Odcinek jest po prostu genialny.Świetne dialogi,oryginalna fabuła,fajna końcówka i wszystko było super.Kolejny bardzo
udany odcinek.
szczerze powiedziawszy po opiniach na forum kiepskich, spodziewałem się czegoś lepszego. odcinek trzyma przyzwoity poziom gdzieś tak do połowy, jednak z momentem pojawienia się prezesa zrobiło się po prostu strasznie nudno. motyw ze skórką od banana i w ogóle ten cały wybuch na końcu beznadziejny. 5/10 za fajne dialogi waldka z ferdkiem jak za dawnych lat.
Nie podoba ci się motyw ze skórką od banana.Dziwię ci się.Super była ta scena.Ale spoko,każdy może mieć swoją opinię.
"....szczerze powiedziawszy po opiniach na forum kiepskich, spodziewałem się czegoś lepszego. odcinek trzyma przyzwoity poziom gdzieś tak do połowy..."
Czyli od jakichś 5 sezonów prawie standard. Prawie - bo często i do połowy już chce się rzygać z nudów.
Kobity dały ognia aż laczki pospadały . Helena Paździochowa jak zwykle zabójcza . Trzech muszkieterów w rosnącej formie , jak wino im starsi tym obrzydliwsi . Pupcia Kozłowska w niezłym wejściu . Generalnie całkiem kiepsko .
perełką tego odcinka jest kłótnia Paździochów na korytarzu, w najlepszym hardkorowym stylu.
Paździoch z nożem pod klopem - cały dialog z Ferdynandem : też dobry.
Paździoch i jego chomik-degustator : kapitalny pomysł, w ogole paranoja tego gościa przeszła
jego samego.
jak leciał ten tekst Jolaśki ?
"w ciemności alkoholizujesz się w skrytości" :]
i niech ktoś jeszcze powie, że te teksty są :
a] źle napisane,
b] źle mówione przez Ilczuk
to mu powiem, że bredzi.
wieczorna męska wyprawa na wódkę :]
haha, to nabożeństwo i patos z jakim idą i Ferdek trzyma te flaszkę - dobre.
i teraz się zastanówcie, wszyscy ci którzy pół roku/rok/półtora roku itd temu domagali się,żeby
Kiepskich zdjąć z anteny, przestać kręcić i w ogole udusić - gdybyście te postulaty wprowadzić
w życie, to ilu świetnych scen byśmy nigdy nie zobaczyli...
na szczęście demiurgami jesteście marnej jakości :]
czasami nie trzeba mieć całego odcinka od A do Z - super.
czasami 2-3 sceny, kilka dialogów, puenta, jakiś greps : to jest to co zostaje w pamięci i po to się tak naprawdę
ogląda ten serial.
Brak słów na to co wypisujesz, na siłę doszukujesz się czegoś czego nie ma.. gloryfikujesz tandetę a jakby tego było mało znowu bredzisz nt Ilczuk.
Odcinek przeciętny,ABSOLUTNIE nic nowego i nic ŚMIESZNEGO nie zaszło w tym tygodniu,poza pewnym powrotem do korzeni dzięki którym ten serial zdobył taką popularność i gros fanów.
Nie ma świetnych scen, są greenboxy,przekleństwa i Jolaśka gdyby nasze postulaty wprowadzili w życie nie byłoby tej chały którą pozostawia smrodek po Kiepskich.
Szczerze mówiąc nie kojarzę już nic poza tym że cyc wrócił do formy a Ilczuk była na tyle okrojona że zirytowała mnie swoją osobą zaledwie 15 razy.
przypominasz mi takiego przeciętnego polskiego Jasia, który dostaje 1,2 tys na rękę, nosi turecki sweterek
i rozklekotane sandały, ale za żonę chce mieć "wysoką blondynke, piękną, mądra, zadbaną i z dużym biustem".
słowem : masz za duże wymagania w stosunku do poziomu, który prezentujesz.
twoje pretensje są oklepane i w sumie mogą slużyć za środek przeciw bezsenności.
Kiepscy bawią słowem, sytuacją, gestem, aluzją.
jesli ciebie to nie bawi - polecam Łowców Kropka Be, albo Kabaret Skeczów Męczących, tam odnajdziesz
swój utracony eden.
Ciekawe porównanie ale zdecydowanie nie trafione.Nie mam zamiaru dziecinnie odbijać piłeczki dlatego pozwól że moje przemyślenia na temat twojej osoby pozostawię dla siebie.
Pretensje jeżeli w ogóle można to tak nazwać są uzasadnione postem wyżej, silisz się na analizę dzieła zapominajac że owego dzieła nie ma. Za to jest pustosłowie i wychwalanie czegoś co ma poziom umysłowego planktonu, a wisienką na torcie jest gloryfikacja Ilczuk nie pozostawiając przy tym suchej nitki na równie przekombinowanym [z tym że z pewnością utalentowanym] Żukowskim.
Zabawne porównanie z tym że nie do końca trafione ponieważ ww przez ciebie zalety bardziej pasują do abstrakcyjnego postrzegania świata przez Łowców niż do zapychaczy w postaci przekleństw czy wyimaginowanych podwójnych den.
Na sam koniec dodam że strasznie mnie bawią te złote myśli w stylu : "Paździoch i jego chomik-degustator : kapitalny pomysł, w ogole paranoja tego gościa przeszła jego samego.",hehe
Puentując-obecne odcinki to żal sam w sobie,a ekipa najwidoczniej poszła po rozum do głowy i zaczęła chwytać się deski poprzez powrót do podstaw.
słusznie czynisz, słusznie dla siebie.
treść twoich "przemysleń" zawsze prowokuje pytania o kondycję aparatu
którymi ich dokonujesz.
"utalentowany" Żukowski - aktor bez dyplomu :] za chwilę dowiem się, że Mroczek
albo Cichopek to też "utalentowany" aktor, bo przecież lud go kocha :]
można lubić naturszczyków [Himilsbach], ale ocenianie ich i porownywanie z
aktorami wykształconymi w tym kierunku jest jałowym i marnym zajęciem, bo róznice
są widoczne gołym okiem.
"wyimaginowanych podwójnych den" - eks-prezydent wałęsa miał takie powiedzenia :
stłucz pan termometr to nie będziesz miał gorączki. jak widzę poszedłeś za tą "mądrą" radą :]
gratuluję, każdy orze jak może :]
"puentując" ? co ty chcesz puentować ? stek epitetów i słabych złosliwości ?
Doskonale o tym wiem,nie potrzebne mi dziecinne przepychanki rodem z piaskownicy.
Cudzysłów zbędny.
Buehuehuehu zaraz mi powiesz że Ilczuk wykłada na uczelni tak jak zrobiłeś to ostatnio?
To że nie ma dyplomu o niczym nie świadczy, Gajosa nie chcieli przyjąć na uczelnie a okazało się że to Aktor wybitny.Oczywiście Żukowski to nie ta liga.
Porównanie chybione,emotka gejowska.
Aktor wykształcony=/= aktor utalentowany
Naprawdę uważasz ze powoływanie się na Wałęse w jakikolwiek sposób ci pomoże? Prawda jest taka że o aktorstwie masz takie same pojęcie jak ja o balecie mongolskim-żadne
Cudzysłów zbędny,emotka gejowska,radzę wybrać się do polonisty,hehe
jak widać nie wiesz, bo nadal ewokujesz te same skojarzenia.
tak - wykłada.
http://www.rossnet.pl/Artykuł.aspx?artId=195488
jeśli masz inne informacje - podaj je, zamiast rechotać jak jakiś mały Lepper.
jasne, skoro Napoleon miał 150 cm wzrostu, to wybitnych wodzów szukajmy wśród
ludzi nie przekraczających tej cezury.
gejowski to ty masz avatar.
i nick.
aktorów klasowyc, ktrzy nie kończyli szkoły aktorskiej można policzyć na palcach jednej
ręki drwala.
nie powołuję się na Wałęsą, a na cytat, który doskonale oddaje twoje zagubienie.
twoje opinie nie zawierają konkretów, nie umiesz mówić rzeczowo, ot coś tam pitolisz
pod noskiem. "balet mongolski" czy "nie masz pojęcia" - jesli dla ciebie pojęciem jest
"a mnie się podoba", to nie mamy o czym rozmawiać, bo twoje "a mnie się poodoba"
jest niczym. nie stwarza żadnej możliwości rozmowy o konkretach.
na temat techniki aktorskiej nie masz żadngo pojęcia, czego dowiodłeś już nieraz.
manning: podałeś błędny link. Ten jest poprawny.
http://www.rossnet.pl/Artykul.aspx?artId=195488
Ty podałeś link z "Artykuł" zamiast "Artykul" i dlatego się ludziom nie otwierał.
Nie mam zamiaru polemizować o tak błahych i nic nie wnoszących do tematu sprawach zwłaszcza kiedy mam do czynienia z internetowym pionkiem.
Nie,nie wykłada. Nauczyłbyś się wklejać poprawnie linki,chłopcze.
Porównanie chybione,tym razem obyło się bez gejowskich emotek. Progres aż wre.
Nie wiem,nie prowadzę takich statystyk,podejrzewam że ty również.
Wiesz to że nie pisze elaboratów i nie używam archaizmów językowych nie znaczy że nie mam nic do powiedzenia. Dajmy na to ciebie, tyle ględzisz o tym jaka Ilczuk jest wspaniała ale niestety to tylko twoja mętna opinia która nikogo nie interesuje poza tobą,gdybyś rozpisywał się na kilka stron i podawał takie kwiatki jak przy scenie z Paździochem i karmieniem cho.mika... to nadal będzie to stek bzdur w dodatku zahaczających o niesmaczny intelektualny żart.
Konkretów nie ma też z twojej strony,powoływanie się na wpisy z przed kilku miesięcy to słaby oręż,faktem jest ze rozmowa z tobą prowadzi donikąd.Ja swoje ty swoje.
Wybacz ale opinia osoby chorobliwie podniecającej sie "grą" Ilczuk jest dla mnie nie do przyjęcia.
Ps. wybierz się w końcu do tego polonisty bo aż oczy bolą,hehe
nie masz czym polemizować, tutaj jest pies pogrzebany.
jak ci link nie działa, to sobie wpisz w gugla "Anna Ilczuk wykładowca" i znajdziesz, co trzeba,
chyba, że wujka gugla i cioci wikipedii nie umiesz obsłużyć, czemu akurat bym się nie dziwił.
masz hysia na punkcie gejów, skoro ci się emoty kojarzą z nimi. albo masz kompleks swojej wątpliwej
męskości albo jesteś ukrytym gejem.
nie dośc, ze nie umiesz używać spacji, to jeszcze nie masz nic do powiedzenia... upiorne połączenie.
dałem ci szansę sformułowania zarzutów wobec Ilczuk. nie skorzystałeś - twoja sprawa. wszelkie twoje
glosy dotyczące jej gry są dla mnie bezwartościowe. czmychnąłes w kapustę przed polemiką, więc teraz
też możesz mi... naczmychać :] tchórzu :]
typowe dla ciebie : insynuacja i w krzaczory :] zero konkretów.
ty chory jesteś, prawda ?
przyznaj się, że masz coś z głową, będzie ci łatwiej.
Chyba nie zrozumiałeś kontekstu zdania, no cóż nic nowego.
Jak już podajesz źródło tych rewelacji to rób to chociaż rzetelnie.
Po prostu sprawiasz wrażenie zgubionego chłopca który zamiast argumentami posiłkuje się dziecinnymi emotkiami,hehe
Po raz n-ty odsyłam do tematów na forum,tam znajdziesz czego szukasz,
Wyczuwam regres,znowu gejowskie emoty plus jakieś biadolenie o kapuście.
Chyba doszliśmy już do wniosku że to ty cierpisz na jakaś chorobę o dziwnej nazwie,nie martw się technika idzie do przodu może kiedyś wyleczą cie z tej przypadłość oraz homoseksualizmu.Jestem dobrej myśli.
Ogólnie możemy poprzestać na tym ze zostałeś pozamiatany pod dywan.hehe
twoje zdania nie mają żadnego kontekstu, bo albo sam go nie umiesz im nadac, albo
nadajesz go w takiej konspiracji, że nawet Hans Kloss by cię nie rozszyfrował.
na mojej przeglądarce link się otwiera.
jesli na twojej nie, to go sobie wpisz w gugla i znajdziesz, co trzeba.
prawda jest zaś taka, że link działa, ale sugerujesz, co innego, bo zawiera on informację, że
ILczuk wyklłada na uczelni, a taka informacja zadaje kłam temu, co bredziłeś na jej temat.
"hehe" - to zaś jest objaw zdziecinnienia starczego.
powtarzałem pytanie 5 albo 6 razy.
otrzymałem od ciebie ZERO odpowiedzi.
a teraz "odsyłasz" ?
a całuj ty psa w nos.
w kapuście ty tkwisz, zero argumentów nt. aktorstwa Ilczuk, a do tego dostałeś po łbie linkiem, który
dowodzi, że jest to wykładowczyni.
to ciekawe, rozpoznajesz "homoseksualizm" po emotach :]
strasznie musisz się czuć zagrożony w życiu :]
wszędzie geje.
i chca cię zgwałcić.
a ty taki biduś mały i chudy :]
a oni takich lubią, nie ? :]
człowieku, masz coś z głową.
albo z d-ą.
Skoro nadaje go w konspiracji to jednak występuje. Po prostu szkoda czasu na dziecinną szarpaninę.
Przyznaj się że nie potrafisz wkleić linka.
Gdyby działał i znalazłoby się tam to o czym piszesz,przyznałbym ci rację jak na dorosłego człowieka przystało,a tak wyskakuje error.
Lepsze śmiech niż gejowskie emoty.
Ehh ręce opadają do samej ziemi jak sie czyta te twoje bąki w stylu "a całuj ty psa w nos."
Powtarzaj sobie ile zechcesz,twoja osoba nie robi na mnie zadnego wrażenia poza politowaniem od czasu do czasu.
Link nie działa,podobnie jak twoje czytanie ze zrozumieniem
Nie wiem co lubią,ty mi powiedz specu,hehe
Chyba trzeba będzie cie zgłosić i zaprowadzić odrobinę porządku na tym forum,troche kultury anonimowy dzieciaczku.
Pewnie znowu znikniesz zawstydzony sprowadzeniem twojej osoby do parteru i kiedy otrzesz gile z nosa,wrócisz jutro ze swoimi "mondrościami"
nie u ciebie.
u mnie działa, a zatem -potrafię.
to ty nie potrafisz otworzyć tego linka :]
i obsługiwać google, a to już drugi stopień niepełnosprawności jest.
jesli emoty kojarzą ci się z gejostwem, to musi ci być bardzo cięzko
w życiu.
mozesz całować psa z drugiej strony, jeśli wolisz.
byłoby to chyba nawet bardziej znośne.
dla psa.
nie będę powtarzał.
6 razy nie znalazłeś odpowiedzi, to i za 66 nie znajdziesz.
karma, ot co.
jeden rodzi się mądry, a drugi nie umie otworzyć linka ani odpowiedzieć na
proste pytanie.
karma is a bitch :]
wpisz sobie w google "Anna Ilczuk wykładowczyni", zamiast kłamać, że ci coś nie działa.
ja nie wiem, co lubią.
ty jesteś w gejach tak obcykany, że wiesz nawet, iz lubią emoty.
ja nie miałem o tym pojęcia, jak widać w temacie gejostwa jestem niedoinformowany.
zgłaszaj zgłaszaj.
zwis mam na to.
twoje "riposty" mają lotnośc worka z cementem, pajacu.
A ty dalej brniesz w bezmiar własnej głupoty. Powodzenia!
Skoro u ciebie działa to i u innych powinno,zresztą to ty podajesz źródło i sie na nie powołujesz ja nie mam interesu w tym żeby sprawdzać cokolwiek.
Burku nie musisz tak głośno ujadać,hehe
W zasadzie to twoja osoba kojarzy mi sie z gejozą i owszem jest mi ciężko pisać z tobą na forum.Pewnego pięknego dnia znajdą lek na twoją chorobę,nie bój żaby.
To nie powtarzaj oszczędzisz tym samym wstydu sobie i swoim krewnym.
Nie mam zamiaru niczego wpisywać.
Zauważ że skracam ten wątek do minimum czyli zmieszania twoich "racji" z błotem na dziecinady o psach i innych kwiatków którymi dajesz popis głupoty mi nie zależy. Nie musisz kłaniać się w pas,hehe
nie wiesz, o co chodzi, więc na wszelki wypadek coś o "głupocie" piszesz w odpowiedzi i
wydaje ci sie, że "styknie" :] typowa taktyka dziecka zagubionego we mgle.
http://poprostutalent.webs.com/jury-programu
http://www.gazetawroclawska.pl/artykul/485593,szekspir-zdrojewski-i-wiadro-czyli -kultura-wroclawska-w,id,t.html
[w powyższym linku - 3 akapit]
http://www.photoblog.pl/pierwszamilosc2004/102761780
smacznego, 3 różne źródła z ta samą informacją.
a jak ci znów nie zadziała, to zadzwoń do PWST we Wrocławiu.
mają tam telefon, udzielą ci informacji z pierwszej ręki.
"burek, ujadać, gejoza, żaby, wstydu, nie mam zamiaru, błotem' - dziecko, dziecko... zastanów się nad sobą.
po to zmieniałes nicka, żeby dostąpić zaszczytu rozmowy ze mną, zeby takie głupoty
wypisywac ? cóż za fatyga...
Ilczuk "wielka" aktorka która ma średnią ocenę 5,3 zagrała w 10 filmach i mimo,że kilka z tych filmów obejrzałem to jakoś jej sobie nie przypominam w tych filmach,co oznacza,że nic wielkiego w nich nie pokazała.
Bartosz Żukowski.średnia ocena 8,0 zagrał w 27 filmach.Większość ról dobrych,zapadających w pamięci widza.
jasne, bazuj na ocenie na Filmwebie, gdzie profesor i łebek z podstawówki mają taką samą szansę
wyprodukowania opinii :]
nie rozumiesz, że tutaj ocena bazuje na "lubię vs nie lubię" ? Żukowski ma pewnie lepszą ocenę
od niejednego oscarowego aktora, a to za to, że głupio bełkotał, jako głupi Walduś. jak nie masz
dobrych argumentów, to może po prostu milcz.
jakie role Żukowskiego 'zapadly ci w większości w pamięć" ?
ja go pamiętam jeszcze tylko z "Krugerandów", "Samowolki' i "Helu", jakieś epizodziki, w których kaleczył
aktorstwo.
Ilczuk gra w teatrze, w sztukach szekspirowskich, to jest aktorstwo. w telewizji zarabia co najwyżej.
tak jak np. wybitna Ewa Skibińska, która też brała i bierze role w telenowelach, jak Stanisława
Celińska, jak wiele innych aktorek.
Ludzie prości i nieobyci znają Ilczuk własnie z takich zabawowych rólek w tv, nie mam wam tego
za złe, ja chodzę do teatru, wiec ją znam, wy nie chodzicie więc nie znacie - to dośc proste rozróżnienie.
zatem, nie piszcie o czymś, czego nie ogarniacie.
Oceny na tym serwisie to śmiech na sali. Ilczuk powinna mieć średnią Kac Wawy bo to ten sam poziom.
Biorąc pod uwagę jego bełkotanie które tak cie drażni i tak sprawdza się lepiej niż pani "wykładowczyni" bueheuehheh.
Wejdź na jego profil to sam się przekonasz, proponuje pierwszą lepszą Obławę w której nie grał cyca.
Ciekawe w jakich sztukach ją widziałeś,bo to co prezentuje w TV co jest o wiele łatwiejsze do pokazania a wychodzi fatalnie.
Skąd wniosek że ludzie z którymi masz do czynienia w internecie nie chodzą do teatru/opery/kina?
My towarzyszu?Tzn kto?
powiedziałem ci już : miałeś szanse sformułować KONKRETNE zarzuty wobec aktorstwa Ilczuk.
zmarnowałeś ją, bo nie masz żadnych zarzutów wobec niej.
a swoje 'a mnie się nie podoba" możesz wciskać Ruskim na targu.
aktorstwo to konkret, jakbyś sie znał chociaż w przybliżeniu na technice aktorskiej, to
miałbyś coś do powiedzenia. nie znasz się, więc pozostaje ci tylko "Kaca wawa",czyli
generalnie brednie jasia spod budki z piwem.
kolejna "riposta" na poziomie piaskownicy dla niemowlaków.
to jest mecz do jednej bramki, nie lubię wygrywać z taką łatwością.
to w ogole mnie nie mobilizuje do gry :}
ponad 20 jego ról zapadło mi w pamięć bo ja w przeciwieństwie do ciebie kocham i oglądam polskie kino.
przestań ściemniać :]
przed Kiepskimi, czyli przed 99', Żukowski miał role absolutnie epizodyczne, jakieś drobnostki, więc
nie opowiadaj bajek, że 30 sekund w "Samowolce" czy 35 w innym filmie "zapadło ci w pamięć", a już nie kręć, że "ponad 20 jego ról zapadło ci w pamięć ["w twoim przypadku" - nie z powodu Kiepskich, jak poświadczasz].
Powinieneś mieć nick Hipokryta. Nie dalej jak wczoraj zakładałeś że nikt poza tobą nie chodzi na spektakle a dzisiaj naśmiewasz się z kogoś kto zasugerował że nie oglądasz polskich filmów w dodatku jawnie obrażasz rozmówcę.
PS zgłaszam^
Hehe nie ma tu mowy o polemice,zachowanie buca^ powinno być utylizowane w trybie ekspresowym.
Pozdrawiam i do jutra!
zgłaszasz 90 % moich postów [wiem to od jednego moda] i usuwają jeden :]
megasukces :]
ja twoich "burków" w ogole nie zgłaszam - to by było dla mnie poniżające skarżyć sie
na kogoś, kogo uważam za tak dalece gorszego ode mnie.
Taa ty i kontakt z modami, niezłe fanaberie.
Zgłaszam tylko te wypowiedzi w których obrażasz rozmówców,także te statystyki możesz sobie schować z powrotem do kieszeni.
a jednak to prawda.
jeden mi zdradził, że usuwają znikomy procent moich postów w stosunku do liczby
zgłoszeń. tacy jak ty, spełniajacy się życiowo w donosicielstwie, zgłaszacie niemal
wszystkie moje posty. żenada.
sam siebie obrażasz najdoskonalej.
a ja tego nie zgłaszam :]
niech wisi, niech każdy widzi i się śmieje.
he he ty napisałeś,że nie chodzę do teatru to ja napisałem,że nie oglądasz kina polskiego,proste.Tylko,że ja mam jakieś podstawy,żeby tak pisać bo jeśli pamiętasz tylko trzy role Żukowskiego to znaczy,że bardzo mało obcujesz z polskim filmem.a jeśli chodzi o Ilczuk to rozmawiamy tutaj o filmie a nie o teatrze.Może i w teatrze się sprawdza ale w kinie nie bardzo,co już udowodniłem.Kojarzysz jakąś jej rolę w filmie ?
aha, zatem napisałes tak złośliwie, a nie z przekonaniem - wszystko jasne :] LOL
będziesz Żukowskim mierzył znajomośc polskiego kina ? paradne :] LOL x2
rozmawiamy o aktorce, a nie o "kinie albo teatrze".
co za pytania... :] człowieku, skoro jesteśmy w necie, to po co pytasz "kojarzysz jakąs jej rolę w filmie ?" ?
nie rozumiesz, że w takich warunkach jest to pytanie naiwne ?
a po co ty pytasz "jakie role Żukowskiego 'zapadly ci w większości w pamięć" ? " ?
sam zadajesz podobne pytania....
co ma piernik do wiatraka ?
ja pamiętam 3,a ty od razu walisz, ze sam pamiętasz "20" i jeszcze dodajesz, że dlatego aż tak dużo, bo "ty oglądasz polskie kino, a ja nie" - po co te wycieczki personalne ?
jakbym cię spytał szczegółowo, o to w jakich scenach w tych "20" filmach Żukowski występował, to byś nie umiał opisać, mimo że "zapadły ci w pamięć' :]
dlatego - nie zmuszaj mnie żebym cię podłączył do wariografu, bo prawda wyjdzie na jaw, jak szydło z worka :]
a po co te wycieczki personalne z twojej strony sugerujące,że nie chodzimy do teatru ?
jakie sceny odgrywał Żukowski w tych "20 filmach, w których jego role zapadły ci w pamięć" ?
po kolei je wymień wraz ze scenami z udziałem Żukowskiego.
skoro "zapadły ci w pamięć", to nie powinieneś mieć z tym problemu.
brakuje ci ogłady magisterku .Dlaczego ja potrafię prowadzić dyskusję w sposób kulturalny a ty w sposób chamski i prostacki ? może dlatego,że mnie w przeciwieństwie do ciebie cechuje bardzo wysoka kultura osobista,której ty nigdy nie posiadałeś?niby taki mądry przemądrzały magisterek ale kultury i dobrego zachowania to może się uczyć od żulów pijącym najtańsze wino pod sklepem.
cóz, to kwestia kultury i sztuki właśnie.
jak się widzi, taką sztukę jak ty, to trudno zachować kulturę.
co ty wiesz o kulturze...
odpowiem ci wierszem Tuwima "Na pewnego endeka, co na mnie szczeka".
znajdź sobie w necie i poczytaj.
to jest moja odpowiedź dla ciebie.
a potem możesz mnie i Tuwima "żulami" tytułować :