jedną z wielu rzeczy za które kocham Bridgertonów jest nieziemski soundtrack. dzięki temu serialowi odkryłam istnienie Vitamin String Quartet – bezapelacyjnie mój ulubiony artysta 2021 roku (i wszystko wskazuje na to, że także 2022 roku). zgodnie z oczekiwaniami , soundtrack drugiego sezonu absolutnie podbił moje serce. najbardziej zachwyca mnie cover "Dancing On My Own" Robyn: za każdym razem dostaję dreszczy gdy słyszę ten utwór. i w ogóle ubóstwiam scenę, gdzie jest puszczany ten cover. również uwielbiam Wrecking Ball, You Oghta Know i Sign Of the Times
ledwo skończyłam sezon drugi i już nie mogę się doczekać żeby odkryć kolejne genialne covery w których się zakocham :)
obsada Bridgerton została zapytana - covery jakich piosenki chcieliby usłyszeć w następnych sezonach i między innymi wymienili Beyonce, Rihannę, Arctic Monkeys, Stormzy’ego… wymienili naprawdę kilka ciekawych pomysłów. ja osobiście ubóstwiam covery dynamicznych piosenek o których w życiu byś nie pomyślał, że się sprawdzi się w bardziej spokojnej, uczuciowej wersji. dla mnie osobiście doskonałą piosenką dla Bridgertonów byłoby cokolwiek z Whitney Houston - jak np. „How Will I Know”, „I Wanna Dance With Somebody” albo „Saving All My love For You”.
nie mogę się doczekać żeby odkryć jaki utwór będzie motywem przewodnim do lovestory Benedicta Bridgertona :)
Muzyka bezbłędna - zaraz jak skończyłem oglądać serial musiałem znaleźć jakąś playlistę do zapętlenia. :)