System of a Down

8,0
1 ocena muzyki
powrót do forum osoby System of a Down

Jeden z najlepszych zespołów rokowych ostatnich lat:) "B.Y.O.B" i
"Hypnotyze" królują:)

czester

Też tak uważam... ;] Ja najbardziej kocham "Kill Rock 'N Roll"
'`'`'`'`'`'`'`'`'`'`'`'`'`'`'` '`'`'`'`'`'`'`'`'`'`'`'`'`'`'
Pozdrawiam wszystkich fanów System of A Down! :)

czester

Rockowych to napewno nie ;)
Dla mnie B.Y.O.B czy Hypnotize to nic w porównaniu do Toxicity czy Chop Suey....
pozdro

Mantra_2

Witam.

Moim zdaniem Aerials, Spiders i Revenga są najlepsze :)

Ale to tylko moje zdanie.

R+ i SOAD 4evah

Pozdrawiam

Forcer

Najlepsza jest cała płyta Toxicity! Po prostu wymiata:)

Mantra_2

Chop Suey mi sie już znudziło, wolę ich pierwsze płyty, szczególnie "System of a Down" z np. Peephole, Mind. Ale Hypnotize też jest świetna

SOAD RULEZ!

pozdro dla wszystkich fanów :D

Mantra_2

racja, toxicity to po prostu, ekhm....coś tak wspaniałego, że nie da się tego słowami wyrazić!!! a tak poza tym, to kocham wszystkie ich piosenki.

czester

fani byoba i hipnotyze widze (:
heh.

a ja kocham cala ich tworczosz :)

revengaa

...najlepszy?...to zalez zkim ich porownywac...
...bo w moim osobistym rankingu kapel,to SoaD wysokiego miejsca nie zajmuje...

Snaga_Przeklety

bo ty sie nie znasz xP xP xP

ja ostatnio sie zakochałam w 'Lost in Hollywood' i 'Dreaming'...

^^

ottak

...no dobra... chyba,ze ja sie nie znam ...niech Ci bedzie... :(

czester

Nie powiedziałabym, by był to "rockowy" zespół :P.

Lucypsien

ja jestem wielka fanka zespolu i uwazam ze dwie ostatnie plyty do piet nie dorastaja pierwsze i drugiej. nie sa zle ale to nie jest juz ten system co na poczatku. album "steal this album" jest tez o wiele lepszy od mesmerize czy hypnotize

parmezan

Przeczytałem gdzieś: sami muzycy mówili, że nie chcą stagnacji, a rozwijać się, wprowadzać nowe pomysły. Wg mnie to dobrze, że nie robią tych albumów "na jedno kopyto". Pozdrawiam

Lucypsien

prasa (albo sam zaspół) nazwał osobny styl muzyki specjalnie dla SOAD, który nazywa sie soil od pierwszej nazwy zespołu. SOAD są niepowtarzalni i należało im się :)

czester

Myślę, że nie ma co porównywac ich płyt. Ja osobiście lubię chyba najbardziej "Toxicity", ale np. Hypnotize czy Mezmerize to już połączenie innych gatunków muzycznych.

Lucypsien

nieprawda. trzeba porownac ich plyty, bo trzeba zobaczyc jak oni sie zmienili w ciagu swojej kariery (nie mowie ze na gorsze). trzeba porownywac plyty wykonawcow i nie powiedzialabym ze ostatnie plyty to calkiem inna sprawa. juz steal this album (a wiadomo ze te utwory mialy byc na toxicity) zawieral podobne polaczenia co mesmerize np, a mimo to byla o wiele, wiele lepsza
i tak kocham system

czester

nie jestem wielkim fanem ich nowych płyt ale stare wymiatają, kocham ich głównie za Toxicity:)

czester

to jest zespól genialny i mój ulubiony od paru dobrych lat:) zgadzam sie że najlpesze są pierwsze płyty ale hypnotazie i mesmerazie też są niczego sobie:)SOAD wspaniale łaczy wiele gatunków muzycznych...niezapomniana dla mnie końcówka na płycie toxicity piosenki "aerials" ...ajjj jak ktoś nie słyszał to polecam...ponoć zaczerpnięta z folkloru ormiańskiego:D

Serena

Pierwsza płyta genialna, druga bardzo dobra ale czym dalej tym gorzej nie wiem jak można się podniecać ich ostatnimi płytami które nie mają w sobie nic z orginalności, stylu jaki miał ten zespół na początku. Shit i tyle

użytkownik usunięty
disposable

Nr. 1. S.O.A.D
Grają bardzo dobrą muzykę =]
Ja jestem ich faneem i poprostu uwielbiam taką muzę
S.O.A.D 4ever !

uwielbiam S.O.A.D ale uwazam ze dwie ostatnie plyty byly troszke za slabe, mogli sie bardziej postarac ale i tak jest git :P

Zazul

mesmerize i hypnotize są po prostu inne od innych płyt, są robione bardziej pod MTV, ale też są genialne. Ale i tak wolę pierwsze płyty
pozdro, Eco

czester

SOAD i nic odjąc, nic dodac x)

\m/

czester

A tam uwielbiam całą ich twórczość ( choć oczywiście mam ich ulubione płyty czy kawałki :] )!! SOAD rulez :D

little_elfik

Od trzech lat tylko ich słucham. Ta muzyka nigdy się nie nudzi :)

czester

A ja ostatnio przesłuchuję ich starsze albumy i zakochałam się w 'Sugar';)

ganjaa

SOAD FOREVER!!!

Amish1188

Nie znacie sie wszyscy. "Question", "Boom", "Solider Side" czy "Aerials"... To są dopiero piosenki. Kidyś mi się podobało Chop Sue o Toxicyty, ale albo mi sie znudzily, albo odkryłam lepsze piosenki.

DirtyLarry

Mi właściwie łatwiej byłoby wyliczyć utwory które mi się nie podobają...chociaż tutaj też bym miał problem bo w zasadzie to ja takowych nie pamiętam :)

ManBehindTheMist

właściwie to wszystkie są świetne, do niektórych trzeba się po prostu przekonać, nieliczne nie przypadły mi do gustu np. Mind czy Goodbye Blue Sky, które całkowicie nie mają sensu.

Pytanie, wiem że to zabrzmi łupi ale gdzie można znaleść liste wszystkich utworów, dużo jest poza albumem, których tytułów nie znalazłem w Wikipedii :(