Tede

Jacek Maciej Graniecki

4,9
121 ocen występów osoby
powrót do forum osoby Tede

Gość zaczynał jako raper, później zaczął nagrywać płyty o przekazie zerowym, zaczął występowac w beznadziejnych programach telewizyjnych, a skończył na graniu policjanta, pewien raper, Paluch, bardzo ładnie skomentował to, co się dzieje z dzisiejszą sceną
http://www.youtube.com/watch?v=Ysg0l-grAJQ .

A co Wy drodzy filmwebowicze o tym myślicie?

FatMat

Tede zawsze był słabym raperem, ale kiedyś chociaż miał trochę oleju w głowie, później zaczął robić z siebie małpę w telewizji byle były pieniążki i szmacić się. A te jego wyczyny w tym serialowym plastikowym pseudo komediowym gniocie "Wszyscy kochają Romana" pozostawię bez komentarza. Co do Palucha, ładnie go pocisnął, cała prawda.

FatMat

ja pamietam jak wyszla plyta... wtedy jescze kaseta nastukafszy.... nikt mi nie powie ze wtedy byl marnym raperem!

EvilNicks

sami znawcy rapu się odezwali...a ten paluch gówno osiągnął i na tym disie chce zarobić i zrobić o hałas w okół siebie , to jest dopiero żałosne.

sumolimpijczyk

mowisz sami znawcy sie odezwali... nie uwazam sie za znawce a ty za kogo sie masz? :D

EvilNicks

w sumie to nie było do ciebie tylko do tych dwóch baranów:) a ja i owszem jestem znawcą :) :P

sumolimpijczyk

szacun :D my znawcy powinnismy sie trzymac razem... hehehe

sumolimpijczyk

Dokładnie paluch nic nie osiągnął tylko promował śmieszne aifam czytaj w tył mafia...Ogólnie paluch chyba komuś kasy zazdrości a sam nigdy nie będzie mieć.Z guralem w teledysku dupę pokazywał,żeby być rozpoznawalnym.

EvilNicks

taa nastukafszy to była płyta przełomowa ..jeszcze wczesniej jako "trzycha " tede był o poziom lepszy od innych raperów.. szacun dla tego gościa to on pokazał czym jest styl w polsce .." wuwua " 1997 , "nastukafszy:1999

"ja mam to co ty " - kawałek ze wzgórzem z 1998 roku ...

i solowe płytki jak S.P.O.R.T i 3 h - hajs , hajs hajs

może miał okres słabych nagrywek czy płyt ale nie wszystkie kawałki były do dupy nawet beef z peja w którym go zniszczył pokazał klase

pózniej kolejne nowe nagrania z warszafskim deszczem - "powrócifszy" , "prawdepowiedziafszy " sa całkiem spoko.. jednak jedno jest faktem to nie to flow co kiedys ...

FatMat

Zero szacunku dla kolesia. Przychodzi nastukany na każdy wywiad pokazując przy tym jakim jest debilem. Dodatkowo obecnie wdrożył się już na stałe w hip hop polo.

FatMat

ogarnijcie się wszyscy: http://www.youtube.com/watch?v=76--uy46S6w

FatMat

Po pierwsze Tede nie skończył i jakby nie patrzeć i co onim nie powiedzieć, nawet jego hejci muszą przyznać, że TDF jest weteranem sceny i żywą legendą.
Po drugie who's the fck is Paluch/?

Detoksynator

Poczytaj o Paluchu ,to już legenda.

accadacca

Jeżeli chodzi o poziom legendarności to Paluch do Tedego ma się jak Tede do 2paca.Gdyby nie słabe dissy Palycha na znanych raperów nikt by o nim nie usłyszał.

accadacca

Paluch to już legenda? :D hahah :D
No cóż Tede niestety zawsze będzie miał hejty.
A jak słyszę, że się sprzedał to już na takiego kogoś nawet nie patrzę bo nie warto.
Każdy z was tak psioczy, że grał w serialu, a gdyby wam zaproponowano rolę za HAJS to nic tylko byście się roli uczyli. ŻENADA

FatMat

Myślę że raperem jest średnim. Program o tuningu na TVN Turbo prowadzi OK, aktorem wybitnym raczej nie będzie, ale fajnie podkłada głosy w dubbingu animowanych filmów. Nie ma tego w filmografii ale ostatnio wyczaiłem ze jest w polskiej obsadzie Pingwinów z Madagaskaru. Jedynie co zapisuję mu na minus to fakt iż zgrywa mentora polskiego rapu i wdaje się niepotrzebne w dissy i konflikty z gwiazdami gatunku takimi jak Płomień czy Peja.

FatMat

Ja poruszę temat jego roli policjanta, na Filmweb akurat u ciebie znalazłem ten zarzut, ale gdzieś kiedyś był w necie wielki ból dupy z tego powodu.
Jestem ciekaw czy w USA robią z tego problem gdzie raper był po odsiadzce, albo nagrał antypolicyjny kawałek, dostaje rolę policjantów,a takich raperów jest wielu...