PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=644652}

Arrow

2012 - 2020
7,3 64 tys. ocen
7,3 10 1 63839
6,4 11 krytyków
Arrow
powrót do forum serialu Arrow

wydaje mi sie ze oliver mógł na wyspie też być wystawiony na działanie serum, a za wskazówkę potwierdzającą moją tezę niech posłuży rozmowa olivera z royem pod koniec ostatniego odcinka powiedział mu że nauczy mu się kontrolować, zupełnie jakby wiedział czego właśnie doświadcza, fajnie by było.

ocenił(a) serial na 6
sparda1804

Trochę tak trochę nie.Owszem mógł dostać jakąś dawkę tego serum(inaczej jak nauczył by się strzelać w 5 lat),a z tą kontrolą to chodzilo o coś innego jednak pośrednio z mirakuru.

piekielny84

Jest Mowa o serum wiec moze aby uratowac Sare uzyl Mirakuru a pozniej dostal antidotum .

ocenił(a) serial na 8
Pawel_Wawak

Gdyby było antidotum raczej by o tym powiedział i zrobiłby wszystko żeby je zdobyć

ocenił(a) serial na 10
piekielny84

W 5 lat nie jest trudno nauczyć się strzelać.

ocenił(a) serial na 7
sparda1804

raczej nie mial styczności bo by sie mu wszystkie rany i blizny pogoiły a widać ze ma ich wiele.

sparda1804

'' powiedział mu że nauczy mu się kontrolować, zupełnie jakby wiedział czego właśnie doświadcza''
Oglądasz ze zrozumieniem ten serial? Przecież jego przyjaciel Slade tego doświadczał i Arrow mówił że nie chce by Roya spotkało to co Slade'a.że z obecną wiedzą może go naprostować i skierować na właściwą drogę.

Adorianu

Zauważyłem jedną rzecz odnośnie Mirakuru, wątek Slade i Roy tak jak wspomniał Adorianu. Przy jednym odcinku Oliver nie chce żeby Roy się tak zmienił jak Slade że musiał mu wpakować strzałe w oko. Co mnie właśnie zastanawia, co takiego musiało się wydarzyć że musiał to zrobić. Slade pod działaniem Mirakuru sami widzimy w retrospekcjach w 2 sezonie jaki się stał na wyspie. Z początku w pierwszym sezonie na retrospekcjach był opanowany i kalkuluje. Zaś pod wpływem Mirakuru stał się porywczy, nerwowy i chciał zabić Olivera, ale ten mu przeszkodził i myślał że uda mu się go naprowadzić na właściwą drogę. Oliverowi to właśnie się nie udało ze Slade. Zgodzę się z Adorianu, Oliver próbuje naprostować Roya żeby nie skończył jak Slade. A sam Oliver i działanie Mirakuru? Mnie się to wydaje naciągane żeby był pod wpływem serum. W 5 lat jak się ćwiczy strzelanie z łuku, szybkość oraz zwinność to idzie to opanować. Nie zapominajmy że w te 5 lat nauczył się strzelać, miał warunki. Był na wyspie, miał warunki do cichego poruszania się jak Asasyni jak i ćwiczenia strzelania z łuku.

ocenił(a) serial na 3
BarneyStinson22

Przecież jakoś wciągnął go ten jego kumpel do bratwy... Sara też się wydostała z wyspy i byłą członkinią Ligi Cienia więc nie wiemy wszystkich faktów z wyspy - Oliver mógł wyspę opuścić tak jak i mógł mieć jakiegoś mentora - nadal dowiadujemy się nowych faktów, nie zostało powiedziane wszystko na temat wyspy..

BarneyStinson22

Wiesz nie zapominajmy, że to serial więc jak to w serialu twórcy przyjęli kilka uproszczeń, więc raczej czepiasz się szczegółów mało istotnych :)

ocenił(a) serial na 9
sparda1804

Spójrzmy na to z tej strony... Gdyby Oli został "skażony" rzez Mirakuru, to, że tak to ujmę delikatnie, walczyłby o wiele lepiej we wszystkich wcześniejszych odcinkach :)

sparda1804

Nie sądzę, żeby dostał jakąś dawkę tego specyfiku. Nie ma psychozy taką jaką ma Slade oraz Roy oraz nie ma takiej siły jaką mają oni. Wszystkie jego rany jakie zdobył na wsypie są widoczne. Zresztą już w 1 odcinku 1 sezonu lekarz mówi jego matce, że ma liczne złamania i nie wszystkie się zrosły. Gdyby dostał Mirakuru wyglądałby zupełnie inaczej, a jego czasami niezrozumiałe zachowania są raczej wynikiem zmian jakie zaszły w jego psychice kiedy przebywał na wyspie.