacją, że walczył w innej części Warszawy.
Tym niemniej z chęcią zobaczę ten program.
Super, akurat miałem pisać wątek o tym czy macie jakieś informacje co do rozpoczęcia zdjęć.
To w takim razie 6. seria jednak nie będzie z lat 46-47?
Ciekawe jak to zrealizują, szkoda że jednak nie kręcili tego chronologicznie, troszkę to jednak psuje odbiór.
Ale i tak świetnie, że przedstawią powstanie warszawskie, trochę brakowało mi do tej pory takich akcji jak z 46. odcinka (atak na ośrodek-poligon gdzie testowali V2), tutaj powinno się ich pojawić mnóstwo.
"To w takim razie 6. seria jednak nie będzie z lat 46-47? "
Będzie. Patrz wypowiedz poniżej :)
a ja dziś oglądałam czerwony dywan i agnieszka więdłocha wypowiedziała się, że 6 sezon nie będzie w całości retrospekcją z powstania . sezon zacznie się od roku 1946 a sceny z powstania mają go tylko uzupełniać. mówiła też, że niewykluczone, że grana przez nią bohaterka znajdzie drugą miłość :)
http://www.tvp.pl/styl-zycia/magazyny-sniadaniowe/pytanie-na-sniadanie/czerwony- dywan/czerwony-dywan-agnieszka-wiedlocha/10772179
Jakoś nie mogę sobie takich retrospekcji wyobrazić, pewnie to będzie na tej zasadzie jak wspomnienia Bronka o Wandzie z 1 serii -.-. Pewnie nie mają już sensownego scenariusza więc próbują to jakoś splątać z powstaniem.