PejaI

Ryszard Waldemar Andrzejewski

8,2
194 oceny występów osoby
powrót do forum osoby Peja

Rychu Peja jest ambitnym, inteligentnym i mądrym raperem. Jego wybitna Twórczość przez duże T, jest niesamowita. Każdy album Rycha Peji, ma w sobie coś. Peja rapuje o życiu, biedzie, patologii, społeczeństwie - ten przekaz trzeba zrozumieć. Lecz na płycie "Styl Życia G'N.O.J.A." są utwory o tym, że zmienia się życie rapera, np. All Inclusive, Zmieni SIę Na Lepsze, (Z)Robię Szmal. Peja jest najlepszym raperem, bo wniósł tyle do Polskiego Hip Hopu, że można się zadowolić. Otrzymał nagrodę Fryderyka 2002 za "Na Legalu"

Peja jest moim autorytetem w rapie. Od niego wszyscy powinniśmy się uczyć. A ci pseudoraperzy: Mezo, Liber, Tede, Grupa Operacyjna, Doniu, Waszka G, Lech Roch Pawlak, powinni mieć zakaz rapowania na długo. Oni mogą Peji najwyżej buty szorować.

Peja obok Nagłego Ataku Spawacza jest moim faworytem. Teraz czekam na nową płytę Slums Attack "REEDUKACJA" która ukaże się w Lutym 2011 roku.

Wielki_Krytyk_ Muzyczny

Najlepszy raper na świecie..hiehie dobre... to dopiero psychofan...nie mówie,że jest złym nawijaczem, ale do czołówki światowej to mu daaaleko,jak zresztą wszystkim polskim emce.

Detoksynator

To tylko moja opinia. Każdy ma prawo do swojej. Nie sądzę, że Polski Rap jest gorszy od Amerykańskiego. Jest wielu Polskich MC, którzy dorównują Amerykańskim raperom: Peja, Fazi (Nagły Atak Spawacza), Eldo, O.S.T.R, Pezet, KaRRamba

Wielki_Krytyk_ Muzyczny

"Jak Ty chcesz nagrać, ku*wa, REEDUKACJĘ?! Polecam EDUKACJĘ, może od niej zaczniesz?"

Witeczek

To zdaje się cytat z Tedego?
Nie jestem fanem Peji,ani Tedego ale obiektywnie patrząc to Peja obecnie sprzedaje jakieś 10x więcej płyt od Tedego,gra 10x więcej koncertów co za tym idzie wyciąga ze swojej pracy więcej zysków,co oznacza,że jest sprytniejszy (mądzrzejszy?) i lepiej potrafi sprzedać swój towar.Także Witeczek sam sobie odpowiedz komu z tych panów bardziej przydała by się edukacja.Przynajmniej w dziedzinie marketingu.

Detoksynator

Czekaj, czekaj... Któryś z Was tu mówił, że Tede robi komerchę, a Peja prawdziwy rap nie dla forsy?

Witeczek

Coś ty się z choinki urwał? Jasne,że robią to dla forsy.Cały show biznes jest dla kasy!

Detoksynator

Chłopie, przecież o tym wiem. Młotkom, które w większości oblegają to forum próbuję to wytłumaczyć już od zamierzchłych czasów, ale, na szczęście, chociaż Tobie nie muszę :-)

W takim razie możemy wrócić do tematu:
Doda Elektroda, czy jakaś inna Paris Hilton golą potworne ilości kabony. Są Twoim zdaniem wybitnymi intelektualistkami? Bo ja w to szczerze wątpię. Peja jest trochę jak ojciec Tadeusz Rydzyk: Znalazł sobie grono średnio zaawansowanych intelektualnie odbiorców i zarabia na nich gigantyczny szmal. Tyle, że Rydzyk celował w Moherów, a Peja w tak zwanych "ludzi ulicy". Propsy za plan marketingowy - ale sam przyznasz, że sprzedaż w dzisiejszych czasach nie jest odzwierciedleniem jakości.

Witeczek

A, i zapytam Ciebie, bo może bardziej obeznany w tych kręgach jesteś:
Skąd u fanów Pei to uwielbienie Faziego? Dla mnie cały NAS to dinozaury, które - jeśli w ogóle były w mainstreamie - to nie są w nim już z 10 lat, a technicznie przez te 10 lat nie zrobili żadnego progresu. Wytłumaczysz mi to zjawisko? :-)

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Witeczek

"Jak Ty chcesz nagrać, ku*wa, REEDUKACJĘ?! Polecam EDUKACJĘ, może od niej zaczniesz?" Peja nie miał warunków do nauki, a i tak jest mistrzem juniorów w judo ;) Tede? Chodzi o to, że zawsze się lansował, szczególnie hajsem ojca, a ty nienawidzisz Peji, nie wiem czemu, może tylko dlatego, że jesteś fanem właśnie Tedego i nie rozumiesz, że można lubić tych 2 raperów jednocześnie.

Wielki_Krytyk_ Muzyczny

jak by żył w stanach byłby raperem na poziomie Paca polski rap jest dobry ale polacy mało co się na nim znają

Amoros

hahahaha

Amoros

Człowieku, poczytaj sobie o czymś takim jak TECHNIKA RAPU i będziesz wiedział, że Peja w Ameryce z takim flow byłby nikim, jak (niestety) każdy polski MC. Nikt by o nim nie usłyszał, więc po części powinien się cieszyć, że żyje w Polsce. Pamiętaj- TECHNIKA RAPU, która w Polsce nie istnieje.