Sezon 5: W sezonie 5 "Chef's Table" poznajemy niezwykłych szefów kuchni oraz historie ich życia i odkryć kulinarnych, których nikt dotąd nie opowiedział: - Cristina Martinez przez lata serwowała mieszkańcom południowej Filadelfii przepyszne tradycyjne danie kuchni karaibskiej - barbacoa - a przy tym jako nielegalna imigrantka żyła w... Sezon 5: W sezonie 5 "Chef's Table" poznajemy niezwykłych szefów kuchni oraz historie ich życia i odkryć kulinarnych, których nikt dotąd nie opowiedział: - Cristina Martinez przez lata serwowała mieszkańcom południowej Filadelfii przepyszne tradycyjne danie kuchni karaibskiej - barbacoa - a przy tym jako nielegalna imigrantka żyła w ciągłym napięciu i lęku o przyszłość. Obecnie jest głosem tysięcy nielegalnych imigrantów, którzy są filarem branży restauracyjnej w Stanach Zjednoczonych; - Albert Adrià był autorem wielu przełomowych arcydzieł sztuki kulinarnej, jakie serwowała najbardziej innowacyjna restauracja na świecie, El Bulli, ale żył w cieniu swojego starszego brata Ferrana, przez wielu uznawanego za najlepszego szefa kuchni w historii; - Musa Dağdeviren dokumentuje i zachowuje różnorodne smaki i techniki tradycyjnej kuchni tureckiej, tworząc kulturę kulinarną, która przerzuca mosty nad podziałami etnicznymi i politycznymi; - Bo Songvisava daje nowe życie zapomnianym technikom uprawy i przepisom, które niemal przepadły w zamęcie globalizacji kuchni tajskiej. czytaj dalej