"po części masz racje, ale akurat rak piersi nie był spowodwany paleniem."
Skoro rak piersi nie był spowodowany paleniem, to gdzie racja w zdaniu mówiącym, że przyczyną raka było palenie?
Skąd masz informacje, że to od palenia (lub nie od tego) miała raka?
z racji studiów wiem, że palenie powoduje w dużej mierze raka płuc oraz przełyku, a na raka piersi znaczy wpływ ma zbyt duże spożywanie tłuszczów np. takie czipsy zawierają tzw. związki alkaliczne, które maja działanie rakowe. aczkolwiek jak mówiłam autor postu miał rację tym, że skoro się truła to na własne życzenie się dorobiła raka.
Trochę pokręciłeś... czipsy mają związki rakowe.. ale u niej to przez papierosy... a co ma piernik do wiatraka?
Ostatnio byłem na konferencji antynikotynowej i z tego co mi wiadomo, to prawie każdy rak jest tytonio-zależny.
Rak piersi, rak szyjki macicy, rak prostaty. Oraz zdecydowana większość nowotworów złośliwych.
A do autora postu: skąd Ci wiadomo, że rzekomo Pani Gabriela paliła? Hm.. ciekawe....
jest w tym sporo prawdy :) ale papierosy nie wywołują bezpośrednio raka piersi. w pierwszej kolejności wywołują raka płuc oraz przełyku.
Prawda jak robiłam sobie kolczyk w sutku to też nie mogłam jesc chipsów , bo wolałam uważac na wszystko
Po części autor tematu ma racje, że dużo paliła, ale o ile wiem no to rak piersi tworzy się od innych czynników.
Co was to obchodzi czy paliła czy nie ,marudzicie jak moja matka . Ogarnijcie się ,tylko jej wspólczuc ,a nie potępiac ,chciała to paliła.
o przepraszam przecież pewnie w tych czasach[kiedy leciał premierowy pierwszy odcinek ] jeszcze nie było cię na świecie
?? ogladalem bardzo wiele odcinkow i w zadnym z nich nie palila i to mi wystarczy , a te papierosy tez wcale nie musialy byc prawdziwe
pewnie, nawet było pokazane jak dmucha na Piotra gdy ten marudził o coś:D na początku jest wiele scen gdy sie zaciąga i puszcza "dymka" a jak później to nie wiem bo już nie oglądałem.