30-letni Sheng wraca do rodzinnej wioski położonej na południowym wybrzeżu Tajwanu po siedmiu latach spędzonych w Tajpej. Próbuje za wszelką cenę utrzymać reputację człowieka sukcesu i nie stracić twarzy, zwłaszcza przed swoim surowym ojcem — prostym hodowcą ostryg, który nie ukrywa wyrzutów względem syna za długoletnią nieobecność.... 30-letni Sheng wraca do rodzinnej wioski położonej na południowym wybrzeżu Tajwanu po siedmiu latach spędzonych w Tajpej. Próbuje za wszelką cenę utrzymać reputację człowieka sukcesu i nie stracić twarzy, zwłaszcza przed swoim surowym ojcem — prostym hodowcą ostryg, który nie ukrywa wyrzutów względem syna za długoletnią nieobecność. Szybko okazuje się, że Sheng nie przyjechał do wioski w odwiedziny, a życie w stolicy przyniosło mu tylko rozczarowanie. Jego przyjaciel z dzieciństwa, Kun, jest nadal oczarowany wielkomiejskim mitem łatwej pracy i szybkiego zysku. Proponuje Shengowi założenie wspólnego biznesu opartego na modnej obecnie na Tajwanie ekoturystyce. Dwaj bohaterowie kupują tratwę i próbują przyciągnąć zwiedzających na wycieczkę po morzu i okolicznych wydmach. Początki są trudne, na dodatek problemy finansowe i rodzinne Shenga się nawarstwiają. Ogarnięci męską dumą bohaterowie idą do przodu, stopniowo zdając sobie sprawę, że trafili w ślepą uliczkę. czytaj dalej