Gabriela Kownacka

Gabriela Anna Kwasz

8,2
8 998 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Gabriela Kownacka
moniablondi86

A Ty na własne życzenie .... nie dokończę jednak. W końcu jestem dobrze wychowana.

moniablondi86

po części masz racje, ale akurat rak piersi nie był spowodwany paleniem.

puma

"po części masz racje, ale akurat rak piersi nie był spowodwany paleniem."

Skoro rak piersi nie był spowodowany paleniem, to gdzie racja w zdaniu mówiącym, że przyczyną raka było palenie?
Skąd masz informacje, że to od palenia (lub nie od tego) miała raka?

JajoX

z racji studiów wiem, że palenie powoduje w dużej mierze raka płuc oraz przełyku, a na raka piersi znaczy wpływ ma zbyt duże spożywanie tłuszczów np. takie czipsy zawierają tzw. związki alkaliczne, które maja działanie rakowe. aczkolwiek jak mówiłam autor postu miał rację tym, że skoro się truła to na własne życzenie się dorobiła raka.

puma

Trochę pokręciłeś... czipsy mają związki rakowe.. ale u niej to przez papierosy... a co ma piernik do wiatraka?
Ostatnio byłem na konferencji antynikotynowej i z tego co mi wiadomo, to prawie każdy rak jest tytonio-zależny.
Rak piersi, rak szyjki macicy, rak prostaty. Oraz zdecydowana większość nowotworów złośliwych.

A do autora postu: skąd Ci wiadomo, że rzekomo Pani Gabriela paliła? Hm.. ciekawe....

kris22231

wiem bo spotkykałam ją często na ulicy, zawsze z papierosem

kris22231

jest w tym sporo prawdy :) ale papierosy nie wywołują bezpośrednio raka piersi. w pierwszej kolejności wywołują raka płuc oraz przełyku.

puma

Prawda jak robiłam sobie kolczyk w sutku to też nie mogłam jesc chipsów , bo wolałam uważac na wszystko

moniablondi86

Smoki nie palą

Marcinekk

hehe "smoki niepala"

marudka2

Smoki nie istnieją

dolce8

Po części autor tematu ma racje, że dużo paliła, ale o ile wiem no to rak piersi tworzy się od innych czynników.

moniablondi86

Nieraz ktoś pali jak smok,a żyje się długo.A w sumie była bardzo dobrą aktorką.

moniablondi86

Co was to obchodzi czy paliła czy nie ,marudzicie jak moja matka . Ogarnijcie się ,tylko jej wspólczuc ,a nie potępiac ,chciała to paliła.

moniablondi86

Gratulacje za komentarz na poziomie :/

moniablondi86

to ze w RZ palila to nie znaczy ze palila na prawdę

OptimusPrimefilmaniak

ona nie palila w RZ

kamil2123

paliła nie oglądałeś pierwszych odcinków

kamil2123

o przepraszam przecież pewnie w tych czasach[kiedy leciał premierowy pierwszy odcinek ] jeszcze nie było cię na świecie

OptimusPrimefilmaniak

?? ogladalem bardzo wiele odcinkow i w zadnym z nich nie palila i to mi wystarczy , a te papierosy tez wcale nie musialy byc prawdziwe

kamil2123

to widocznie źle ogladałeś, bo w czołówce serialu nawet pali :)

puma

pewnie, nawet było pokazane jak dmucha na Piotra gdy ten marudził o coś:D na początku jest wiele scen gdy sie zaciąga i puszcza "dymka" a jak później to nie wiem bo już nie oglądałem.

użytkownik usunięty
moniablondi86

trollujesz, czy po prostu jesteś głupia?