Leonardo DiCaprio

Leonardo Wilhelm DiCaprio

9,0
264 751 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Leonardo DiCaprio

Chodzi mi o to,czy wolicie Leonardo gdy byl mlodzszy,chłopięcy,czy też może jego obecny wygląd?A może zróbmy małybilans,co Leo zyskał,a co stracił na swej diametralnej zmianie:1.Gdy był młodszy,typu sweet boy titanic:
Miał ciekawe oczy,takie niewiarygodnie niebieskie,spojrzenie niebanalne.Ale to już w sumie legenda.Nosił tę swą słynną fryzurkę z przedziałkiem,która w sumie do niego pasowała.Twarz moim zdaniem miał w sumie dość urodziwą,sympatyczną i jak na swój wiek był niewiarygodnie chlopięcy,z powodzeniem grywał nastolatków.To były plusy.Ale gdy był młodszy,dużo mu zarzucało "gogusiowatość",choć utalentowany niewiarygodnie,wszyscy patrzyli na jego wygląd.Mówiono też,że jest chyba zniewieściały (moim zdaniem zniewieściały nie był,po prostu taki chłopięcy,ale tak,że bylo widać ze to facet),że wyglądał jak gej.Ja,patrząc na młodego Leonardo,nigdy nie mogłam powiedzieć o nim "przystojny",pasowało mi za to do niego określenie "ładny".A co do głosu Leo,to też miał głos taki nieszczególny...A teraz analiza Leo starszego:1.Papieroski sprawiły,że przystarzał się niemiłosiernie (porównajcie sobie wciąż piękną Kate Winslet).Ale za to dziś wygląda jak facet,nikt mu nie zarzuci "gogusiowatości" czy gejostwa.Przytył,przypakował,teraz grywa wreszcie role naprawdę ambitne("Aviator","Krwawy diament","Infiltracja"),a nie tylko "ładni chłoptasie".Wydaję mi się,że może nieco zmądrzał,zmienił się mentalnie.Nie nosi już titanicowej fryzurki,może z powodzeniem zagrać i postać sympatyczną i czarny charakter (ciekawe,czy gdyby Titanic był kręcony dzisiaj,to czy Leo może dostałby rolę Calla?)Jego oczka jeszcze bardziej zmalały,ale jednocześnie tak na dobre to wlaśnie po spojrzeniu możemy poznać,że to naprawdę jest ten Leonardo DiCaprio.Wydaje mi się,że troszkę jakby mniej dba teraz o siebie?A dziś glos ma dość charakterystyccny,kiedyś bym go po głosie nie poznała...Zmianę przeszedł diametralną,z jednej strony na dobre,z drugiej na gorsze... Chociaż muszę przyznać,że ja to się w tej młodszej "wersji" Leo kochałam.Ach,co to było za zauroczenie...Do dziś mam do niego taki mały "sentyment",a serduszko mocniej zapuka oglądając jakiś film z młodszym Leo (np. ostatnio na TCM było "Przetrwać w Nowym Jorku,no i co roku blisko świąt na Polsacie wspomnienia ożywiane są przez puszczanie Titanica).I może przez to do dziś jest jednym z moich ulubionych aktorów.Pewnie mnie tu zaraz zjecie,bo się rozpisałam jak głupia,ale ciekawi mnie,czy tylko ja tak myślę?Jaka jest wasza opinia o diametralnej przemianie Leonardo DiCaprio?

Dicaprio dobrze że się zmienił,nie wygląda już jak dzieciak i w dodatku przypakował i staje się lepszym aktorem.

PATOLOGIA458

Zgodzę się z tą wypowiedzią. Zmienił się i to na lepsze, a jego obecny wizerunek bardziej mi się podoba (wygląda jak mężczyzna,a nie jak chłopaczek) Pod względem aktorskim z filmu na film również coraz bardziej zaczyna mnie zaskakiwać. Duży plus dla niego.

agusiek303

Normalne, wydoroślał. Jest dojrzałym facetem, w dodatku inteligenty. Może dla niektórych to wada, że już tak nie dba o siebie i nie wyglada tak "ładnie". Ale wcześniej nie zwracałem na niego uwagi. Teraz darzę go sympatia i szacunkiem i wyczekuję każdego kolejnego filmu z nim. Dla mnie to jest osoba, która mam przeczucie i nadzieję, stanie się legendą kina. Ma w sobie to coś, co posiadał Brando. Oby tego nie zmarnował...

A dla mnie właśnie ten młodziutki Leo jest lepszy...i mimo że mam obsesje na jego punkcie(i wszyscy moi znajomi to wiedzą i gdy go widzą od razu kojarzą ze mną) to obecnie wygląda że tak napiszę nie-za-ładnie:/ jakby o siebie nie dbał!i jak widzę młodego Leosia to wariuję itd. ale jak już tego po trzydziestce to mija moja furia...i z tego względu przyznam się szczerze że oglądam jedynie te starsze filmy..a Krwawego Diamentu i Infiltracji po prostu nie chcę oglądać...no i tyle!

Ale i tak go kocham:P

karola2101

A ile masz tyyy lat :P :P XP

donZabol

Dokłądnie o to samo chciałam zapytać. Nie wszystkim muszą się podobać filmy o poważniejszej tamatyce, jakie karola2101 wymieniała (K.D. i Infiltracja) ale te dwa filmy pozwoliły Leo pokazać, że jest naprawdę dobrym aktorem i jednocześnie zerwać z "chłopięcym" wyobrażeniem o nim.
Mnie się zdecydowanie bardziej podoba jego nowy wizerunek - jest bardziej męski i przez to dojrzały.

agusiek303

masz TY lat 16! no i może dlatego wolę tego młodszego....może za parę lat docenię pozażne rolę pana DiCaprio...ale jak na razie oglądam tego młodszego tu wymienionego...i nie chce się z Wami kłócić czy coś bo nie o to mi chodzi....po prostu wyrażam swoje zdanie...opinie..itd itp...:P

karola2101

Spoko, nikt nie chce sie kłócić :P A tak poza tym -za kilka latek myślę, że ci sie zdanie zmieni ;)

użytkownik usunięty
karola2101

Ja już co prawda nastolatką nie jestem,ale gdy sie w Leo kochałam,to miałam lat 16.A zaczęło sie,wiadomo od niezatapialnego titanica,gdy pewnego roku leciał na polsacie (byla to chyba pierwsza polsatowska emisja titanica moze ktos pamieta w ktorym roku zaczeli coroczna emisje w grudniu).choc leo byl juz okolo roku czy dwoch po WIELKIEJ przemianie,to jednak mnie trafilo.Gdy ogladam jakis film z mlodszym Leo,serce mi mocniej bije ale zaraz wlaczam se najnowszy film z Leo jaki mam z 2007R i mowie do siebie "Glupia ty ON teraz wyglada WLASNIE TAK".I jakos przechodzi.teraz juz jestem dorosla,wiec sie nie zaurocze,ale sentyment do tego goracego jakie bylo niewatpliwie zauroczenia pozostaje.Tobie sie nie dziwie,nie obraz sie ale jestes kolejna nastolateczka co go za wyglad chybi.Kiedys tez bylam nastolatka,ale potem to w konCu zrozumialam i dzis Leo jest jednym z moich ulubionych aktorow nie za wyglad,lecz za talent i odrobinke sentymentu.sory ze tak niechlujnie nAPISALAM ALE SIE SPIESZE pa

karola2101

Ale spokojnie. Ja ani Ciebie nie obraziłam swoim komentarzem bo napisałam go kulturalnie, przytoczyłam tylko Twoją opinię i sama przy okazji odpowiedziałam, że wolę DiCaprio z teraz :)
Jeśli miałaś inne odczucia to wybacz, ale na pewno Cię nie atakowałam :)

użytkownik usunięty
karola2101

ciekawi mnie karolciu czy ci z tym uczuciem dobrze jest czy zle?bo mi bylo strasznie zle...

hmm....a w jakim sensie było Ci z tym zle?? Bo ja tak szczerze to nie wiem:)jak na razie chyba dobrze:)...

użytkownik usunięty
karola2101

to moze lepiej bysmy se pogadaly na privie?bo tak opowiadac na forum i innych zanudzac to ja wiem....a zaraz wiecie zaloze nowy temat,kolejny z cyklu "Co sądzicie".A jak jest ci dobrze to ok bo jazelka cene szukalam sposobu zeby sie odkochac...no i po czasie znalazlam...jak chcesz to i tobie go podam...

użytkownik usunięty
karola2101

a jak dlugo mozna wiedziec u ciebie?miesiac a moze rok?

ale co znalazłaś???
u mnie gdzieś już z 10 miechów a może nawet rok:)
spoko jak chcesz możemy prywatnie:) chcesz me gadu czy cuś??

karola2101

jaki jest ten sposób?? hm....jestem ciekawa...bo u mnie może wiele sposobów nie działać..:P:P:P

użytkownik usunięty
karola2101

Wiesz mnie to ciezko zlapac bo ja kompa niemam i na necie to tak tylko raz czy dwa w tygodniu jestem :(

użytkownik usunięty

maila ci moge podac,bo po co filmweb zasmiecac opowiesciami z okresu kochania sie w aktorach,powiem ci narazie tylko,ze tez myslalam ze nie przejdzie nigdy ale jakos przeszlo samo,z czego zostala tylko i wylacznie sympatia jako tako to do samego aktora a nie do wiesz o co chodzi.podaj emilka a moze jestes na naszej klasie czy na znajomych na interii???

użytkownik usunięty

a kto z was wie w ktorym roku polsat rozpoczal emisja titanica?nie byl to przypadkiem 2002 czy cos?

użytkownik usunięty
karola2101

a sposob to mysle ze i bez mojej pomocy znajdziesz u jewdnych trwa to dlugo u innych krotko raczej niema reguly bo ja to sie raz jednym asktorem fascynowalam jedynie przez....pol dnia,a drugim przez....pol roku!

to może lepiej nasza-klasa co???
Karolina Baranowska
Poznań
to chyba wystarczy:P:P

użytkownik usunięty
karola2101

aklejak ten titanic ma byc wpiatek,to dlaczego nie jest top napisane jeszcze na filmwebie?przeciez filmweb zawsze zapowiada filmy zwiekszym wyprzedzeniem niz program tv...

o wiele lepiej wyglądał jak był młodszy to znaczy wiek jak grał w tytaniku

zwlk

Tak zgadzam się lepszy był jak był młodszy :) ZaKOCHANA bYLAM W NIM HEHE

użytkownik usunięty
Dulce_3

Witam w klubie dawnych nastolatek ,tak mocno zakochanych:)

hehe, fajny tu się babski fanklub Leona zrobił :P

użytkownik usunięty
TBaDoo

A CO:)kazdy ma jakiegos bzika:) a my mamy fanklub

użytkownik usunięty

oki dzieki za ozywianie tematu oby tak dalej!!!!!!!!!!!!!!!!!!

użytkownik usunięty

No ja też przyznam,w glebi duszy tez wole mlodszą wersje,chociaz wczoraj w "Pokoju Marvina" wygladem mnie nie powalil...A i w "Chlopiecym swiecie","Trujacym bluszczu" jakos sie uroda nie wyroznial.Dopiero mu to potem przyszlo...Ale jest to tez kwestia charakteryzacji,bo w "przetrwac w nowym jorku" wygladal mysle tak sobie (bo jak wygladaja narkomani),a juz w "Calkowitym zacmieniu" wygladal moim zdaniem (wykluczajac oczywiscie niektore sceny) uroczo.Potem znowu wspomniany pokoj marvina,a zaraz olsniewa buzia w "Romeo i Julii".No a potem film,w ktorym mi sie zdaje wygladal najlepiej (ale tylko jak mial przedzialek),no i ten "sweet boy titanic" przyklejono mu na dlugo....
Ach,znowu sie rozpisalam...Juz od miesiaca zamierzam 2 nowe tematy zalozyc,ale ciagle mi brak czasu....ale poczekamy,zobaczymy...

Hehehe, ja mialem premiere VHS Titanica, i odziwo zauroczylem sie w Winslet hehe :D

użytkownik usunięty
Sonny_13

dlaczego o dziwo?przeciez kate winslet to piekna i sympatyczna kobieta...

użytkownik usunięty

No widze,ze forum troszke zamarlo,a szkoda jak moj fajny temat zlikwiduja...Ale zaraz zaloze niowy i zapraszam do komentowania :)

Boże dzieci... jak był młody to nie grał tylko w Titanicu - wręcz przeciwnie. Obejrzyjcie sobie jego filmy to zobaczycie, jaki był genialny! I jest dalej, tylko nie widziałem ostatnio tak dobrej roli, jak choćby w "Co gryzie Gilberta Grape'a", czy "Przetrwać w Nowym Jorku"!

użytkownik usunięty
Zygfryd666

Mam nadzieje ze te dzieci to nie bylo do mnie bo wiesz ja se zdaje sprawe ze nie samym titanicem leo za mlodu zablysnal...tez z reszta nie jestem zwolenniczka szufladkowania,ale leo sam powiedzial, ze mu szufladka titanica nie przeszkadza,to czemu mamy nie pisac o titanicu?z reszta przeczytaj dokladnie wszystkie komentarze,to zobaczysz ze innne tytruly tez zostaly wymienione

użytkownik usunięty

No piszcie dalej bo nam temat zniknie..... :)

Ojj dawno tu nie byłam ;)
Nie mogę się już doczekać "W sieci kłamstw"
Może tym razem Leo przeżyje :)

agusiek303

hehe:) dokładnie ostatnio obejrzałam krwawy diament i infiltracja i w obu leo zginął ;) ale muszę przyznać, że faktycznie świetnie tam zagrał i zdecydowanie wole dzisiejszą wersję leonarda:)

LeoKate obejrzyj sobie 'co gryzie gilberta grape'a'. w tym filmie naprawde mozna Leo nazwac mlodym chlopakiem, jakim w istocie byl ze względu na wiek - to jesli chodzi o jego wyglad zewnetrzny. druga kwestia istotniejsza to aktorstwo, roli Arnie'go Grape'a moim zdaniem DiCaprio nigdy nie przebil, zdecydowanie jak narazie sam szczyt jego aktorstwa a dodajac do tego jego ówczesny wiek bomba.

bhebhe

Popieram. A tak ogólnie to jeszcze nie widziałam żeby DiCaprio zwalił totalnie jakas rolę. Dobry aktor.

Evelyn_8

młody leonardo nigdy mi się nie podobał. I choć gdy Titanic wchodził na ekrany miałam 10 lat, to wydawało mi się okropne kochać w dziecku. dziś oglądając zdjęcia młodego Leo,czuję i czułam się dziwnie. Teraz wyolbrzymiam, ale myślałam sobie, że kurcze, tylko pedofilowi może się podobać takie dziecko. Oczywiście, pół żartem pół serio to piszę.

Wolę Leo starszego, dojrzalszego, charakterystycznego. No, w końcu wygląda jak facet! czy mi się pdooba? Na niektórych zdjęciach, przy dobrym świetle w niezłych ciuchach, przed premierą gdy nie ma brzuszka, nawet nawet... Jak chce to potrafi się fajnie zaprezentować.

Cieszę się, że nie jestem już w tym wieku, co człowiek tak wariuje. Dziś DiCaprio to dla mnie przede wszystkim absolutnie genialny aktor, upatruje w nim następcę De Niro czy Pacino. I wisi mi czy dobrze wygląda czy nie. Byleby dobrze grał, to będę jego fanką :)

ps zjecie mnie, ale ja Titanica nie cierpię! Uważam, że to jeden z najgorszych filmów wszech czasów.

użytkownik usunięty
eji

ja tam titanica ani lubie ani nie lubie pozatym do kogos innego: co gryzie gg mialam okazje kawalek obejrzec fakt niezle ale z drugiej strony zastanowemy sie czy moze zagrac szarego normalnego czlowieka ulicy nie jest nawet trudniej niz swira czy chorego?bo spotkalam sie z taka madra opinia,ktora bardzo mi sie spodobala...co do wygladu leo no coz jest jak jest ale musze przyznac ze po obejrzeniu zwiastunu revolutionary road no to nawet,nawet...mysle ze pod koniec miesiaca tvp zaserwuje nam czlowieka w zelaznej masce a za okolo miesiac titanic

użytkownik usunięty

no widze ze mioj temat troszke odzyl i bardzo dobrze:).aha i jeszcze jedno w titanicu leo nie byl juz dzieckiem to raczej kochanie sie w dzieciach nie wchodzilo w rachube to do ostatniego postu,a co do w sieci klamstw tez sie nie moge doczekac...pozatym nie zgadzam sie z opinia z innego tematu,ze leo nie jest i nie bedzie tak dobry jak deniro czy inni...bo jest i tak...

chodzilo mi o to, że dla mnie wygladał jak dziecko :)

użytkownik usunięty

ok sprawdzilanm na pol;sacie rzeczywiscie titanicw piatek i wsobote o 20 no to serdecznie zapraszamy na weekend z pol;satem

użytkownik usunięty

no i co?juz nikt nic nie dopisze?bo nam temat zlikwiduja...

teraz był wywiad w Dzienniku i wieeelkie zdjęcie Leo na 1 stronie i wreszcie mam GO na ścianieeee!!!!!!!!!!!!!!!!1:)

karola2101

Widzę, że mały zastój więc wkraczam do akcji;)
Pierwszym filmem, w jakim go zobaczyłam, oczywiście był "Titanic".
No i oczywiście, strasznie mi się podobał, śliczniutki, słodziutki itp.xD

Ale moim zdaniem, rzeczywiście zmienił się teraz na lepsze.
Zarówno pod względem zawodowym,jak i prywatnym.
Z dobrego, acz początkującego aktora stał się profesjonalistą, który świetnie wciela się w każdą rolę.
A jeżeli chodzi o "Leosia"(no sory, tak jakoś mi zostało od czasów TitanicaxD)jako faceta to zdecydowanie wolę go teraz. Z młodego przystojniaczka, zrobił się dojrzały, megamęski i przystojny facet, wydoroślał i w ogóle.

Osobiście najbardziej zachwycił mnie swoją rolą w "Krwawym Diamencie".
Facet jest po prostu świetny.!

adasiowaaa

"Złap mnie jeśli potrafisz" - gdyby nie on, w życiu bym tego filmu nie obejrzała.xD
(Tomuś Hanks jakoś mnie przed ekran nie przyciąga, nie wiem czemu.xD)

Świetny był naprawdę!!!!!

adasiowaaa

hym...żeby temat nie został usunięty chodź jest najlepszy ze wszystkich(tak sądze) to wyraże swoją opinie.

Jeżeli chodzi o mnie to powiem tak.Leo kiedy był młody odegrał najlepsze role jak na swój wiek,wtedy właśnie był odjazdowy,fascynował wzystkich,robił wrażenie.Natomiast teraz kiedy leo jest już Panem Leonardem odgrywa role wprost proporcjonalną do wieku przy czym wszystkich zaskakuje profesjonalizmem.Nie mam zamiaru porównywać go,każda jego rola pasuje do wieku.Leo był zajefajny jest i będzie...:)

Cybernator2

a tak apropo jego filmów.Oglądałem niestety tylko "Titanica" i chyba "Przetrwać w nowym Jorku".Może jeszcze natknąlem się na jego nowsze filmy.Z ciekawości jaki polecacie Film z Nim który mógłbym obejżeć?
Który jak dla was byl najlepszy...