PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=205}

Zakochany Szekspir

Shakespeare in Love
1998
7,0 90 tys. ocen
7,0 10 1 89531
5,8 42 krytyków
Zakochany Szekspir
powrót do forum filmu Zakochany Szekspir

Mam na myśli nie tyle filmy kostiumowe, ale opowiadające o pisarzach/poetach/artystach.
"Becoming Jane" oglądałam. Niespełniona miłość też może być, tak, jam romantyczka (: Z
góry merci beacoup za wszelkie propozycje.

ocenił(a) film na 10
Tygrysek3

Jest ''Zakochana Jane'' drugi film o Jane Austen, chyba nosi tytuł "Jane Austen: żałuję"- albo coś podobnego. Słyszałam też o filmie "Zakochany Molier"-ale podobno taki sobie.

agawa87

Zakochany Molier mnie osobiście bardzo się podobał ;)

ocenił(a) film na 10
Tygrysek3

,,Emma'' na podstawie powieści Jane Austen z tą samą aktorką która grała Viole - Gwyneth Paltrow. Jest to film kostiumowy, ale z innej epoki niż Szekspir. Bardzo polecam, film nie jest nudny i dzieje się w nim sporo :)

ocenił(a) film na 10
Tygrysek3

Jest jeszcze "Marzyciel" z Johnnym Deppem o twórcy Piotrusia pana- Film znakomity. "Miss Potter" z Renee Zelweger. Świetny jest też film "Wieczna miłość"- opowiada o Beethovenie.

ocenił(a) film na 7
Tygrysek3

"Jaśniejsza od gwiazd", bardzo klimatyczny, z powolną akcją, skupia się głównie na emocjach. Niektórych może nudzić, ale mi się podobał. :)

ocenił(a) film na 7
serotonina

To prawda film w niektorych momentach jest nudny i to bardzo.Ale jest tam przedstawiona przepiękna opowieść miłosna: *

ocenił(a) film na 7
Tygrysek3

Ja polecam Moulin Rouge. Mysle, ze jest bardzo podobny do Zakochanego Szekspira jesli chodzi o klimat filmu i watki milosne.

użytkownik usunięty
Tygrysek3

Wielkie nadzieje z E.Hawkiem i Gwyneth

ocenił(a) film na 7
Tygrysek3

Zatrute Pióro. Genialny film z genialnym Rushem. No i poeta czy też pisarz jest, choć dość ...kontrowersyjny.

ocenił(a) film na 10
Tygrysek3

"TARGOWISKO PRÓŻNOŚCI" z Reese Whiterspoon!