Piszcie swoje ulubione cytaty Johnny'ego z filmów (wywiadów)!
"Nie możemy sie tutaj zatrzymać, to kraj nietoperzy" Fear & Lothing in Las Vegas
"Jesteśmy piękni! To klasa A! 100% czystej, kolumbijskiej kokainy, panie i panowie - mocna rzecz! Czysta jak płatek śniegu." Blow
Na razie tylko te przychodzą mi do głowy ale na pewno jeszcze dopiszę!
a mnie utkwil dialog ze sleepy hollow,kiedy depp i "smietanka" miasteczka,stoja nad cialem trupa bez glowy a johnny mowi ze ciala zmarłego nie rusza sie."a dlaczego?"-pyta jeden z nich."dlatego,ze nie".nie mam na mysli lektora polskiego,tylko samego johnnego,ktory wypowiada te slowa zakraszajac swoim grymasem na twarzy.
Na końcu Piratów z Karaibów kiedy kapitan Sparrow żegna wszystkich, zwraca się do Elizabeth: 'Elizabeth, nie byliśmy sobie pisani". Zupełnie tak jakby go to coś obchodziło
Mmm...ja po prostu kocham tekst Jacka pod koniec Piratów... *now...bring me that horizon...* Ah! Czapki z głów!
albo w Sleepy Hollow jak wchodzi do domu Baltusa i tam Brom(narzeczony Katriny) mówi: "Nie słyszeliśmy pańskiego nazwiska" a Depp na to: "Bo go nie podałem".
"Kapitan Jack Sparrow jest jakby skrzyżowaniem Keitha Richardsa i Pepe Le Swąda" (z wywiadu)
"Blady, cherlawy, smutnooki mężczyzna, którego włosy wyrażały o wiele więcej niż bitwę na poduszki z zeszłej nocy. Pamiętam, że pierwsze, co przyszło mi do głowy było: “Idź się trochę przespać!”, ale oczywiście nie mogłem tego powiedzieć." (ze wstępu do książki pt "Burton on Burton")
Oscary 2004
Powiedz jak się czujesz w takim stroju, we fraku, na czerwonym dywanie?
JD: Rzeczywiście wszystko tutaj wydaje się bardzo interesujące. Ciekawy sposób na spędzenie popołudnia.
Co dla ciebie znaczy ta noc w świetle kariery którą wybrałeś?
JD: Wiele osób wykazało się odwagą, decydując się dać tę nominację właśnie mnie. Jestem w dalszym ciągu w szoku. Właściwie chciałbym wszystkim podziękować za nominację i taka jest moja rola dzisiaj.
Będziesz się cieszył jak już będzie po wszystkim?
JD: Myślę, że tak. Całą drogę jadąc do domu
i jeszcze fajniejsze u mnie:)
JD: "Am I a romantic? I've seen Wuthering Heights ten times. I'm a romantic"
Jack Sparrow: "Me, I'm dishonest, and you can always trust a dishonest man to be dishonest. Honestly, it's the honest ones you have to watch out for...'"
JD: "I would do anything Tim [Burton] wanted me to. You know - have sex with an aardvark... I would do it."
Ja jako gorąco zwolenniczka zarówno samego Deppa jak i granego przez niego Jack'a S., którego uważam za część tego wspaniałego aktora - uwielbiam wszystkie teksty Sparrowa z "Piratów...", ale najbardziej zawsze podziwiam końcówkę filmu: nucenie Jack'a pod nosem i "Drink up me 'earties, yo ho" i z zatrzaśnięcie kompasu z takim szelmowskim uśmiechem, aaach ^_^...
Uwielbiam też cytaty z "Sleepy Hollow", których już przytaczać nie będę bo fani doskonale je znają ;). Pozdrawiam.
Kompas, który nie wskazuje północy, pistolet.................... tylko jedna kula,(miecz)...........już myślałem że bedzie z drewna. Jesteś najgorszym piratem o jakim słyszałem!!
Ale słyszałeś o mnie.
Albo w filmie Ed Wood po premierze Plan 9 z kosmosu mówi że dzieki temu filmowi ludzie go zapamiętają. Jak dobrze wiemy ten film uznano najgorszym filmem w historii kina i chyba dzięki temu ludzie zapamiętali Eda Wooda
Albo ten kiedy dwóch gostków z gwardii pilnowało statków i mówią Jackowi że cywile nie mają tu wstępu a on na to:
'Powiem wam jeśli jakiegoś spotkam' :D
"Jestem nieuczciwy, a więc uczciwie możesz liczyć na moją nieuczciwość, bo tylko uczciwi są nieprzewidywalni".
I z jakiegoś wywiadu:
"- Czy we Francji paparazzi nie prześladują cię tak, jak w Ameryce?
- Czasem ktoś przyłapie mnie na plaży, zrobi zdjęcie, kóre pojawi się na okładkach paru brukowców opatrzone wielkim nagłówkiem JOHNNY DEPP - A JEDNAK TEŻ SIĘ KOMPIE, ale nikt nie zwisa ci z drzewa."
:)
Ktoś już wczesniej podał to, mi się bardzo podoba cytat z Piratków now...bring me that horizon. W ogóle ten film jest tak napakowany różnymi super stwierdzeniami że moge go oglądac bez przerwy. A w poniedziałek na polsacie;)
Z niewymienionych wcześniej cytatów podoba mi sie jeszcze ten :
Will: Ukradniemy okręt? TEN okręt?!
Cpt Jack Sparrow: ZAABORDUJEMY. Zaabordujemy ten okręt. Terminologia morska. ;-)
Donnie, Sleppy Hollow, Piraci.. tyle tego było.. A jakoze wczoraj Piraci byli, to zapamiętałem: "now... bring me the horizon", "but why rums gone?!", "this day u will remember as a day... (jebut do wody)" :P
Wtedy gdy Elizabeth wpadła do wody:
- Nie ratujecie jej?
- Ja nie umiem pływać.
- Chluba królewskiej floty.
"Są tylko cztery ważne pytania w życiu:
-co jest materią ducha?
-co jest naszą wewnętrzną siła?
-dlaczego warto życ?
-za co warto umrzeć?
Odpowiedź jest tylko jedna - MIŁOŚĆ"
/Don Juan de Marco/
jeden z moich ulubionych, z Marzyciela:
-Udała się, do Nibylandii. Możesz ją odwiedzić,kiedy tylko zechcesz. Jeśli sam się tam udasz.
-Jak?
-Wierząc. Po prostu uwierz...
...
-Widzę ją.
Po za tym uwielbiam scene z "Arizona Dream" w której Depp je sobie śniadanie i sie cieszy, a typeska cos do niego napierdala a on jej wogole nie slucha ;p
Z Fear & Loathin' in Las Vegas -Hunter Thompson o dr. Gonzo
He's one of the god's prototypes. Too weird to live, too rare to die.
Również z Fear:
To białe... na moim rękawie... To kwas...
Jack : She’s safe, just like I promised. She's all set to marry Norrington, just like she promised. And you get to die for her, just like you promised. So we're all men of our word really except for Elizabeth who is, in fact, a woman.
Jack : If you were waiting for the opportune moment…that was it.
Jack :Palulay…palu-li-la-la-l ulu, parlili… parsnip, pasley, par...
Pirate: Parley?
Jack : Parley! That’s the one. Parley! Parley!
Pirate2: Parley? Down to the depths whatever man that thought up “parley!”
Jack : That would be the French.
Barbossa: So what now, Jack Sparrow ? Will it be it two immortals locked in an epic battle until Judgment Day and trumpets sound? Hmm?
Jack : Or you could surrender.
Jack: Will …nice hat.
& of kors :D -
Jack:Now...bring me that horizon. nana nana nana nana...
To tyle jeśli chodzi o "Piratów...", Savvy? :D:D:D ;)
ja uwielbiam moment w piratach kiedy spada mu słój z piaskiem gdzie ponoć było serce. wtedy jack orientuje się, że serca nie ma i mówi"gdzie jest moje pik pik"- no genialne to jest :D
mega mocne też jest w benny and joon "mamusia?";D i ten aktorski ślizg na kolanach oraz powrót na nich xdxd hahaha xd
"Kiedy skończyłem osiemnaście lat, zagraliśmy z Iggym Popem. Po dwóch koncertach schlałem się jak świnia i zostałem przy barze, choć klub był już zamknięty. Nie pamiętam dokładnie, ale chyba zachciało mi się rzygać i wtedy nagle zobaczyłem Iggy'ego. Był w krótkich spodenkach i pętał się po klubie z jakimś psem. Z niewiadomego powodu, nie wiem dlaczego, zacząłem na niego wrzeszczeć. Krzyczałem jak opętany, darłem się na całe gardło: "Wypie*** !". Nie wiem, co mnie napadło, bo Iggy był moim idolem. Podszedł do mnie i tylko zmierzył mnie wzrokiem, chociaż bałem się, że mnie uderzy. "Ty mały gnojku" - powiedział i zaraz sobie poszedł."
Z wywiadów : "Żyję z aktorstwa, ale nie chcę żyć aktorstwem", "najbardziej ponadczasowym i klasycznym pięknem są piersi kobiety" ;D
z filmów: Synu,jestem kapitan Jack Sparrow.Pojmujesz?, Uwielbiam wesela.Polejcie wszystkim!, Kocham sie by jeść i jem by móc sie znowu kochać! Pozwolę sobie na szczerość już na samym początku.Nie polubicie mnie dżentelmeni będą zazdrośni, a damy zniesmaczone nie polubicie mnie teraz, a im dalej będziemy brnąć,tym większą niechęć w was wzbudzę! :D