Też tak uważam... ;] Ja najbardziej kocham "Kill Rock 'N Roll"
'`'`'`'`'`'`'`'`'`'`'`'`'`'`'` '`'`'`'`'`'`'`'`'`'`'`'`'`'`'
Pozdrawiam wszystkich fanów System of A Down! :)
Rockowych to napewno nie ;)
Dla mnie B.Y.O.B czy Hypnotize to nic w porównaniu do Toxicity czy Chop Suey....
pozdro
Witam.
Moim zdaniem Aerials, Spiders i Revenga są najlepsze :)
Ale to tylko moje zdanie.
R+ i SOAD 4evah
Pozdrawiam
Chop Suey mi sie już znudziło, wolę ich pierwsze płyty, szczególnie "System of a Down" z np. Peephole, Mind. Ale Hypnotize też jest świetna
SOAD RULEZ!
pozdro dla wszystkich fanów :D
racja, toxicity to po prostu, ekhm....coś tak wspaniałego, że nie da się tego słowami wyrazić!!! a tak poza tym, to kocham wszystkie ich piosenki.
...najlepszy?...to zalez zkim ich porownywac...
...bo w moim osobistym rankingu kapel,to SoaD wysokiego miejsca nie zajmuje...
ja jestem wielka fanka zespolu i uwazam ze dwie ostatnie plyty do piet nie dorastaja pierwsze i drugiej. nie sa zle ale to nie jest juz ten system co na poczatku. album "steal this album" jest tez o wiele lepszy od mesmerize czy hypnotize
Przeczytałem gdzieś: sami muzycy mówili, że nie chcą stagnacji, a rozwijać się, wprowadzać nowe pomysły. Wg mnie to dobrze, że nie robią tych albumów "na jedno kopyto". Pozdrawiam
prasa (albo sam zaspół) nazwał osobny styl muzyki specjalnie dla SOAD, który nazywa sie soil od pierwszej nazwy zespołu. SOAD są niepowtarzalni i należało im się :)
Myślę, że nie ma co porównywac ich płyt. Ja osobiście lubię chyba najbardziej "Toxicity", ale np. Hypnotize czy Mezmerize to już połączenie innych gatunków muzycznych.
nieprawda. trzeba porownac ich plyty, bo trzeba zobaczyc jak oni sie zmienili w ciagu swojej kariery (nie mowie ze na gorsze). trzeba porownywac plyty wykonawcow i nie powiedzialabym ze ostatnie plyty to calkiem inna sprawa. juz steal this album (a wiadomo ze te utwory mialy byc na toxicity) zawieral podobne polaczenia co mesmerize np, a mimo to byla o wiele, wiele lepsza
i tak kocham system
to jest zespól genialny i mój ulubiony od paru dobrych lat:) zgadzam sie że najlpesze są pierwsze płyty ale hypnotazie i mesmerazie też są niczego sobie:)SOAD wspaniale łaczy wiele gatunków muzycznych...niezapomniana dla mnie końcówka na płycie toxicity piosenki "aerials" ...ajjj jak ktoś nie słyszał to polecam...ponoć zaczerpnięta z folkloru ormiańskiego:D
Pierwsza płyta genialna, druga bardzo dobra ale czym dalej tym gorzej nie wiem jak można się podniecać ich ostatnimi płytami które nie mają w sobie nic z orginalności, stylu jaki miał ten zespół na początku. Shit i tyle
Nr. 1. S.O.A.D
Grają bardzo dobrą muzykę =]
Ja jestem ich faneem i poprostu uwielbiam taką muzę
S.O.A.D 4ever !
uwielbiam S.O.A.D ale uwazam ze dwie ostatnie plyty byly troszke za slabe, mogli sie bardziej postarac ale i tak jest git :P
mesmerize i hypnotize są po prostu inne od innych płyt, są robione bardziej pod MTV, ale też są genialne. Ale i tak wolę pierwsze płyty
pozdro, Eco
A tam uwielbiam całą ich twórczość ( choć oczywiście mam ich ulubione płyty czy kawałki :] )!! SOAD rulez :D
Nie znacie sie wszyscy. "Question", "Boom", "Solider Side" czy "Aerials"... To są dopiero piosenki. Kidyś mi się podobało Chop Sue o Toxicyty, ale albo mi sie znudzily, albo odkryłam lepsze piosenki.
Mi właściwie łatwiej byłoby wyliczyć utwory które mi się nie podobają...chociaż tutaj też bym miał problem bo w zasadzie to ja takowych nie pamiętam :)
właściwie to wszystkie są świetne, do niektórych trzeba się po prostu przekonać, nieliczne nie przypadły mi do gustu np. Mind czy Goodbye Blue Sky, które całkowicie nie mają sensu.
Pytanie, wiem że to zabrzmi łupi ale gdzie można znaleść liste wszystkich utworów, dużo jest poza albumem, których tytułów nie znalazłem w Wikipedii :(