PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=108964}

CSI: Kryminalne zagadki Miami

CSI: Miami
2002 - 2012
7,2 62 tys. ocen
7,2 10 1 61775
6,1 11 krytyków
CSI: Kryminalne zagadki Miami
powrót do forum serialu CSI: Kryminalne zagadki Miami

Horatio

ocenił(a) serial na 9

Nie rozwalają was teksty Horatia'a (Rudego) przed czołówką? :D

ocenił(a) serial na 8
stefania04

są świetne. ten aktor jest wspaniały. ostatnio mnie zaskoczył gdy zobaczyłam film Dowód życia z jego udziałem. to było bardzo ciekawe. osoba kojarzona mi z takim Horatio, była z wyglądu i charakteru o wiele młodsza i żywsza.

stefania04

Mnie osobiście sama postać porucznika Caine rozwala a raczej wkur... maksymalnie, sceny gdzie porucznik jak ostatni sprawiedliwy obraca się wypowiadając jakiś błyskotliwy tekst apropo zaistniałej sytuacji z jednoczesnym zakładaniem okularów przeciwsłonecznych jest karykaturalne, cała postać jest grana przez Caruso jest karykaturalna i sztuczna.
Caine mi pasuje bardziej na postać do komiksu albo do filmu o jakiś super bohaterze.
Ogólnie rzecz biorąc Horatio Caine nie umywa się do swoich odpowiedników a William Petersen bije go na głowę.

ocenił(a) serial na 8
8thapr

nie zgadzam się z tobą. bez Horatio ten serial spadł by na psy. to on nadaje tak niepowtarzalny, czasami intrygujący charakter CSI:Miami. gdyby nie on, serial był by do kitu. jak Ci się nie podoba, to nie oglądaj. po co komentujesz.

8thapr

racja w 100%. Frazesy, którymi caine nas obdarza po rozwiązanej sprawie/ przesłuchaniu wprawiają mnie w dziwny irytację ;].

stefania04

Horatio wygląda jak zombi. Jego garb i zawsze ta pochylona szyja i uniesiona głowa. Jak oglądał ktoś "28 dni później" wie o czym mówię ;)

ocenił(a) serial na 8
MrBlue

jest, jaki jest. mi się on jako aktor bardzo podoba. to, że pochyla głowe i przygarbia się nie odejmóje mu nic. świetny aktor, świetna postać w CSI.

LeaMao

True. True.

ocenił(a) serial na 8
MrBlue

Mr.Blue nie rozumiem cię. najpierw go ktrytykujesz, a potem się ze mną zgadzasz?

LeaMao

Nie do końca krytykuje. Aktor czasami śmieszy, ale jest nieodłącznym członkiem zespołu CSI, bez którego film nie wyglądał by to tak samo.
Zresztą możemy się przekonać o tym w 1 odcinku 7 sezonu.

ocenił(a) serial na 8
MrBlue

a właśnie! niektórzy z was oglądają odcinki, które nie są jeszcze puszczane w polsce. oglądacie w amerykańskich stacjach telewizyjnych czy przez internet? jak przez internet to proszę o linka. :)

LeaMao

Daj jakiś namiar na siebie.

ocenił(a) serial na 8
MrBlue

i tu jest problem, bo to forum całego filmwebu. nie wiem jak mam Ci podać moje gg. zastanawiam się czemu ludzie któży nie mają punktów nie mogą do siebie wysyłać wiadomości. to bezsensu. no dobra, podaje:10800753. tylko potem weź i NA TYM WĄTKU potwierdź po napisaniu do mnie na gg komenterzem, że to byłeś ty. Ok?

LeaMao

Potwierdzam o napisaniu.

ocenił(a) serial na 7
LeaMao

ja oglądam przez TVUPlayer. odcinki lecą we wtorki o 7.00 rano.

użytkownik usunięty
stefania04

Jak dla mnie, jego teksty przed czołówką, ten garb i wciąż obracanie się na bok są żałosne. Uwielbiam kryminalne Las Vegas, z checią zobaczyłam, że polsat wyemituje Miami, gdy zobaczyłam, że główną role ma mój ulubieniec z pierwszego sezonu "NYPD BLUE", niezmiernie się ucieszyłam, jednak z każdym kolejnym odcienkiem, coraz bardziej mnie wkurza postać przez niego grana. Horatio, gdyby co jakiś czas poruszał się i mówił w specyficzny dla niego sposób, ale kurna, nie każde ujęcie z nim! Każde jest takie samo, gada coś przekonywująco i zawsze robi to bokiem ustawiając sie do kamery, po czym zakłada okulary- co druga scena z okularami, jeśli tylu zauważyło to, to jest coś nie tak:)
Pozdrowienia!!!

dla mnie te teksty są super!!!dla mnie te teksty są super!!!

ocenił(a) serial na 8

To że sie obraca na bok i ma garba to nie są filmowe sztuczki tylko aktor ma wrodzony kręcz szyi. I Jego boczna postawa poprostu ułatwia Mu to gre bo nie jest w stanie trzymać przez dłuższy czas głowy wyprostowanej. Zapraszam do lektury na temat kręczu szyi to zrozumiecie
Pozdrawiam :)

użytkownik usunięty
stefania04

Horatio rozwala i to konkretnie. Czasem te teksty są dodane jakby na siłę, ale czasem niezłego kopa dają. Bez Caine'a ten serial nie miał by praktycznie prawa bytu - przez niego oglądam wyłącznie tą podserię CSI.

ocenił(a) serial na 9
stefania04

Rozwala w znaczeniu pozytywnym:) o to mi chodziło

ocenił(a) serial na 9
stefania04

Czasami teksty Horatio są drętwe jak denat z początku odcinka, ale zdarza się że rzeczywiście rozwalają :D

aaako

najbardziej denerwująca jest głowa między "nogami"

jkparker

zeby nie zaczynac nowego tematu:P
mnie najbardziej rozwalil tekst Horacego po tym jak wybuchła bomba w samochodzie w odcinku Curse and Coffin (bodajze):

"Burn, baby burn!"

ZGON bejbi ZGON:D hahah:D

ewcynka16

Płoń mała,płoń!
To był taki nietani wóz i aż mi się łezka w oku zakręciła!
Dla zainteresowanych:http://www.youtube.com/watch?v=VfuqtcRXTsA

użytkownik usunięty
stefania04

Mnie potrafi powalić(pozytywnie) słowami "Excuse me", albo "Thank you", a inne wyrażenia to w ogóle. Zastanówmy się, ile procent ludzi tak często komuś dziękuje albo przeprasza tylko dlatego, że odejdzie na chwilę coś sprawdzić?

albo mnie za kazdym razem rozwala "Mr Wolf" albo "Eric" jak do nich mowi. Z taka arcydramatyczna pauza po imieniu...
I jest np. "Eric. (pauza) co to za dziwna substancja?"

ocenił(a) serial na 10
ewcynka16

"H" jest rzeczywiście jak jakiś heros z bajki, nienaturalny, pozerski, a jego teksty są jak z księgi tanich aforyzmów ... Na dodatek zauważyliście, jak on przesłuchuje świadków? Wystarczy, że na kogoś spojrzy zza swoich słynnych okularów, a gościu już przyznaje się do winy, mówi dlaczego zabił i gdzie ukrył broń!!! Caine to postać nierealistyczna, ale w tym tkwi jego urok. Jest inny, dziwny, tajemniczy, jakby nie pochodził z tego świata, tylko był jakimś aniołem sprawiedliwości (mimo, że często sam staje ponad prawem). Poza tym jest niezniszczalny ... i zabójczo skuteczny. Słowem, gliniarz idealny. Czysta utopia ... ale i tak bardzo lubię tę postać. Zwłaszcza z pierwszych serii, kiedy miał jeszcze trochę cech zwykłego człowieka. Pozdro.

stefania04

TO może moje ulubione
-Horatio,ktoś zabił tę kobietę...problem w tym że nie ma tam ludzkiego,DNA,jedynie zwierzęce w tym śluzie który ja oblepia.
-A więc nie ktoś<wkłada okulary>tylko coś .
Yeaaaaaaaaaah!!!!!!!!!
Przejechał go samochód ...wstępnie wiemy ,że nie przypadkowo, a celowo. Po pierwsze nie ma śladów hamowania. Ślady są lekkie co wskazuje na dużą szybkość jazdy ...
-Wiesz co mówią Frank...<okulary>-Prędkość zabija
Yeeeeeeeaaaaaah!!!!!!!!
-Kobieta przed śmiercią robiła zakupy
- Jak widać <okulary>jej ostatnie.
Yeaaaaaaah!!!!!!!!
<Cała drużyna przyjeżdża na miejsce zbrodni >
Bierzcie się Do roboty.
Yeaaaaaaaaaaaaaaah!
Ktoś go zabił a ja <okulary>dowiem się kto .
Yeaaaaaaaaaaaaahhh!!!
<W pomieszczeniu znajduje sie Horatio i niebezpieczny terrorysta.Następuje moralizatorska wymiana zdań . Terrorysta denerwuje się i wyciąga pistolet>
-Nie żyjesz stary!
<Celuje , ale H jest szybszy . Gangster pada zakrwawiony na ziemię . >
-Witaj w klubie
Yeaaaaaaaaaaaaaaaaaah!!!

Puszcza03

apropo:P wiem co znaczy "Burn baby burn" jakby ktos mysl ze nie wiem;d a jeszcze byl taki tekst cos o tych glosach przyszlosci... kojarzy ktos? z tego odcinka co mieli dom laserami podzielony o ile sie nie myle?:D

ocenił(a) serial na 10
Puszcza03

To naprawdę jest zabawne;) Ale jednak musi co się to podobać, skoro Ci się chciało wyszukiwać tych fragmentów.

użytkownik usunięty
stefania04

OK, niektóre teksty są tanie i tylko po to aby aktor miał jakąś kwestię, ale wole słuchać czegoś takiego niż non-stop jak ktoś mówi, jaki ten Edward ze Zmierzchu przystojny i tym podobnych albo jeszcze gorzej przekleństw co drugie słowo. Czasem (bardzo często) też powiem coś może równie bezsensownego co Horatio, ale niektórzy od tego ze śmiechu nie wytrzymują.

Te przekleństwa co drugie zdanie to Tony Soprano,ale na tym polega jego urok

stefania04

RUDY!!! Do that move and zdejmij okulary mrużąc oczy!

stefania04

Teksty ma śmieszne on to dla mnie 2gi Chuck Norris niedługo o nim będą głupie kawały

martaksp_87

Taka jego rola w tym serialu taki bezkompromisowy,twardy samiec alfa :) a bez żartów ogólnie cały serial sklada się z podobnych tekstów nie tylko jego mnie osobiście rozwalają spostrzeżenie (Emily Procter)jak w ostatnim odcinku bezcenne a z Rudym obejrzyjcie sobie http://www.filmweb.pl/film/Jade-1995-6522
ogólnie na necie tego filmu nie widziałem ale mam gdzieś jeszcze na VHS

piekielny84

Cholerne drzewko znowu nie trafiłem.

stefania04

Horatio Caine to już klasyk ; )
uwielbiam tą parodię haha http://www.youtube.com/watch?v=8NCTUwfTq2I

KamilkaPatrzy

Cóż prawda jest taka, że można mówić co się chce o nim, ale bez niego Miami nie byłoby Miami. Jak by odszedł to byłby koniec serialu. Bo nie widzę nikogo innego jako jego zastępca.

adamo001

Ja oglądam Miami tylko ze względu na Horatia, jest to jeden z najlepszych postaci serialowych ; )
Inne CSI typu NY, a zwłaszcza Vegas to dno ;P

użytkownik usunięty
stefania04

haha zawsze czekam na ten moment ^^